Басты мәзірді ашу

Са́лли Ма́ргарет Филд (ағыл. Sally Margaret Field; 6 қараша 1946 жылы, Пасадина, Калифорния штаты ) — америкалық актриса, әнші, режиссер және продюсер, бес онжылдықтан асқан мансап йесі. 

Салли Филд
Sally Field
Сурет
Салли Филд 2012 жылы.
Жалпы мағлұмат
Туған кездегі есімі

Салли Маргарет Филд

Туған күні

6 қараша 1946(1946-11-06) (72 жас)

Туған жері

Пасадина, Калифорния, АҚШ

Азаматтығы

Flag of the United States.svg АҚШ

Мамандығы

актриса

Белсенді жылдары

1962

Филд өзінің мансап жолын жасөспірім жасында алпысыншы жылдардың ортасында телевизияларға шығудан бастады. Ол бірнеше ситк 

омдарда басты рөлдерді ойнады. Мысалы: «Джиджет » (19651966) және «Ұшқыш монахиня» (19671970). келесі жылдары ол телевизиялық мансабын комедиялық актриса ретінде жалғастырды, 1976 жылы оған «Эмми» премиясына йе болуға көмектескен «Сибил» психологиялық драмасында басты рөлде ойнағаны үшін критиктердің жақсы пікірлеірін алдыү Бір жылдан кейін, ол «Смоки және Бандит» сәтті фильміне түскені үшін «Алтын глобус» номинациясын йеленді. 

ФильмографияӨңдеу

Фильмдер
Жылы Қазақша атауы Ағылшынша атауы Рөлі Ескертпе
1962 Айлы ұшқыш Moon Pilot Жиындағы қыз титрларда көрсетілмеген
1967 Батысқа жол The Way West Мерси Макби
1976 Аш болып қал Stay Hungry Марии Тейт Фарнсворт
1977 Смоки және Бандит Smokey and the Bandit Кэрри / 'Фрог'
Батырлар Heroes Кэрол Белл
1978 Соңы The End Мэри Эллен
Хупер Hooper Гвен Дойл
1979 Норма Рэй Norma Rae Норма Рэй
Посейдон Beyond the Poseidon Adventure Селеста Уитмен
1980 Смоки және бандит 2 Smokey and the Bandit II Кэрри / 'Фрог'
1981 Ауыл жолдары Back Roads Эми Пост

Absence of Malice Меган Картер
1982 Мені қоштасу үшін сүй Kiss Me Goodbye Кей Виллано
1984 Жүректегі орын Places in the Heart Эдна Сполдинг
1985 Мёрфидің махаббаты Murphy’s Romance Эмма Мориарти
1987 Беріліңдер Surrender Дэйзи Морган
1988 Жүзім Punchline Лайла Крыцик
1989 Болат магнолилер Steel Magnolias Мэйлин Итантен
1991 Қызсыз — ешқашан Not Without My Daughter Бэтти Махмуди


Сабынды пена Soapdish Селеста Талберт / Мэгги
1993 Үйге қайтар жол: адам сенгісіз саяхат Homeward Bound: The Incredible Journey Сэсси Дыбыстау
Миссис Даутфайр Mrs. Doubtfire Миранда Хилард
1994 Форрест Гамп Forrest Gump Миссис Гамп
1996 Көзге көз Eye for an Eye Карен Маккен
Үйге қайтар жол 2: Сан-Францискода жоғалғандар Homeward Bound II: Lost in San Francisco Сэсси Дыбыстау
2000 Жүрек бар жерде Where the Heart Is Мама Лил Камео
2001 Бұл бұлай емес деші Say It Isn’t So Валдин Уингфилд
2003 Заңдағы блондинка 2 Legally Blonde 2: Red, White and Blonde Виктория Рудд
2006 Екі апта Two Weeks Анита Бергман
2008 Балыққыз:Ариель тарихының басы The Little Mermaid: Ariel’s Beginning Марина Дель Рей Дыбыстау
2012 Жаңа өрмекші-адам The Amazing Spider-Man Тётя Мэй
Линкольн Lincoln Мэри Тодд Линкольн
2014 Жаңа өрмекші-адам
The Amazing Spider-Man 2 Тётя Мэй
2015 Сәлеметсіздерм, менің атым Дорис Hello, My Name Is Doris Дорис
Телевизия
Жылы Қазақша атауы Ағылшынша атауы Рөлі Ескертпе
1965-1966 Диджет Gidget Фрэнсис Элизабет


32 эпизод, басты рөл
1966-1967 Эй, Арендатель Hey, Landlord Бонни Баннер 4 эпизод
1967-1970
The Flying Nun Элси Этхрингтон «Сестра Бертрилл» 82 эпизод, басты рөл
1971 Мүмкін мен үйіме көктемде ораламын Maybe I’ll Come Home in the Spring Дениз «Денни» Миллер
Үйленгендер  Hitched Розелла Бриджмен
Неке: бірінші жыл Marriage: Year One Джейн Дайден
1972 Мерекеге үйге Home for the Holidays Кристин Морган
1973-1974 Жиындағы қыз The Girl with Something Extra Салли Бертон 22 эпизод, басты рөл
1976 Бриджер Bridger Дженнифер Мелфорд
Сибил SybilСибил  Си
1977  Джордж Бейли Merry Christmas, George Bailey Миссис Бейли / рассказчик
1995 Жетістік сыры A Woman of Independent Means Бесс Олкотт Стид Гарнер Мини-сериал
1998 Жерден айға From the Earth to the Moon Труди Купер Мини-сериал
1999 Қызметші A Cooler Climate Ирис
2000 Дэвид Копперфильд David Copperfield Тётя Бетси Тротвуд
2000-2006 Жедел-жәрдем ER Мэгги Вэйзенски қайталанатын рөл, 12 эпизод
2002 Сод The Court Кейт Нолан  6 эпизод
2005 сенімділік Conviction Телевизиялық пилот
2006-2011 Бауырлар мен сіңілдер Brothers & Sisters Нора Уокер 109 эпизод, басты рөл
Продюсер ретінде
Жылы Қазақша атауы Ағылшынша атауы Рөлі Ескертпе
1985 Мерфи махаббаты Murphy’s Romance Толық метражды фильм
1991 Жастай өлу Dying Young Толық метражды фильм
1995 Жетістік сыры A Woman of Independent Means Мини-сериал
1996 Рождестволық шырша The Christmas Tree Телевизиялық фильм
1997 Берлиннің жоғалған балалары The Lost Children of Berlin Документальды фильм
2000 Әдемі Beautiful Толық метражды фильм
2002 Жат жүрек A Stranger’s Heart Телевизиялық фильм
2010-2011 Бауырлар мен сіңілдер Brothers & Sisters Телесериал
Режиссёрлік жұмыстар
Жылы Қазақша атауы Ағылшынша атауы Рөлі Ескертпе
1996  Рождествеолық шырша
The Christmas Tree Телевизиялық фильм
1998 Жерден айға From the Earth to the Moon Мини-сериал
2000 Әдемі


Beautiful Толық метражды фильм
 
Филд 2008 жылы АҚШ киноактерлеріне Гилдия премиясын беру салтанатында

ДереккөздерӨңдеу