Қазақстан облыстарының әкімдерінің тізімі

Қазақстан облыстарының басшылары

Осы мақалада 2022 жылдың 9 желтоқсанындағы жағдайы бойынша Қазақстан облыстарының әкімдерінің тізімі көрсетілген.[1]

Абай облысыӨңдеу

  1. Нұрлан Телманұлы Ұранхаев (11 маусым 2022 жылдан бастап)

Ақмола облысыӨңдеу

  1. Андрей Георгиевич Браун (1986 — 1997)
  2. Жәнібек Сәлімұлы Кәрібжанов (шілде — желтоқсан 1997) Арғын, Атығай
  3. Владимир Карлович Гартман (желтоқсан 1997 — қыркүйек 1998)
  4. Сергей Витальевич Кулагин (қыркүйек 1998 — наурыз 2004)
  5. Мәжит Төлеубекұлы Есенбаев (наурыз 2004 — қаңтар 2008)
  6. Альберт Павлович Рау (23 қаңтар 2008 — 13 наурыз 2010)
  7. Сергей Александрович Дьяченко (13 наурыз 2010 — қаңтар 2012)
  8. Қайрат Пернешұлы Қожамжаров (21 қаңтар 2012 — 21 қаңтар 2013)
  9. Қосман Қайыртайұлы Айтмұхаметов (қаңтар 2013 — мамыр 2014)
  10. Сергей Витальевич Кулагин (27 мамыр 2014 — 14 наурыз 2017)[2]
  11. Мәлік Кеңесбайұлы Мырзалин (14 наурыз 2017 — 19 наурыз 2019)
  12. Ермек Боранбайұлы Маржықпаев (2019 жылғы 19 наурыздан бастап)

Ақтөбе облысыӨңдеу

  1. Евгений Михайлович Золотарев (1990 — 1992)
  2. Шалбай Кұлмаханұлы Кұлмаханов (1992 — 1993) Ысты
  3. Савелий Тимофеевич Пачин (1993 — 1995)
  4. Аслан Есболайұлы Мусин (қыркүйек 1995 — сәуір 2002) Әлімұлы, Кете
  5. Ермек Жетпісбайұлы Имантаев (сәуір 2002 — шілде 2004)
  6. Елеусін Наурызбайұлы Сағындықов (10 шілде 2004 — 22 шілде 2011)
  7. Архимед Бегежанұлы Мұхамбетов (22 шілде 2011 — 11 қыркүйек 2015)[3]
  8. Бердібек Мәшбекұлы Сапарбаев (11 қыркүйек 2015 — 25 ақпан 2019)[4] Қоңырат, Жаманбай
  9. Оңдасын Сейілұлы Оразалин (26 ақпан 2019 — 31 тамыз 2022) Жетіру, Табын
  10. Ералы Лұқпанұлы Тоғжанов (31 тамыз 2022 жылдан бастап)

Алматы облысыӨңдеу

  1. Ахметжан Смағұлұлы Есімов (1991 — 1994) Шапырашты
  2. Өмірзақ Өзбекұлы Өзбеков (1994 — 1996)
  3. Серік Әбікенұлы Үмбетов (1996 — 1997)
  4. Заманбек Қалабайұлы Нұрқаділов (желтоқсан 1997 — мамыр 2001) Албан, Қоңырбөрік
  5. Шалбай Кұлмаханұлы Кұлмаханов (мамыр 2001 — 11 тамыз 2005) Ысты
  6. Серік Әбікенұлы Үмбетов (11 тамыз 2005 — 13 сәуір 2011) Шапырашты
  7. Аңсар Тұрсынханұлы Мұсаханов (13 сәуір 2011 — 20 тамыз 2014)[5]
  8. Амандық Ғаббасұлы Баталов (20 тамыз 2014 — 24 қараша 2021) Арғын, Қанжығалы
  9. Қанат Алдабергенұлы Бозымбаев (24 қараша 2021 — 11 маусым 2022) Жалайыр
  10. Марат Елеусізұлы Сұлтанғазиев (11 маусым 2022 жылдан бастап)

Атырау облысыӨңдеу

  1. Сағат Қашкенұлы Түгелбаев (ақпан 1992 — қазан 1994) Байұлы, Шеркеш
  2. Равиль Тәжіқараұлы Шырдабаев (1994 — 1999) Байұлы, Таз
  3. Иманғали Нұрғалиұлы Тасмағамбетов (1999 — желтоқсан 2000) Байұлы, Жаппас
  4. Серікбек Жүсіпбекұлы Дәукеев (желтоқсан 2000 — сәуір 2002) Албан
  5. Аслан Есболайұлы Мусин (3 сәуір 2002 года — 6 қазан 2006 года) Әлімұлы, Кете
  6. Бергей Сәулебайұлы Рысқалиев (қазан 2006 — тамыз 2012) Байұлы, Шеркеш
  7. Бақтықожа Салахатдинұлы Ізмұхамбетов (тамыз 2012 — 26 наурыз 2016) Байұлы, Адай
  8. Нұрлан Асқарұлы Ноғаев (26 наурыз 2016 — желтоқсан 2019) Жетіру, Табын
  9. Махамбет Жолдасқалиұлы Досмұхамбетов (18 желтоқсан 2019 — 7 сәуір 2022) Байұлы, Шеркеш
  10. Серік Жамбылұлы Шәпкенов (7 сәуір 2022 жылдан бастап)

Батыс Қазақстан облысыӨңдеу

  1. Нәжімеден Ықсанұлы Есқалиев (ақпан 1992 — қаңтар 1993)
  2. Қабиболла Қабенұлы Жақыпов (қаңтар 1993 — 18 желтоқсан 2000)
  3. Қырымбек Елеуұлы Көшербаев (18 желтоқсан 2000 — қараша 2003) Әлімұлы
  4. Нұрғали Сәдуақасұлы Әшім (18 қараша 2003 — 28 тамыз 2007)
  5. Бақтықожа Салахатдинұлы Ізмұхамбетов (28 тамыз 2007 — қаңтар 2012) Байұлы, Адай
  6. Нұрлан Асқарұлы Ноғаев (20 қаңтар 2012 — 26 наурыз 2016) Жетіру, Табын
  7. Алтай Сейдірұлы Көлгінов (26 наурыз 2016 — 13 маусым 2019)
  8. Ғали Нәжімеденұлы Есқалиев (13 маусым 2019 — 2 желтоқсан 2022)
  9. Нариман Төреғалиұлы Төреғалиев (2 желтоқсан 2022 жылдан бастап)

Жамбыл облысыӨңдеу

  1. Өмірбек Бәйгелді (1990 — 1995) Дулат, Шымыр
  2. Амалбек Қозыбақұлы Тшанов (1995 — 1998) Дулат, Жаныс
  3. Сарыбай Сұлтанұлы Қалмырзаев (1998 — 1999) Дулат, Шымыр
  4. Серік Әбікенұлы Үмбетов (ақпан 1999 — 14 мамыр 2004) Шапырашты
  5. Бөрібай Биқожаұлы Жексембин (14 мамыр 2004 — 30 қараша 2009) Дулат, Шымыр
  6. Қанат Алдабергенұлы Бозымбаев (30 қараша 2009 — 20 желтоқсан 2013) Жалайыр
  7. Кәрім Насбекұлы Көкірекбаев (30 желтоқсан 2013 — 18 қаңтар 2018) Дулат, Шымыр
  8. Асқар Исабекұлы Мырзахметов (18 қаңтар 2018 — 10 ақпан 2020) Дулат, Шымыр
  9. Бердібек Мәшбекұлы Сапарбаев (10 ақпан 2020 — 7 сәуір 2022) Қоңырат, Жаманбай
  10. Нұржан Молдиярұлы Нұржігітов (7 сәуір 2022 жылдан бастап)

Жетісу облысыӨңдеу

  1. Бейбіт Өксікбайұлы Исабаев (11 маусым 2022 жылдан бастап)

Қарағанды облысы‎Өңдеу

  1. Идеал Ғалиұлы Мүсәлімов (1990 — 1991)
  2. Пётр Петрович Нефёдов (1992 — 1997)
  3. Мәжит Төлеубекұлы Есенбаев (шілде 1997 — қазан 1999)
  4. Камалтин Ескендірұлы Мұхамеджанов (қазан 1999 — 19 қаңтар 2006)
  5. Нұрлан Зайроллаұлы Нығматулин (19 қаңтар 2006 — 19 қараша 2009) Қожа
  6. Серік Нығметұлы Ахметов (19 қараша 2009 — 20 қаңтар 2012) Арғын, Қуандық, Қарпық
  7. Әбілғазы Қалиақпарұлы Құсайынов (20 қаңтар 2012 — 28 қаңтар 2013) Арғын, Қуандық, Мұрат
  8. Бауыржан Түйтеұлы Әбдішев (29 қаңтар 2013 — 20 маусым 2014) Арғын, Тарақты,
  9. Нұрмұхамбет Қанапияұлы Әбдібеков (20 маусым 2014 – 14 наурыз 2017)
  10. Ерлан Жақанұлы Қошанов (14 наурыз 2017 — 18 қыркүйек 2019) Қырғыз руы
  11. Жеңіс Махмұдұлы Қасымбек (18 қыркүйек 2019 — 8 желтоқсан 2022)
  12. Ермағанбет Қабдулаұлы Бөлекпаев (8 желтоқсан 2022 жылдан бастап)

Қостанай облысыӨңдеу

  1. Николай Трифонович Князев (1988 — 1992)
  2. Кенжебек Үкіұлы Үкин (1992 — 1993)
  3. Балташ Молдабайұлы Тұрсымбаев (1993 — 1995) Арғын
  4. Тоқтарбай Қадамбаев (1995 — 1998)
  5. Өмірзақ Естайұлы Шөкеев (тамыз 1998 — наурыз 2004) Дулат, Сиқым
  6. Сергей Витальевич Кулагин (наурыз 2004 — 2011)
  7. Нұралы Мұстафаұлы Сәдуақасов (20 қаңтар 2012 — 11 қыркүйек 2015)
  8. Архимед Бегежанұлы Мұхамбетов (11 қыркүйек 2015 — 1 желтоқсан 2022)
  9. Құмар Іргебайұлы Ақсақалов (1 желтоқсан 2022 жылдан бастап)

Қызылорда облысыӨңдеу

  1. Сейiлбек Шаухаманов (1992 — 1995) Қожа
  2. Бердібек Мәшбекұлы Сапарбаев (1995—1999) Қоңырат,Жаманбай
  3. Серікбай Өрікбайұлы Нұрғисаев (28 шілде 1999 — сәуір 2004) Ұлы жүз
  4. Икрам Адырбекұлы Адырбеков (сәуір 2004 — ақпан 2007) Қоңырат
  5. Мұхтар Абрарұлы Құл-Мұхаммед (қаңтар 2007 — наурыз 2008) Қожа
  6. Болатбек Баянұлы Қуандықов (12 наурыз 2008 — қаңтар 2013)
  7. Қырымбек Елеуұлы Көшербаев (17 қаңтар 2013 — 28 маусым 2019) Әлімұлы, Шекті
  8. Қуанышбек Досмайылұлы Ысқақов (28 маусым 2019 — 27 сәуір 2020) Байұлы, Жаппас
  9. Гүлшара Наушақызы Әбдіқалықова (28 сәуір 2020 — 7 сәуір 2022) Қыпшақ
  10. Нұрлыбек Машбекұлы Нәлібаев (7 сәуір 2022 жылдан бастап) Қоңырат

Маңғыстау облысыӨңдеу

  1. Федор Афанасьевич Новиков (1990 — 1993)
  2. Ләззат Кетебайұлы Қиынов (1993 — 1995) Байұлы, Адай
  3. Вячеслав Леонидович Левитин (қыркүйек 1995 — қазан 1997)
  4. Николай Иванович Баев (қазан 1997 — 1999)
  5. Ләззат Кетебайұлы Қиынов (1999 — 2002) Байұлы, Адай
  6. Болат Әбілқасымұлы Палымбетов (ақпан 2002 — қаңтар 2006) Найман
  7. Қырымбек Елеуұлы Көшербаев (24 қаңтар 2006 — 22 желтоқсан 2011) Әлімұлы, Шекті
  8. Бауыржан Әлімұлы Мұхаметжанов (22 желтоқсан 2011 — 18 қаңтар 2013) Қожа
  9. Алик Серікұлы Айдарбаев ( 18 қаңтар 2013 — 14 наурыз 2017) Шапырашты
  10. Ералы Лұқпанұлы Тоғжанов (14 наурыз 2017 — 13 маусым 2019) Жетіру, Табын
  11. Серікбай Өтелгенұлы Тұрымов (13 маусым 2019 — 7 қыркүйек 2022) Байұлы, Адай
  12. Нұрлан Асқарұлы Ноғаев (7 қыркүйек 2022 жылдан бастап) Жетіру, Табын

Павлодар облысыӨңдеу

  1. Борис Васильевич Исаев (1991 — 1992)
  2. Асығат Әсиұлы Жабағин (1992 — 1993) Арғын, Шегендік
  3. Даниал Кенжетайұлы Ахметов (1995 — 1997) Арғын-Қанжығалы
  4. Ғалымжан Бәдiлжанұлы Жақиянов (желтоқсан 1997 — қараша 2001) Найман, Терістаңбалы
  5. Даниал Кенжетайұлы Ахметов (2001 — 2003) Арғын-Қанжығалы
  6. Қайрат Айтмұхамбетұлы Нұрпейісов (14 маусым 2003 — қыркүйек 2008)
  7. Бақытжан Әбдірұлы Сағынтаев (30 қыркүйек 2008 — 20 қаңтар 2012) Ошақты
  8. Ерлан Мұхтарұлы Арын (20 қаңтар 2012 — 20 желтоқсан 2013)
  9. Қанат Алдабергенұлы Бозымбаев (20 желтоқсан 2013 — 25 наурыз 2016) Жалайыр
  10. Болат Жұмабекұлы Бақауов (25 наурыз 2016 — 21 қаңтар 2020)[6] Уақ
  11. Әбілқайыр Бақтыбайұлы Ысқақов (21 қаңтар 2020 — 7 қыркүйек 2022)
  12. Асайын Қуандықұлы Байханов (7 қыркүйек 2022)

Солтүстік Қазақстан облысыӨңдеу

  1. Святослав Александрович Медведев (1988 — 1992)
  2. Владимир Карлович Гартман (1992 — 1997)
  3. Даниал Кенжетайұлы Ахметов (1997 — 1999) Арғын-Қанжығалы
  4. Қажымұрат Ыбырайұлы Нағыманов (қазан 1999 — май 2002) Керей, Тарышы
  5. Анатолий Владимирович Смирнов (17 мамыр 2002 — 24 желтоқсан 2003)
  6. Тайыр Аймұхамедұлы Мансұров (24 желтоқсан 2003 — 9 қазан 2007)
  7. Серік Сұлтанғазыұлы Біләлов (9 қазан 2007 — қаңтар 2013)
  8. Самат Сапарбекұлы Ескендіров (22 қаңтар 2013 — 27 мамыр 2014)
  9. Ерік Хамзаұлы Сұлтанов (27 мамыр 2014 — 14 наурыз 2017)
  10. Құмар Іргебайұлы Ақсақалов (14 наурыз 2017 — 1 желтоқсан 2022)
  11. Айдарбек Сейпілұлы Сапаров (1 желтоқсан 2022 жылдан бастап)

Түркістан облысыӨңдеу

  1. Марс Фазылұлы Үркімбаев (1992 — 1993)
  2. Зауытбек Қауысбекұлы Тұрысбеков (желтоқсан 1993 — желтоқсан 1997) Дулат, Сиқым
  3. Қалық Абдуллаұлы Абдуллаев (желтоқсан 1997 — шілде 1999)
  4. Бердібек Мәшбекұлы Сапарбаев (шілде 1999 — тамыз 2002) Қоңырат, Жаманбай
  5. Болат Әбжапарұлы Жылқышиев (31 тамыз 2002 — қыркүйек 2006) Дулат,
  6. Өмірзақ Естайұлы Шөкеев (қыркүйек 2006 — 28 тамыз 2007) Дулат, Сиқым
  7. Нұрғали Сәдуақасұлы Әшім (28 тамыз 2007 — 4 наурыз 2009)
  8. Асқар Исабекұлы Мырзахметов (4 наурыз 2009 — 8 тамыз 2015) Дулат, Шымыр
  9. Бейбіт Бәкірұлы Атамқұлов (8 тамыз 2015 — 7 қазан 2016) Дулат
  10. Жансейіт Қансейітұлы Түймебаев (7 қазан 2016 — 26 ақпан 2019) Ысты, Тілік
  11. Өмірзақ Естайұлы Шөкеев (26 ақпан 2019 — 31 тамыз 2022) Дулат, Сиқым
  12. Дархан Амангелдіұлы Сатыбалды (31 тамыз 2022 жылдан бастап) Шанышқылы, Мамыт

Ұлытау облысыӨңдеу

  1. Берік Әбдіғалиұлы (11 маусым 2022 жылдан бастап)

Шығыс Қазақстан облысы‎Өңдеу

  1. Әбдіманат Сауытбайұлы Омаров (1991 — 1992)
  2. Амангелді Иманақышұлы Бектемісов (ақпан 1992 — 17 маусым 1994) Арғын, Қаракесек
  3. Лавриненко Юрий Иванович (17 маусым 1994 — 30 қараша 1995)
  4. Десятник Леонид Васильевич (30 қараша 1995 — 10 сәуір 1996)
  5. Қажымұрат Ыбырайұлы Нағыманов (1996 — 1997) Керей, Тарышы
  6. Виталий Леонидович Метте (17 сәуір 1997 — 26 ақпан 2003)
  7. Талғатбек Жәмшитұлы Абайділдин (27 ақпан 2003 — 8 желтоқсан 2004)
  8. Виктор Вячеславович Храпунов (8 желтоқсан 2004 — 11 қаңтар 2007)
  9. Жәнібек Сәлімұлы Кәрібжанов (қаңтар 2007 — мамыр 2008) Арғын, Атығай
  10. Әділғазы Сәдуақасұлы Бергенов (7 мамыр 2008 — 4 наурыз 2009)
  11. Бердібек Мәшбекұлы Сапарбаев (4 наурыз 2009 — 11 қараша 2014)[7] Қоңырат, Жаманбай
  12. Даниал Кенжетайұлы Ахметов (11 қараша 2014 жылдан бастап)[8] Арғын, Қанжығалы

Жабылған облыстардың әкімдеріӨңдеу

Жезқазған облысыӨңдеу

  1. Григорий Петрович Юрченко (1992 — 1994)
  2. Альберт Гергардович Саламатин (1994)
  3. Қажымұрат Ыбырайұлы Нағыманов (тамыз 1994 — сәуір 1996) Керей, Тарышы
  4. Ерлан Байкенұлы Смаилов (1996 — 1997)

Көкшетау облысыӨңдеу

  1. Чапай Мүтәлләпұлы Әбутәліпов (1990 — 1991)
  2. Жәнібек Сәлімұлы Кәрібжанов (1992 — 1993) Арғын, Атығай
  3. Нәжімеден Ықсанұлы Есқалиев (1993)
  4. Қызыр Ыбырайұлы Жұмабаев (1993 — 1996)
  5. Досбол Баянұлы Жаңғалов (1996 — 1997)

Семей облысыӨңдеу

  1. Вячеслав Федорович Чернов[9] (1992 — 1995)
  2. Ғалымжан Баділжанұлы Жақиянов (1995 — 1997) Найман, Терістаңбалы
  3. Виталий Леонидович Метте (наурыз — 17 сәуір 1997)

Талдықорған облысыӨңдеу

  1. Сағынбек Тоқабайұлы Тұрсынов (1990 — 1993)
  2. Серік Шаяхметұлы Ақымбеков (1993 — 1996) Жалайыр
  3. Өмірзақ Өзбекұлы Өзбеков (1996 — 1997)

Торғай облысыӨңдеу

  1. Сергей Витальевич Кулагин (февраль 1992 — маусым 1993)
  2. Жақан Қосабаев (маусым 1993 — қазан 1995)
  3. Виталий Алексеевич Брынкин (қазан 1995 — сәуір 1997)

Республикалық маңызы бар қалаларӨңдеу

АстанаӨңдеу

Толық мақаласы: Астана әкімі
  1. Аманжол Қуанышұлы Бөлекпаев (1992 — 1997)
  2. Әділбек Рыскелдіұлы Жақсыбеков (10 желтоқсан 1997 — маусым 2003) Қыпшақ, Қарабалық
  3. Темірхан Мыңайдарұлы Досмұханбетов (маусым 2003 — наурыз 2004)
  4. Өмірзақ Естайұлы Шөкеев (март 2004 — қыркүйек 2006) Дулат, Сиқым
  5. Асқар Ұзақбайұлы Мамин (21 қыркүйек 2006 — 4 сәуір 2008) Арғын, Қанжығалы
  6. Иманғали Нұрғалиұлы Тасмағамбетов (сәуір 2008 — 22 қазан 2014) Байұлы, Жаппас
  7. Әділбек Рыскелдіұлы Жақсыбеков (22 қазан 2014 — 21 маусым 2016) Қыпшақ, Қарабалық
  8. Әсет Өрентайұлы Исекешев (21 маусым 2016 — 10 қыркүйек 2018)
  9. Бақыт Тұрлыханұлы Сұлтанов (11 қыркүйек 2018 — 13 маусым 2019) Шапырашты
  10. Алтай Сейдірұлы Көлгінов (13 маусым 2019 — 8 желтоқсан 2022)
  11. Жеңіс Махмұдұлы Қасымбек (8 желтоқсан 2022 жылдан бастап)

АлматыӨңдеу

Толық мақаласы: Алматы әкімі
  1. Заманбек Қалабайұлы Нұрқаділов (1985 — 1994) Албан, Қоңырбөрік
  2. Шалбай Құлмаханұлы Құлмаханов (маусым 1994 — маусым 1997) Ысты
  3. Виктор Вячеславович Храпунов (16 маусым 1997 — 9 желтоқсан 2004)
  4. Иманғали Нұрғалиұлы Тасмағамбетов (9 желтоқсан 2004 — 4 сәуір 2008) Байұлы, Жаппас
  5. Ахметжан Смағұлұлы Есімов (c 4 апреля 2008 — 9 тамыз 2015)[10][11] Шапырашты
  6. Бауыржан Қыдырғалиұлы Байбек (9 тамыз 2015 — 28 маусым 2019)[12] Шапырашты
  7. Бақытжан Әбдірұлы Сағынтаев (28 маусым 2019 — 31 қаңтар 2022) Ошақты
  8. Ерболат Асқарбекұлы Досаев (28 маусым 2019 жылдан бастап)

ШымкентӨңдеу

Толық мақаласы: Шымкент әкімі
  1. Амалбек Қозыбақұлы Тышанов (21 ақпан 1992 — 15 желтоқсан 1993)
  2. Сейіт Қуандықұлы Белгібаев (15 желтоқсан 1993 — 16 қазан 1995)
  3. Анарбек Оңғарұлы Орман (16 қазан 1995 — 14 желтоқсан 1997)
  4. Қылышбек Сатылғанұлы Ізбасқанов (14 желтоқсан 1997 — 14 мамыр 1999)
  5. Төретай Тұңғышұлы Бекжігітов (14 мамыр 1999 — 17 қаңтар 2001)
  6. Болат Әбжапарұлы Жылқышиев (15 наурыз 2001 — тамыз 2002)
  7. Ғалымжан Құралбекұлы Жұмжаев (10 қыркүйек 2002 — 17 ақпан 2006)
  8. Анарбек Оңғарұлы Орман (27 қыркүйек 2006 — 19 ақпан 2008)
  9. Арман Шәріпбайұлы Жетпісбаев (19 ақпан 2008 — 24 сәуір 2012)
  10. Қайрат Құсейінұлы Молдасейітов (24 сәуір 2012 — 27 мамыр 2013)
  11. Дархан Амангелдіұлы Сатыбалды (27 мамыр 2013 — 19 тамыз 2015)
  12. Ғабидолла Рахматоллаұлы Әбдірахымов(19 тамыз 2015 — 31 қазан 2017)
  13. Нұрлан Ермекұлы Сауранбаев (7 қараша 2017 — 20 маусым 2018)
  14. Ғабидолла Рахматоллаұлы Әбдірахымов (20 маусым 2018 — 20 маусым 2019)
  15. Ерлан Қуанышұлы Айтаханов (20 маусым 2019 — 21 қаңтар 2020)
  16. Мұрат Дүйсенбекұлы Әйтенов (21 қаңтар 2020 жылдан бастап)

БайқоңырӨңдеу

  1. Виталий Алексеевич Брынкин (1992 — 1994)[13]
  2. Геннадий Дмитриевич Дмитриенко (1994 — 2002)[14]
  3. Александр Фёдорович Мезенцев (2002 — 2013)
  4. Анатолий Павлович Петренко (16 қыркүйек 2013)[15]

Тағы қараңызӨңдеу

ДереккөздерӨңдеу

  1. Назначены акимы всех 20 регионов Казахстана  (орыс.). tengrinews (Үлгі:TranslateDate/ru). Тексерілді, 11 қаңтар 2023.
  2. Указ «О назначении Кулагина С.В. акимом Акмолинской области» Мұрағатталған 25 шілденің 2015 жылы.
  3. Глава государства подписал Указ "О назначении Мухамбетова А.Б. акимом Актюбинской области" Мұрағатталған 6 наурыздың 2016 жылы.
  4. http://www.rikatv.kz/evrika/articles/kak-menyali-akimov.html
  5. Глава государства подписал Указ «О назначении Мусаханова А. Т. акимом Алматинской области» Мұрағатталған 16 тамыздың 2016 жылы.
  6. Акимом Павлодарской области назначен Булат Бакауов – 365info.kz
  7. Руководители области | официальный сайт акима ВКО
  8. Чем запомнился Бердыбек Сапарбаев на посту акима ВКО
  9. Чернов Вячеслав Федорович - биография - кто такой Чернов Вячеслав Федорович? Мұрағатталған 4 мамырдың 2016 жылы.
  10. Акимы областей, городов Астаны и Алматы — ukimet.kz Мұрағатталған 30 желтоқсанның 2013 жылы.
  11. Назначения акимов в Казахстане (весь список) Мұрағатталған 6 тамыздың 2016 жылы.
  12. Бауыржан Байбек назначен акимом Алматы(қолжетпейтін сілтеме)
  13. Имя и значение Байконура навсегда вписаны в историю Казахстана — ровесник космодрома Е.Нургалиев
  14. Главы администрации Мұрағатталған 8 ақпанның 2015 жылы.
  15. Структура администрации. Официальный сайт администрации города Байконур