Адам Сэндлер

Адам Ричард Сэндлер (ағылш. Adam Richard Sandler; 9 қыркүйек 1966 жыл, Нью-Йорк) – америка актері, музыкант, сценарийші, кино продюссер. Saturday Night Live бағдарламасынан кейін кеңінен танылып, Голливудтағы бірнеше кассалық киноларға: «Билли Мэдисон» (1995), «Жолы болғыш Гилмор» (1996), «Үлкен әке» (1999) және бірқатар романтикалық фильмдерге де түскен: «Тойдағы әнші» (1998), «Аяқтан шалар махаббат» (2002), «Испандық ағылшын» (2004), «Босаған қала» (2007), «Зоханмен әзілдемеңдер» (2008), «Клик: Құрылғымен басқарылатын өмір», «Еріксіз Миллионер», «Алғашқы 50 сүйісу», «Менің әйелім болып көрінші» (2011).

Адам Сэндлер
Adam Sandler
Сурет
Адам Сэндлер 2009 жылы
Жалпы мағлұмат
Туған кездегі есімі

Адам Ричард Сэндлер

Туған күні

9 қыркүйек 1966 (1966-09-09) (56 жас)

Туған жері

Нью-Йорк, Нью-Йорк АҚШ

Азаматтығы

 АҚШ

Мамандығы

актер, әнші, сценарийші, кинопродюсер

Белсенді жылдары

1987–қазіргі күн

IMDb

ID 0001191

adamsandler.com

Қазіргі таңда үлкен сұранысқа ие актерлердің бірі.

ӨмірбаяныӨңдеу

Нью-Йорк қаласында, Бруклинде туған. Адам Сэндлердің арғы-атасы Украинадан шыққан. Әке мен шешесі — бастауыш сыныптардың мұғалімі Джуди және инженер-электрик Стэнли.

МансапӨңдеу

1980 жылдың соңында Сандлер әйгілі американдық телехикаяның «Косби шоуы» эпизодында пайда болды. 1989 жылы ол алғаш рет «All Overboard» фильміне түсті. Фильм Адам ойнаған стенд-ап комедияшысы Шекки Московиц туралы. Мансап жолының басында ол он жеті жасында ағасы оны өнер көрсетуге көндірген комедиялық клубтарда да өнер көрсетті. Комедияшы Деннис Миллер ол туралы біліп, оны Лос-Анджелесте өнер көрсетуге шақырады. Ол сондай-ақ Адамды Saturday Night Live продюсері Лорн Майклске ұсынады. SNL оны 1990 жылы ән жазушы ретінде жұмысқа алды, бірақ келесі жылы ол эскиздерді орындап, ән айта бастады. Сэндлер Конан О'Брайенге өзінің NBC шоуында Крис Фарли екеуі 1995 жылы жұмыстан шығарылғанын айтты.

1994 жылы ол Брендан Фрейзер және Стив Бусемимен бірге «Бос бастар» комедиясында ойнады. Ол Билли Мэдисонда әкесінің құрметіне ие болу және миллиондаған долларлық империясын мұрагер ету үшін мектепте өзін қайта тәрбиелейтін шамадан тыс данс ретінде ойнайды. Содан бері ол Lucky Gilmore, Bulletproof және The Wedding Singer сияқты сәтті комедияларда ойнады. Ол «Өте жабайы нәрселер» фильмінде ойнауы керек еді, бірақ оның алғашқы хиттерінің бірі - «Маманың баласы» комедиясында ойнауды ұйғарып, рөлден бас тартты.

Оның алғашқы фильмдері сыншылардан оң пікірлер алмаса да, оның Пол Томас Андерсонның «Пунч Даун Махаббат» мелодрамасындағы орындауы оң пікірлерге ие болды. Кейіннен Адам сонымен қатар мезгіл-мезгіл мелодрамалар мен драмаларда ойнауды жалғастырды, мысалы, жоғарыда аталған «Махаббат құлау», «Испандық ағылшын» және «Шөл қала». Ол сонымен қатар «Үлкен әке» сәтті комедияларының бірін сомдайды, оның түсірілімінде болашақ жары Джеки Сэндлермен кездеседі.

Ол Майкл Манның «Сыбайлас» триллерінде ойнауы керек еді, бірақ бұл рөл ақырында Джейми Фоксқа берілді. Ол сонымен қатар Джим Керри мен Джонни Депппен бірге Тим Бертонның Чарли мен Шоколад фабрикасындағы Вилли Вонка рөлі үшін қарастырылды. Ол 2001 жылғы 11 қыркүйектегі лаңкестік шабуылда отбасынан айырылған және колледждегі досымен бұрынғы достығын жаңғыртқан адам туралы «Шөл қала» драмасында басты рөлді сомдады. Содан кейін ол Кевин Джеймспен бірге «Чак пен Ларри: От үйлену тойы» комедиясында басты рөлді сомдайды. Фильмде олар отбасына арналған әлеуметтік төлемдерді алу үшін гей-ерлі-зайыптылар ретінде сурет салуға шешім қабылдаған Нью-Йорк қаласының өрт сөндірушілерін ойнайды. Сэндлер «Зоханмен араласпа» комедиясында басты рөлді сомдайды, ол Моссад агенті өз өлімін қолданып, АҚШ-қа шаштараз болу үшін кетеді.

Сэндлер жиендеріне ұйықтар алдында шындыққа жанасатын оқиғаларды айтып беретін қонақүй қызметкері туралы отбасылық комедиядағы «Ұйқы уақыты туралы әңгімелер» фильмінде басты рөлді сомдайды. Бұл Адамның бірінші отбасылық фильмі және Уолт Дисней компаниясының алғашқы фильмі. Фильмде сонымен қатар Кери Рассел мен ағылшын комедиясы Рассел Бранд ойнайды.

2009 жылы Адам Джадд Апатовтың «Көңілді адамдар» комедиялық драмасында ойнайды. Ол өте сәтті стенд-ап комедиясын ойнайды, ол өзінің өмір сүруіне бір жылға жетпейтін қан ауруы бар екенін біледі және ол өзінің көмекшісі ретінде Сет Роген ойнаған әзілкешті жалдайды. Фильм 2008 жылдың қазанынан 2009 жылдың қаңтарына дейін түсірілді. Сонымен бірге ол Квентин Тарантиноның «Ұятсыз бастарлар» атты жаңа фильміндегі рөлге рұқсат алды, бірақ «Pranksters» фильмін түсірумен айналысып, жобадан кетуге мәжбүр болды.

«Сыныптастар» фильмінде Адам өзінің актер достарының командасын жинады - Кевин Джеймс, Крис Рок, Дэвид Спайд және Роб Шнайдер. Фильм 30 жылдан кейін 4 шілдені отбасыларымен өткізуге шешім қабылдаған бес мектеп досы туралы болды. Фильмде сонымен қатар Сальма Хайек, Мария Белло, Майя Рудольф және басқа да актерлер ойнады.

2011 жылы Сэндлер Дженнифер Энистонмен бірге «Әйелімді көрсет» комедиясында басты рөлді сомдады, ол өзінің көмекшісін кіші қызға адалдығын дәлелдеу үшін өзінің әйелі болып көрінуге көндіретін пластикалық хирург туралы. Адам сонымен қатар Кевин Джеймстің «Менің хайуанаттар бағымдағы балам» фильміндегі маймылдың дауысын шығарады. Кейінірек «Осындай басқа егіздер», «Папа Досвидос» комедияларында және «Одноклассники 2» сериясында ойнайды. Ол сондай-ақ демалыстағы монстрларда Граф Дракуланың дауысын шығарады.

Ол актриса Дрю Бэрримормен 2014 жылы шыққан «Микед» романтикалық комедиясында қайта қосылды. Бұл олардың The Wedding Singer және 50 First Dates фильмдерінен кейінгі үшінші ынтымақтастығы.

Сандлер Netflix-пен 2015 жылдан бері жұмыс істейді, компания үшін фильмдер түсіреді. Оның алғашқы жұмысы батыстық «Күлкілі алтылық» болды. Сыншылардың ренжіткеніне қарамастан, фильм 2016 жылдың 6 қаңтарында Netflix тарихындағы кез келген басқа фильмге қарағанда көбірек қаралды, Netflix фильмнің 30 күн ішінде Netflix тарихындағы кез келген басқа фильмге қарағанда көп рет қаралғанын жариялады. Осыдан кейін Сэндлер тағы төрт фильм түсірді: «Қайта іске қосу», «Сэнди Векслер», «Алдыңғы апта...» және «Кісі өлтіру құпиясы».

2017 жылы ол сыншылардың жоғары бағасын алған «Мировиц хикаялары» фильмімен драма жанрына қайта оралды.

2019 жылдың 4 мамырында Сэндлер өзінің досы және әріптесі Крис Фарлиге құрмет көрсетіп, SNL жүргізушісі ретінде алғаш рет шықты.

2019 жылдың желтоқсанында ол Сафди ағайындыларының «Кесілмаған асыл тастар» триллер-драмасында басты рөлді сомдады. Фильм мен Сандлердің қойылымы бұл рөлді Сандлердің мансабындағы ең жақсы деп атаған сыншылардан алғыс пен көптеген марапаттарға ие болды.

Жеке өміріӨңдеу

2003 жылы Адам Сэндлер Джеки титоун атты модель және актрисаға үйленеді. 2006 жылы олардың Сэди Мадисон атты қыздары дүниеге келеді. Ал 2008 жылы Санни Мэделин атты екініші қыздары туылады.

 
2011 жылы Адам Сэндлер қыздарымен.

ФильмографияӨңдеу

Жыл Қазақша атауы Түпнұсқа атауы Рөл
1989 Going Overboard Шекки Московиц
1991 Шейкс Клоун Shakes the Clown клоун Динк
1993 Топастар Airheads Пип
1993 Coneheads Кармин
1994 Жындылар рождествосы Mixed Nuts Луи
1995 Билли Мэдисон Billy Madison Билли Мэдисон
1996 Хеппи Гилмор Happy Gilmore Хеппи Гилмор
1996 Оқ өтпес Bulletproof Арчи Моузес
1998 Тойдағы әнші The Wedding Singer Робби Харт
1998 The Water Boy Бобби Буше
1998 Dirty Work Шайтан, титрда жазылмаған
1999 Үлкен әке Big Daddy Санни Коуфакс
2000 Кішкентай Никки Little Nicky Никки
2001 Жануар The Animal Тауни
2002 Аяқтан шалар махаббат Punch-Drunk Love Барри Иган
2002 Еріксіз миллионер Mr. Deeds Лонгфелло Дидс
2002 The Hot Chick растаман
2002 Eight Crazy Nights Дэйви / Вайти / Элеонор / Дир, дыбыс
2002 A Day with the Meatball Himself
2003 Anger Management Дэйв Базник
2004 Алғашқы 50 сүйісү 50 First Dates Генри Рот
2004 Испандық ағылшын Spanglish Джон
2005 The Longest Yard Пол Кру
2006 Клик: Құрылғымен басқарылатын өмір Click Майкл Ньюман
2007 Босаған қала Reign Over Me Чарли Файнман
2007 Чак пен Ларри: Отты той I Now Pronounce You Chuck and Larry Чак Левин
2008 Зоханмен әзілдемеңдер You Don’t Mess With The Zohan Зохан Двир / «Скрэппи Коко»
2008 Bedtime Stories Скитер Бронсон / сэр Чини-Латай / Йеремия Скитс / Скитеркус / Скитеро Бронсоньо
2009 Funny People Джордж Симмонс
2010 Сыныптастар Grown Ups Ленни Федер
2011 Менің әйелім болып көрінші Just Go with It Денни
2011 Джек пен Джил Jack and Jill Джек Мюррей / Джилл Бристоу
2011 Джесси Jessie камео
2012 That's My Boy Донни Бергер
2012 Bild UFO The story of Peter Вауэва
2012 Трансильвания қонақ үйі Hotel Transilvaniya Дракула
2013 Сыныптастар 2 Grown Ups 2 Ленни Федер
2014 Blended Джим Фридмен
2014 Men, Women & Children Дон Труби
2014 Етікші The Cobbler Макс Симкин (етікші)
2015 Пикселдер Pixels Сэм Бреннер
2015 Монстрлар демалысы 2 Hotel Transylvania 2 Дракула
2015 The Ridiculous 6 Томми — Белый кинжал
2016 Қайтадан The do over Макс Кесслер
2017 Сэнди Уэкслер Sandy Wexler Сэнди Уэкслер
2017 Майровиц отбасының хикаялары The Meyerowitz Stories Дэнни Мейровиц
2018 The Week Of Кенни Лустиг
2018 Монстрлар демалысы 3 Hotel Transylvania 3: Summer Vacation Дракула
2019 Murder Mystery Ник Шпиц
2019 Асыл тастар Uncut Gems Говард Ратнер
2020 Хэллоуин Хьюби Hubie Halloween Хьюби Дюбуа

ДискографияӨңдеу

  1. They’re All Gonna Laugh at You! — 1993
  2. What the Hell Happened to Me? — 1996
  3. What’s Your Name? — 1997
  4. Stan and Judy’s Kid — 1999
  5. Shhh…Don’t Tell — 2004

ДереккөздерӨңдеу

Сыртқы сілтемелерӨңдеу

Ортаққорда бұған қатысты медиа файлдар бар: Адам Сэндлер