Вячеслав Досмұхаметов

Вячеслав Зарлықханұлы Досмұхаметов (27 сәуір 1978 жылы Черниговск ауылы,Агаповка ауданы, Челябі облысы, КСРО-да туған) - ресейлік продюссер және әзілқой, сценарист. Ұлты - қазақ.

Вячеслав Досмұхаметов
Вячеслав Зарлыканович Дусмухаметов
Жалпы мағлұмат
Туған кездегі есімі

Вячеслав Зарлыканович Дусмухаметов

Туған күні

27 сәуір 1978(1978-04-27) (42 жас)

Туған жері

Черниговск ауылы, Агаповка ауданы, Челябі облысы, РКФСР, КСРО

Азаматтығы

Ресей

Мамандығы

актер, Телепродюсер, сценарист, әзілқой

Белсенді жылдары

2001- бүгінгі күнге дейін

Бағыты

КТК (көңілді тапқырлар клубы)

Марапаттары

ТЭФИ

IMDb

ID 3392634

БиографиясыӨңдеу

2001 жылы Вячеслав Досмұхаметов Челябілік мемлекеттік медицина академиясын, ал 2002 жылы госпитальдық терапия және отбасылық медицина кафедрасында интернатураны бітірген.

Оқу кезінде «Уездный город»(Челябі-Магнитогорсктің құрама командасы,КТК-нің жоғарғы лигасы), «Лица Уральской НАциональности»(Челябі,КТК жоғарғы лигасы) КТК командаларында ойнаған.

Жеке өміріӨңдеу

Мария Досмұхаметоваға үйленген. Тимур (18 маусым 2011 туған) есімді баласы бар.

ФильмографиясыӨңдеу

Продюсер:

  1. 2008-2010- Универ
  2. 2009-2012- Comedy Woman
  3. 2012-2012- Интерндер
  4. 2011-2012- Универ. Жаңа жатақхана
  5. 2012- Наша Russia (5 маусым)
  6. 2012- Универ. Жаңа жатақхана
  7. 2012- Comedy Баттл (жаңа маусым)

Сценарист:

  1. 2005Сапалы хикая
  2. 2005Саяхатшылар
  3. 20052006Студенттер
  4. 200520086 кадр
  5. 20062007Алтын әке
  6. 20072008Әкесінің қыздары
  7. 2008Мен емдеймін
  8. 2009Наша Russia. Тағдыр жұмыртқалары