Гал Гадот

Гал Гадот (ивр. גל גדות‎, [ˈɡal ɡaˈdot];[1] туылды 30 сәуір 1985 [2]) — израильдік актриса, модель және продюсер. 18 жасында ол 2004 жылы Израиль аруы атанды. Содан кейін ол Израиль қорғаныс күштерінде дене шынықтыру және жауынгерлік дайындық бойынша нұсқаушы ретінде екі жыл қызмет етті, содан кейін IDC Herzliya колледжінде заң және халықаралық қатынастарды оқи бастады, сонымен бірге өзінің модель және актёрлік мансабын құрды.[3][4]

Гал Гадот
ивр. גל גדות
Сурет
Гал Гадот 2019-де
Жалпы мағлұмат
Туған күні

30 сәуір 1985 (1985-04-30) (36 жас)

Туған жері

Петах-Тиква, Орталық округ, Израиль

Азаматтығы

 Израиль

Мамандығы

актриса, фотомодель

Белсенді жылдары

2004 — қазір

Марапаттары

«Сатурн» (2017)

IMDb

ID 2933757

Гал Гадот

ӨмірбаянӨңдеу

Гал Гадот 1985 жылы 30 сәуірде Рош-ха-Аине (Израиль) қаласында дүниеге келді. Ол 2004 жылы, 18 жасында “Израиль Аруы” байқауында қатысып женді. Кейін өз елін “Әлем аруы” байқауында көрсетті. Байқаудан кейін фильмдер мен жарнамаларда түсірілу үшін көптеген израильдік (Elite, Супер-Фарм) және еуропалық (La Perla Lingerie, Arena, Danza, Esprit) компаниялардан ұсыныстар алды. Оған қоса Гадот сәнді журналдардың мұқабасында тұрды. 2007 жылы Maxim журналы израильдік әскери қызметін өткен модельдер үшін үйымдастырған фотосессиясында орын алды. Галмен түсірілген фото New York Post-тың бірінші бетінде жарияланды.

Бірінші рөлін ол «Бубот» сериалында алды. 2008 жылы «Форсаж 4» фильмінде орын алып, кейін оның жалғастырылған фильміндерде түсті - «Форсаж 5» (2011), «Форсаж 6» (2013).

2013 жылы Ғажайып Әйел рөлі ретінде Зак СнайдердіңБэтмен Суперменге қарсы: Әділдік таңында” (2016) фильміне бекітілді. 2014 жылдың қаңтар айында сол рөлді тағы екі фильмде (“Әділдік Лигасы” мен “Ғажайып Әйел”) орындау үшін келісімшартқа қол қойды.

Жеке өміріӨңдеу

2008 жылдан бастап Гал үйлену тойынан екі жыл бұрын кездескен израильдік кәсіпкер Ярон Варсаноға үйленді.[5] Ерлі-зайыптылардың екі қызы бар — Алма (2011 ж.) және Майя (2017 ж.).[6]

Гал мен Ярон Тель-Авивтегі бутиктік қонақүйге ие болды, оны басқаруға көмектесті.[7] Олар 2015 жылы Роман Абрамовичке қонақ үйін $26 миллион долларға сатты.[8]

ФильмографияӨңдеу

Жыл Қазақша атауы Шың аты Рөлі
2007 х Қуыршақтар Bubot Мириам (Мерри) Елкаям
2009 ф Форсаж 4 Fast & Furious Жизель Яшар
2009 х Антураж Entourage Лиза
2009 х Ғажап өмір The Beautiful Life: TBL Оливия
2010 ф Ессіз кездесу Date Night Натаня
2010 ф Күн серісі Knight and Day Наоми
2011 ф Форсаж 5 Fast Five Жизель Яшар
2011 х Құс Asfur Кика
2013 ф Форсаж 6 Fast & Furious 6 Жизель Яшар
2014 ф Тікелей жасырын Kicking Out Shoshana Мирит
2015 ф Форсаж 7 Furious 7 Жизель Яшар
2016 ф Үш тоғыз Triple Nine Елена
2016 ф Бэтмен Суперменге қарсы: Әділдік таңында Batman v Superman: Dawn of Justice Диана Принс / Ғажайып Әйел
2016 ф Қылмыс Criminal Джилл Поуп
2016 ф Тыңшы көршілер Keeping Up with the Joneses Натали Джонс
2017 ф Ғажайып әйел Wonder Woman Диана Принс / Ғажайып Әйел
2017 ф Әділдік лигасы Justice League Диана Принс / Ғажайып Әйел
2018 мф Ральф интернетке қарсы Ralph Breaks the Internet: Wreck-It Ralph 2 Шэнк (дауыс)
2020 ф Қызыл хабарлама Red notice
2020 ф Ғажайып әйел: 1984 Wonder Woman 1984 Диана Принс / Ғажайып Әйел
2021 х Зак Снайдердің Әділдік лигасы Justice League Диана Принс / Ғажайып Әйел
2021 ф Ніл өзеніңде өлім Death on the Nile миссис Линнетт Риджуэй-Дойл

ДереккөздерӨңдеу

СілтемелерӨңдеу

Ортаққорда бұған қатысты медиа санаты бар: Гал Гадот