Басты мәзірді ашу

Джеймс Роллинс (ағыл. James Rollins) — ағылшын жазушысы Джеймс Пол Чайковскидің шытырман оқиғалы триллер жанрында кітап шығаратын лақап аттарының бірі (ағыл. James Paul Czajkowski). Жазушының фэнтези жанрында кітап шығаратын екінші лақап аты — Джеймс Клеменс (ағыл. James Clemens).

Джеймс Чайковский
Джеймс Чайковский
Author james rollins 2008.jpg
Лақап аты

Джеймс Роллинс, Джеймс Клеменс

Туған күні

20 тамыз 1961(1961-08-20) (58 жас)

Туған жері

Чикаго, Иллинойс штаты, АҚШ

Азаматтығы

 АҚШ

Мансабы

жазушы, автор

Шығармашылық жылдары

1998 - қазіргі уақыт

Дебюті

1998

jamesrollins.com

Мазмұны

БиографиясыӨңдеу

Джим Чикаго қаласында, АҚШ - көпбалалы отпасында дүниеге келген(Джимда 3 ағасы мен 3 әпкесі бар). Джимнің балалық шағы Канаданың Орталық Батысында өтті. Ол, Миссури Университетін 1985 жылы бітіріп, мал дәрігері мамандығынан дәрігерлік дәреже алған. Кейін, Калифорнияға көшіп, Сакраментода қоныстанып, 1989 жылдан бастап, Greenhaven ауданында ветеринарлық клиника ашып, он жыл басшылық етті.

Жазушы мансабын, Джим 1995 жылы бастаған. Өзінің алғашқы «Пещера» атты романын ветеринарлық клиникада жұмыс істегенда бастаған. Осы романымен ол елу ,баспаға барған және тек елуінші баспа кітапты шығаруға қол қойған. Роман, 1996 жылы баспаханаға сатылды, бірақ, тек үш жылдан кейін бірақ шықты. Кітап шыққанша, Джим фэнтези жанрына ауысып, 1998 жылы «Проклятые и изгнанные» атты кітаптар сериясынан «Огонь ведьмы» кітабын жазып, шығарды. Клиника мен жазушы мансабын біріктіре алмағандықтан, Джим бизнесін сатып, жаңа романдар жаза бастайды.

Джим дайвингпен айналысады, дайвинг оған оның шығармаларын жазуға көмектеседі.

2007 жылы Джеймс Индиана Джонс фильмінің — «Индиана Джонс и Королевство хрустального черепа» атты кітаптық нұсқасын жазуға жалданған.

2004 жылы автордың «Песчаный дьявол» атты «Сигма» ұйымы жайлы топтаманың алғашқы кітабы шықты. Қазіргі уақытта Джеймс Калифорния штатының Сакраменто қаласында тұрып жатыр. Екі иті және тотықұсы бар.

БиблиографияӨңдеу

Джеймс Роллинс лақап атыменӨңдеу

  • Пещера / Үңгір (1999)
  • Пирамида (2000)
  • Бездна / Тұңғиық (2001)
  • Амазония (2002)
  • Айсберг / Мұзтау (2003)
  • Индиана Джонс и Королевство хрустального черепа / Индиана Джонс және хрустальді бас сүйектерінің патшалығы (2008)
  • Алтарь Эдема / Эдем мехрабы (2010)

Сигма ұйымы жайлы кітаптар топтамасыӨңдеу

  • Песчаный дьявол / Құмды шайтан (2004)
  • Кости волхвов / Бақсы сүйектері (2005)
  • Чёрный орден / Қара орден (2006)
  • Печать Иуды / Иуда мөрі (2007)
  • Последний Оракул / Соңғы бақсы (2008)
  • Ключ судного дня / Қиямет күннің кілті (2009)
  • Дьявольская колония / Шайтанды түрме (2011)
  • Линия крови / Қан сызығы (2012)
  • Глаз Бога / Құдай көзі (2013)
  • Тропа мертвых / Өлілер соқпағы (2014)
  • The Bone Labyrinth / Сүйекті лабиринт (2015)

Сангвинист ордені жайлыӨңдеу

  • Город крика / Айқай қаласы (2012)
  • Кровавое евангелие / Қанды Інжіл (2013)
  • Blood Brothers / Қанды ағайындылар (2013)
  • Невинные / Күнәсіз адамдар (2013)
  • Blood Inferno / Қанды тозақ (2015)

"Такер Уэйн" Tucker Wayne кітаптар топтамасыӨңдеу

  • Ночная охота / Түнгі аңшылық(2012)
  • Убийцы смерти / Өлім өлтірушілері(2014)
  • War Hawk / Соғыс қаршығасы(2016)

Джеймс Клеменс лақап атыменӨңдеу

Проклятые и изгнанные атты кітаптар топтамасыӨңдеу

  • Огонь ведьмы / Мыстан оты (1998)
  • Буря ведьмы / Мыстан дауылы (1999)
  • Война ведьмы / Мыстан соғысы (2000)
  • Врата ведьмы / Мыстан қақпасы (2001)
  • Звезда ведьмы / Мыстан жұлдызы (2002)

Цикл «Хроники убийцы Богов»Өңдеу

  • И пала тьма / Қараңғы түсті (2005)
  • Дар сгоревшего Бога / Өртенген құдайдың сыйы (2006)

«Джейк Рэнсом» атты кітаптар топтамасыӨңдеу

  • Джейк Рэнсом и Король Черепов / Джейк Рэнсом және Бас сүйектердің Патшасы (2009)
  • Джейк Рэнсом и воющий сфинкс / Джейк Рэнсом және ұлыған сфинкс (2010)

ДереккөздерӨңдеу

СілтемелерӨңдеу