Сара Хайленд

Са́ра Джейн Ха́йленд (ағылш. Sarah Jane Hyland; 1990 жыл 24 қараша, Нью-Йорк, Нью-Йорк, АҚШ) – америкалық актриса.

Сара Хайленд
Са́ра Джейн Ха́йленд
Сурет
Сара Хайленд , 2010 жыл
Жалпы мағлұмат
Туған күні

24 қараша 1991 (1991-11-24) (31 жас)

Туған жері

Нью-Йорк, Нью-Йорк,  АҚШ

Азаматтығы

 АҚШ

Мамандығы

актриса

Белсенді жылдары

1997 жыл—қазір

IMDb

ID 0405103

ӨмірбаяныӨңдеу

Ерте өміріӨңдеу

Сара Джейн Хайленд 1990 жылдың 24 қараша күні, актерлер Эдвард Джейми Хайленд пен Мелисса Канадейдың отбасында, Нью-Йорк қаласында туылды. Оның інісі Иэн Донаван Хайленд (1995 жылы 1 қаңтар күні туылды) бар, ол да актер.

Денсаулығымен қиыншылықтарыӨңдеу

9 жасар кезінде Сараға бүйректің поликистозды дисплазиясы қойылып, 2012 жылдың 13 сәуір күні Сараға бүйректің трансплантациясы жасалды. Оған әкесі Эдвардтың бүйрегі отырғызылған.

Жеке өміріӨңдеу

2009 жылдан бастап, 2014 жылдың тамыз айына дейін, Сара бірнеше жұмыс бойынша әріптесі – Мэтт Прокоппен карым – қатынаста болып, 5 жыл кездесуден кейін олар үлкен шумен айырылысады.

Қазіргі уақытта Сара «Қансорғыштар академиясы» фильмі бойынша әріптесі Доминик Шервудпен кездесуде.

2017 жылы Хиланд радио тұлғасы және «Бакалавриат пен жұмақтағы бакалавр» бағдарламасының бұрынғы қатысушысы Уэллс Адамспен қарым-қатынасын бастады.[1] 2019 жылдың шілдесінде ерлі-зайыптылар үйленді.[2] Олар COVID-19 пандемиясына байланысты кейінге қалдырылған 2020 жылдың тамызында үйленуді жоспарлап, үйлену тойын бірнеше рет кейінге қалдырды.[3]

МансабыӨңдеу

1997 жылдан бастап, Сара 30 – дан астам фильмдер мен телехикаяларда түсті.

Осымен қатар 2011 жылы ол «Есептегіштегі адам» фильмінде Сара режиссер ретінде көз көрді.

ФильмографиясыӨңдеу

  • 1997 – Ұзақ қыс хикаясы – Элизабет
  • 1997 – Дене бөлшектері – Говардтың қызы
  • 1998 – Масаттануымның нысаны – Молли
  • 1999 - Бесік тербеледі – Сильвано – Джованна
  • 2000 – Энни - Молли
  • 2000 – Одри Хепберн хикаясы – Одри Хепберн 8 жастағы кезі
  • 2004 – Испандық ағылшын
  • 2007 – Соқыр кездесу - бала
  • 2008 – 2009 – Далапты құрайт – Мээди Хилли
  • 2009 – 2013 – Амеркиалық отбасы – Хейли Данфи
  • 2010 - Құбыжық қаһармандар - Делайла
  • 2010 – Мен өз өмірімді Корбин Блюге қарызбын - Сара
  • 2011 – Америкалық жиголо - Кортни
  • 2011 – Сұлу ханзада – Дилан Шонфилд
  • 2012 – Найзағай түсуі – Клэр Мэтьюс
  • 2013 – Өте қорқынышты кино 5 - Миа
  • 2013 – Мені жынды деп те ата - Грейс
  • 2014Қансорғыштар Академиясы - Наталья Дашкова

ДереккөздерӨңдеу

  1. Marcus, Emily. Wells Adams and Sarah Hyland Celebrate One-Year Anniversary, Us Weekly (18 қазан 2018).
  2. McClain, James. Sarah Hyland, Wells Adams Upgrade to Snazzy Modern Farmhouse, Variety (12 мамыр 2020).
  3. Sarah Hyland and Wells Adams Are Engaged (16 шілде 2019).