Өңдеу

Mamamoo − Rainbow Bridge World компаниясымен құрылған Оңтүстік Корея қыздар тобы. Mamamoo 4 қатушысылардан тұрады: Солар (топтың көшбасшысы), Мунбёль, Хвиин және Хваса. Ресми дебют Hello мини-альбомымен, 19.06.14 жылда болды. Бұл дебют, сыншылардың ойынша, 2014 жылдын ең үздік дебюттардың біріне кірді. Mamamoo тобы өз өнер көрсеткеніне арқылы таңымал.

 
Mamamoo тобы

Топ мүшелеріӨңдеу

  • Ким Ён Сон (кор. 김용선) 21 ақпанда 1991 жылда, Кансогу ауданында, Сеул қаласында, Оңтүстік Корея руспубликасында туды. Солар деген псевдониммен алға шығады. Топтын қолбасшысы, бас вокалист, вижуалы деп саналады. 2015 жылдан бастап өз еркін синглдарын шығаруға бастады. Солар 2017 жылда Итхык (Super Junior тобы) пен бірге жыл сайынғы Gaon Chart K-Pop Awards музықалық премияны жүргізді. 27-29 сәуір айында 2018 жылда Solar’s Emotion Concert Blossom деген өз жеке концертті өткізді. 2016 жылда белгілі корей "Біз үйлендік" деген шоуына қатысты.


  • Мун Бёль И (кор. 문별이) 22 желтоқсан айында 1992 жылда, Пучхон қаласында, Оңтүстік Корея республикасында туды. Топтын бас рэпері, вокалист, биші болып саналады. Бірнеше рет Mamamoo топтын әндерінің жазуына қатысты. 22 мамыр айында 2018 жылда өз еркін Selfish деген мини-альбомын шығарды.
 
Чон Хви Ин


  • Чон Хви Ин (кор. 정휘인) 17 сәуір айында 1995 жылы, Чонджу қаласында, Чолла-Пукто провинциясында, Оңтүстік Кореяда туды. Топта бас вокалист және бас биші. 2017 жылда "Easy" әнімен еркін дебют етті.


  • Ан Хе Джин (кор. 안혜진) 23 шілде айында 1995 жылда, Чонджу қаласында, Чолла-Пукто провинциясында, Оңтүстік Кореяда туды. Хваса деген псевдониммен сахнаға шығады. Топта бас вокалист, биші, кенже(ең кіші қатушысы) болып саналады. Әлденеше рет әнге сөз жазуға қатысты. 2018 жылда "Мен өзім тұрамын" деген шоуға қатысты. Хваса Mamamoo тобынан ең таңымалдың бірі. 2019 жылы 13 ақпан айында TWIT деген еркін әнді шығарды.

ДискографияӨңдеу

Студия альбомдары

  • Melting (2016)
  • Reality in Black (2019)

Мини-альбомдар

  • Hello (2014)
  • Piano Man (2014)
  • Pink Funky (2015)
  • Memory (2016)
  • Purple (2017)
  • Yellow Flower (2018)
  • Red Moon (2018)
  • Blue;s (2018)
  • White Wind (2019)

Жапон альбомдары

  • 4colors (2019)