The Mekons -1977 жылы Англияның Лидсе қаласында Джон Лэнгфорд, Кевин Лайсетт Том Гриналф және Лид университетінің студенттері құрған британдық рок-тобы. Панк-рокпен бастаған The Mekons жұмыс барысында ән стилін біртіндеп өзгерте бастады. Мәселен, әндеріне жиілеп синт-поп, кантри-энд-вестерн элементтері қосыла бастады. Алайда, өнер әлемінде өзіндік тәуелсіздіктерін сақтап, аудиториясын кеңейте берді.

Топтың сахнадағы өнері сол кезде қатар құрылған Gang of Four тобымен бірге дамып, Лид университетінен тыс жерде де көрсетілді.

1980 жылдары The Mekons тобының төрт студиялық альбомдары UK Indie Top 20 Singles Chart қатарына енді.

ДискографияӨңдеу

АльбомдарыӨңдеу

  • 1979 — The Quality of Mercy Is Not Strnen
  • 1980 — The Mekons
  • 1982 — The Mekons Story
  • 1985 — Fear and Whiskey
  • 1986 — Edge of the World
  • 1987 — The Mekons Honky Tonkin'
  • 1988 — So Good It Hurts
  • 1989 — The Mekons Rock'n'Roll
  • 1991 — The Curse of the Mekons
  • 1993 — I ♥ Mekons
  • 1994 — Retreat from Memphis
  • 1996 — Pussy, King of the Pirates (Кэти Эккермен бірге)
  • 1998 — Me
  • 2000 — Journey to the End of Night
  • 2002 — Oooh! (Out of Our Heads)
  • 2004 — Punk Rock
  • 2007 — Natural

EPӨңдеу

  • 1986 — Slightly South of the Border
  • 1986 — Crime and Punishmnet
  • 1989 — The Dream and Lie of…
  • 1990 — Fun '90
  • 1992 — Wicked Midnite
  • 1993 — Millionaire

СинглдарыӨңдеу

  • «Never Been In A Riot» (1978)
  • «Where Were You?» (1978)
  • «Work All Week» (1980)
  • «This Sporting Life» (1986)
  • «Hello Cruel World» (1986)
  • «Ghosts of American Astronauts» (1988)
  • «Untitled 1» (1995)

ЖинақтарыӨңдеу

  • 1980 — Mutant Pop (PVC/Jem)
  • 1986 — The Mekons Story
  • 1987 — New York
  • 1989 — Original Sin (Fear & Whiskey бонус-трекпен)
  • 1999 — I Have Been to Heaven and Back
  • 1999 — Where were you? (Magnetic Curses- A Chicago Punk Rock Compilation)
  • 2001 — The Curse of the Mekons/Fun '90
  • 2004 — Heaven & Hell (The Very Best of the Mekons)

ДереккөздерӨңдеу

Орыс уикипедиясынан алынған.