Генри Кавилл

Генри Уильям Далглиш Кавилл (ағылш. Henry William Dalgliesh Cavill, туғ. 5 мамыр 1983, Сент-Сейвьер, Джерси, Норманд аралдары) — британдық актер.[1][2][3][4][5][6] Кавилл мансабын «Граф Монте-Кристо» (2002) және «Мен қамалды басып аламын» (2003) атты фильмдерден бастайды. Кейін ол қосалқы рольдерде BBC-дің «Инспектор Линлидің тергеуі», ITV-дің «Мидсомердегі өлім», Showtime-тың «Тюдорлар» телевизиялық шоуларында, ал сосын Голливудтың «Тристан және Изольда» (2006), «Жұлдызды тозаң» (2007), «Қанды бұлақ» (2009) және «Құдайлар соғысы: Ажалсыз» (2011) сынды фильмдеріне қатысады. Сосын ол Арми Хаммермен бірге «А.Н.К.Л. серісі» (2015) шпиондық фильмде және Netflix-тің «Құмды қамал» соғыс драмасына түседі.

Генри Кавилл
Henry Cavill
Сурет
Генри Кавилл San Diego Comic Con 2019
Жалпы мағлұмат
Туған кездегі есімі

Генри Уильям Далглиш Кавилл

Туған күні

5 мамыр 1983 (1983-05-05) (38 жас)

Туған жері

Сент-Сейвьер, Джерси

Азаматтығы

 Ұлыбритания

Мамандығы

актер

Белсенді жылдары

2001 — осы уақыт

IMDb

ID 0147147

2008 жылы Dunhill жұпар иістер коллекциясының ресми өкілі болады.

Кавилл DC-дің кеңейтілген әлеміндегі Супермен ролін ойнау арқасында әлемге жақсы таныла бастады, 2013 жылы «Құрыш адам», кейіннен сол рөлді «Бэтмен Суперменге қарсы: Әділдік таңында және «Әділдік лигасы» фильмдерінде ойнайды. Алғашқы екі фильм Супермен жайлы түсірілген кинолардың ішінен ең табысты болып саналады.

ФильмографияӨңдеу

Жыл Қазақша атауы Бастапқы атауы Рөл
2001 ф Лагуна Laguna Томас Эпри
2002 ф Граф Монте-Кристо The Count Of Monte Cristo Альберт Мондего
2002 с Инспектор Линлидің тергеуі The Inspector Lynley Mysteries Чес Куилтер
2002 тф Қош бол, мистер Чипс Goodbye, Mr. Chips Сарбаз Колли
2003 ф Мен қамалды басып аламын I Capture the Castle Стивен Колли
2003 с Убийства в Мидсомере Midsomer Murders Саймон Мэйфилд
2005 в Восставший из ада 8: Мир ада Hellraiser: Hellworld Майк
2006 ф Тристан мен Изольда Tristan & Isolde Мелот
2007 ф Қызыл телпек Red Riding Hood Аңшы
2007 ф Жұлдызды тозаң Stardust Хамфри
2009 ф Қанды бұлақ Blood Creek Эван Маршалл
2009 ф Будь что будет Whatever Works Рэнди Джеймс
2007—2010 с Тюдорлар The Tudors Чарльз Брэндон
2011 ф Құдайлар соғысы: Ажалсыз Immortals Тесей
2012 ф Средь бела дня The Cold Light of Day Уилл Шоу
2013 ф Құрыш адам Man of Steel Кал-Эл / Кларк Кент / Супермен
2015 ф А.Н.К.Л. агенттері The Man from U.N.C.L.E. Наполеон Соло
2016 ф Бэтмен Суперменге қарсы: Әділдік таңында Batman v Superman: Dawn of Justice Кал-Эл / Кларк Кент / Супермен
2017 ф Құмды қамал Sand Castle Капитан Сайверсон
2017 ф Әділдік лигасы Justice League Part One Кал-Эл / Кларк Кент / Супермен
2018 ф Миссия невыполнима: Последствия Mission: Impossible - Fallout Август Уолкер / Джон Ларк
2018 ф Ганнибал ойыны Night Hunter Маршалл
2019 — н. в. с Ведьмак The Witcher Геральт Ривиидан
2020 ф Энола Холмс Enola Holmes Шерлок Холмс / Sherlock Holmes

ДереккөздерӨңдеу

СілтемелерӨңдеу