Зерттеу парктері тізімі

Төменде құрлықтар бойынша әлемдегі елдердің ғылым паркінің, технология парктерінің және биомедицина парктерінің тізімі берілді:

АзияӨңдеу

ASEAN экономикалық қауымдастығы
АСЕАН экономикалық қауымдастының барлық экономикалық зоналары туралы доклад тізімі, UNIDO Viet Nam-да көрсетілген

ҚазақстанӨңдеу

ЖапонияӨңдеу

  • Kansai ғылым қаласы //
  • Киото зерттеу парк (KRP) // Kyoto Research Park[3]
  • Токио Бэй Биотех кластері // Tokyo Bay Biotech cluster[4]
  • Цукуба ғылым қаласы // Tsukuba Science City
  • Йокосука зерттеу паркі // Yokosuka Research Park

ИзраильӨңдеу

 
Хайфадағы Матам жоғары технология паркі

ГонконгӨңдеу

ТүркияӨңдеу

 
Түркияның İYTE Teknopark, A-3 ғимараты

ТайваньӨңдеу

 
Орталық Тайвань ғылым паркі бюросы

Оңтүстік КореяӨңдеу

МалайзияӨңдеу

СингапурӨңдеу

ҮндістанӨңдеу

ҚытайӨңдеу

 
Цукуба - ғылым қаласы, Жапония

ИранӨңдеу

  • Исфахан ғылым - техника қалашығы // Isfahan Science and Technology Town[14]
  • Qazvin Science & Technology Park Мұрағатталған 28 ақпанның 2020 жылы. // Qazvin Science & Technology Park
  • Пардис технологиялық паркі // Pardis Technology Park[15]
  • Күрдістанның ғылыми және технологиялық қаласы // Kurdistan Science and Technology Town[16]
  • Pardis Technology Park // Pardis Technology Park[15]
  • Ғылым және технологиялар паркі-IASBS // Science & Technology Park-IASBS[17]
  • Хорасан ғылыми-технология паркі // Khorasan Science and Technology Park[18]
  • Шейх Бахай технологиялық паркі // Sheikh Bahai Technology Park[19]
  • Гуйлан ғылыми-технология паркі // Guilan Science and Technology Park[20]
  • Семнан ғылыми-технология паркі - SSTP // Semnan Science and Technology Park - SSTP[21]
  • Шығыс Әзірбайжан облысы технология паркі // East Azerbaijan Province Technology Park[22]
  • Йазд облысы технология паркі // Yazd Province Technology Park[23]
  • Маркази облысы технология паркі // Markazi Province Technology Park[24]
  • Фарс провинциясы технология паркі // Fars Province Technology Park

ПәкістанӨңдеу

 
Ұлттық биотехнология және генетикалық инженерия институты, Пакистан
  • Ұлттық ғылыми-технология парк (NSTP) (Исламабад) // National Science and Technology Park
  • Кахута ғылыми зертханалары, (әскери зерттеу кешені, Кахута) // Kahuta Research Laboratories
  • Ұлттық биотехнология және генетика инженериясы институты, (Фейсалабад) // National Institute for Biotechnology and Genetic Engineering
  • Арфа Кәрім технология паркі (бұрынғы бағдарламалық жасақтама технологиялар паркі) (Лахор) // Arfa Karim Technology Park (former Software Technology Park)
  • IT Media City (Карачи)

ФилиппинӨңдеу

  • Филиппин жеңіл өнеркәсіп және ғылым паркі II (Лагуна) // Light Industry and Science Park of the Philippines II
  • Муньос ғылым қаласы, (Нуева Эчия) // Science City of Muñoz
  • Calamba Premiere Халықаралық саябағы // Calamba Premiere International Park

КатарӨңдеу

Сауд АрабиясыӨңдеу

 
KAUST, Сауд Арабия

ТаиландӨңдеу

ДереккөздерӨңдеу

  1. Ғылымды қажет ететін технологиялармен инжиниринг кластері
  2. ҚазҰУ технопаркі – инновациялық идеялар орталығы(қолжетпейтін сілтеме)
  3. Kyoto Research Park. Тексерілді, 25 ақпан 2015.
  4. a b c d e f g h i j k Дереккөз алу қатесі: Жарамсыз <ref> тегі; no text was provided for refs named Dutton2009
  5. Hacettepe Technopolis. Басты дереккөзінен мұрағатталған 19 наурыз 2016.
  6. Yıldız Teknik Üniversitesi Teknopark. Тексерілді, 19 маусым 2015.
  7. ODTワ Teknokent. Тексерілді, 25 ақпан 2015.
  8. [1] Мұрағатталған 12 наурыздың 2008 жылы.
  9. Ana Sayfa - İTÜ ARI Teknokent. İTÜ ARI Teknokent. Тексерілді, 25 ақпан 2015.
  10. Türkiye'nin İnovasyon Merkezi - Teknopark İstanbul. Тексерілді, 25 ақпан 2015.
  11. DMC digital media city. Dmc.seoul.go.kr. Басты дереккөзінен мұрағатталған 4 қазан 2013. Тексерілді, 29 қыркүйек 2013.
  12. USM - SAINS@USM INCUBATOR. Басты дереккөзінен мұрағатталған 28 ақпан 2015. Тексерілді, 25 ақпан 2015.
  13. a b Alexandria® - Building the Future of Life Science™. Тексерілді, 25 ақпан 2015.
  14. شهرک علمی تحقیقاتی اصفهان. Тексерілді, 25 ақпан 2015.
  15. a b پارک فناوری پردیس - خانه. Тексерілді, 25 ақпан 2015.
  16. {{cite web}} үлгісіндегі title= параметрін жазу керек. .
  17. A Message from Director -Science and Technology Park -IASBS- Zanjan- Iran. Тексерілді, 25 ақпан 2015.
  18. پارک علم و فناوری خراسان رضوی. Kstp.ir. Тексерілді, 2 шілде 2015.
  19. شهرک علمی تحقیقاتی اصفهان. Тексерілді, 25 ақпан 2015.
  20. پارک علم و فناوری گیلان. Тексерілді, 25 ақпан 2015.
  21. پارک علم و فناوری استان سمنان. Тексерілді, 25 ақпан 2015.
  22. پارک علم و فناوری استان آذربایجان شرقی > صفحه اصلی. Тексерілді, 25 ақпан 2015.
  23. Тұтынушы мен қаржыландыру біртұтастануы. Тексерілді, 25 ақпан 2015.
  24. پارک علم و فناوری استان مرکزی - صفحه اصلی. Astp.ir. Тексерілді, 2 шілде 2015.
  25. Research and Technology Park. Басты дереккөзінен мұрағатталған 17 наурыз 2016. Тексерілді, 19 сәуір 2016.
  26. DTVC - Dhahran Techno Valley Company. Тексерілді, 19 маусым 2015.
  27. شركة وادي مكة للتقنية. Тексерілді, 19 сәуір 2016.
  28. Riyadh Techno Valley. Тексерілді, 19 сәуір 2016.