Люк Мервиль (фр. Luck MervilLuck Mervil Luck Mervil, дұрыс айтылу Лак,[1] шың есімі Лакнерсон Мервиль, фр. Lucknerson MervilLucknerson Mervil,  20 қазан 1967(19671020)  жылы туылған, Порт-о-Пренс, Гаити) — гаитидан шыққан кандалық актер және автор-орындаушы. Өзінің саяси көзқарасымен, Квебек тәуелсіздігі үшін қозғаласын қолдаумен белгілі болған[2]. 2005 жылы "жыл Патриоты" атағымен марапатталған[3].

Ресейде 1998 жылғы «Нотр-Дам де Пари» мюзикліндегі Клопен рөлін орындаумен танымал болып келеді.

ДискографиясыӨңдеу

ФильмографияӨңдеу

КиноӨңдеу

  • 2001: Betty Fisher et autres histoires Франсуа Дембелдің рөлінде (François Diembele)
  • 2002: Book of Eve  жүргізуші рөлінде
  • 2004: Le Goût des jeunes filles (композитор және актер)
  • 2004: C 'est pas moi, c' est l ' autre Дедонне рөлінде (Dieudonné)

Теледидардағы қызметіӨңдеу

  • 1997: Sauve qui peut! (сериал) Кристофер Этьеннің рөлінде(Christopher Étienne)
  • 1998: Мюзикл Нотр-Дам де Пари (түпнұсқа құрамы) Клопен рөлінде
  • Piment Fort
  • 2002: The Mess Age (ағылшын тіліндегі нұсқасы, Монтреальдағы жазба)[4]
  • 2003: MixMania (VRAK.TV)

МарапаттарыӨңдеу

  • "Ең көп сатылатын француз орындаушы" номинациясында World Music Award сыйлығының иегері.

ЕскертпелерӨңдеу

  1. Qui est Luck Mervil ?
  2. Benitah, Sandie. Parties and politics mark Quebec's 400th birthday, CTV News (3 July 2008). Тексерілді 18 сәуірдің 2009.
  3. Luck Mervil (French). Radio-Canada, Espace musique. Басты дереккөзінен мұрағатталған 1 сәуір 2012. Тексерілді, 18 сәуір 2009.
  4. Luck Mervil : The Mess Age. Telefilm Canada. Басты дереккөзінен мұрағатталған 1 сәуір 2012. Тексерілді, 17 сәуір 2009.