Тамара Хаважовна Яндиева

Тамара Хаважовна Яндиева (23 шілде 1955 жыл, Қарағанды, Қазақ КСР, КСРО) — кеңестік және ресейлік эстрада әншісі, актриса. Ингушетияның халық әртісі (2002). Шешен-Ингушетияның, Авхазияның, Ресейдің[1] еңбек сіңірген актрисасы.

Тамара Хаважовна Яндиева
Сурет
Негізгі ақпарат
Туған күні

23 шілде 1955 (1955-07-23) (65 жас)

Туған жері

Қарағанды, Қазақ КСР

Белсенділік жылдары

1970—

Мемлекет

 КСРО Ресей

Жанрлары

Хлықтық, эстрадалық музыка

ӨмірбаяныӨңдеу

1955 жылы Қарағандыда ингуштер отбасында дүниеге келді. Жұмысын Солтүстік Осетия киностудияясында бастаған. Ленинградтағы мемлекеттік театр-музыка, кинематография институтын тәмамдаған. Оқуын бітірген соң Грозныйға қоныс аудардды. Бірақ 90-жылдардағы тнышсыздықтан соң отбасымен бірге Мәскеуге көшті.

Карьерасында 18 киноға түсті, соның он алтысында басты рөлді сомдады.

ФильмографияӨңдеу

  1. 1977—1984 — Огтты жолдар — Рабия
  2. 1978 — Тау новелласы — Зара
  3. 1979 — Бабек — Парвин
  4. 1980 — Мен әлі ораламын — Шахназ
  5. 1981 — Жылан жылы — Маимхан
  6. 1982 — Егер сүйсең… — Лола
  7. 1982 — Қасиетті ұстаның қоңырауы — Камачич
  8. 1983 — Махаббат сергелдеңі — Мадина
  9. 1984 — Шахерезаданың тағы бір түні — Анора
  10. 1985 — Тау жаңғырығы — Карима
  11. 1986 — Сәлеметсіз бе, Гульнора Рахимовна! — Гульнора Рахимовна
  12. 1986 — Шахерезаданың жаңа ертегілері — Әсемгүл
  13. 1987 — Шахерезаданың соңғы түні — Әсемгүл
  14. 1989 — Аджубтың қара ханзадасы — Шахназ
  15. 1989 — Валтасардағы думан немесе Сталинмен өткен түн — Сария Лакоба
  16. 1989 — Қожанасырдың оралуы — Ханифа
  17. 1990 — Бағдар қарақшысының оралуы
  18. 1991 — Аджубтың қара ханзадасы

ДереккөздерӨңдеу

СілтемелерӨңдеу