Басты мәзірді ашу

Stray Cats - 1979 жылы Нью-Йорк штатындағы Массапекуа қаласында гитарашы және әнші Брайан Сетцер мен оның достары - Ли Рокер и Слим Джим Фэнтом құрған рок-тобы. Топ рокабилли жанрының көшбасшысы атанып, 1980 жылдары американдық және британдық хит-шерулерге жиі кіріп жүрді. («Runaway Boys» - #9(Ұлыбритания), «Rock This Town» -#9(Ұлыбритания, АҚШ), «Stray Cat Strut» - #3(АҚШ), #11(Ұлыбритания)).

ТарихыӨңдеу

1970 жылдары бірнеше американдық жас жігіттер рокабилли стилінде ойнайтын топқа назар аударатын адамдар бар деген үмітпен Ұлыбританияға барды. Лондонға көшіп келген соң Брайан Сетцер, Слим Джим Фантом және Ли Рокер Tomcats деген топтың атын Stray Cats атауына ауыстырды. Жастардың талантына қарамастан, топқа ешкім назар аудармады. Нәтиже таппаған топ қатысушылары Ұлыбританиядан кетейін деген кезде Дэйв Эдмундс, танымал рок-н-ролл музыкантын кездестіріп, бірлесе рокабилли стилінде ән жазып, жұмыс істеуді ұйғарды. Сол кезеден бастап, яғни 1980 жылы алғаш альбомдары жарыққа шығып, топтың сахнадағы танымалдылықтары арта бастады.

ДискографияӨңдеу

АльбомдарӨңдеу

Stray Cats (1981)

Gonna Ball (1981)

Built for Speed (1982)

Rant N' Rave with the Stray Cats (1983)

Rock Therapy (1986)

Blast Off! (1989)

Let’s Go Faster! (1990)

The Best of the Stray Cats: Rock This Town (1990)

Choo Choo Hot Fish (1992)

Original Cool (1993)

Rumble in Brixton (2004)

СинглдарӨңдеу

1980 «Runaway Boys» — # 9 Ұлыбритания

1981 «Rock This Town» — # 9 АҚШ/ # 9 Ұлыбритания

1981 «Stray Cat Strut» — # 3 АҚШ/ # 11 Ұлыбритания

1981 «The Race Is On» — # 34 Ұлыбритания

1981 «You Don’t Believe Me» — # 57 Ұлыбритания

1981 «Ubangi Stomp»

1983 «(She’s) Sexy And 17» — # 5 АҚШ/ # 29 Ұлыбритания

1983 «I Won’t Stand In Your Way» — # 35 АҚШ

1989 «Bring It Back Again» — # 64 Ұлыбритания

ДереккөздерӨңдеу

Орыс Уикипедиясынан алынған.