will.i.am (шын аты Уильям Джеймс Адамс (ағылш. William James Adams) — америка рэпері, әнші, актер және музыкалық продюссер. [1]. The Black Eyed Peas тобының негізін салушыларының бірі және солисті. «will.i.am music group» продюсерлік компаниясының иесі. Шын аты Кіші Уильям Джеймс Адамс (ағылш. William James Adams, Jr.). 1975 жылы 15 наурызда Кaлифорния штатындағы Лос Анджелес қаласында туған. Жастайынан «брейк-данспен» айналысқан. Сегізінші сыныпта болашақ «The Black Eyed Peas» тобының мүшесі Аpl.de.ap-ты кездестіріп, екеуі бірге мектепті тастап, өздерін биге арнайды. Сол кезде «Tribal nation» атты би тобын құрайды. Кейін биден кетіп, әнмен айналыса бастайды. Топтың тағы бір мүшесі Табумен танысып «The Black Eyed Peas» тобын құрған.

will.i.am
Сурет
will.i.am 2018 жылы
Негізгі ақпарат
Туған кездегі есімі

ағылш. William James Adams Jr.

Толық аты

Уильям Джеймс Адамс

Туған күні

15 наурыз 1975 (1975-03-15) (46 жас)

Туған жері

Лос Анжелес, Калифорния, АҚШ

Белсенділік жылдары

1988 — осы уақытқа дейін

Мемлекет

 АҚШ

Мамандықтары

рэпер, әнші, актер, музыкалық продюсер, ди-джей, шығармашылық директор

Аспаптары

клавишті аспаптар, соқпалы аспап, гитара

Жанрлары

альтернативті рэп, хип-хоп, ритм-н-блюз, поп-рэп, поп, техно

Лақап аттары

Will 1X, will.i.am, Zuper Blahq

Ұжымдары

A.T.B.A.N Klann (1991 — 1995),
The Black Eyed Peas (1995 жылдан бастап)

Лейблдері

Ruthless, Warner Sunset, Atlantic, A&M, Interscope, Columbia, will.i.am music

Марапаттары

Грэмми

will.i.am

Қазіргі таңда продюссерлік жұмыспен де айналысуда.

ФильмографияӨңдеу

Жыл Қазақша атауы Бастапқы атауы Рөл
2005 с Жаңа Жанна Д’Арк Joan of Arcadia Three Card Monte Guy God
2005 дер Біз айтқанның бәрі All We Are Saying камео
2006 мс Instant Def Nate
2007 с Плантация Cane камео
2008 мф Мадагаскар 2 Madagascar: Escape 2 Africa Мото-Мото
2009 ф Икс-адамдар: Бастама. Росомаха X-Men Origins: Wolverine Джон Рэйт / John Wraith
2009 ко X-Men Origins: Wolverine X-Men Origins: Wolverine Джон Рэйт
2009 дер Поливуд PoliWood камео
2009 дер Мистер мен миссис Браунмен жол өмірі Life on the Road with Mr. and Mrs. Brown камео
2009 ф Артур және Урдалактың кегі Arthur et la vengeance de Maltazard Snow
2010 ф Ессіз кездесу Date Night камео
2010 дер «Роллинг Стоунз» в изгнании Stones in Exile камео
2010 дер Britney Spears: I Am the Femme Fatale камео
2011—2013 мс Кливленд шоуы The Cleveland Show Бернард / Bernard
2011 мф Рио Rio Педро
2011 дер Бір соңғы зат Steve Jobs: One Last Thing камео
2014 мф Рио 2 Rio 2 Педро

ДискографияӨңдеу

Студиялық альбомдар
  • Lost Change (2001)
  • Must B 21 (2003)
  • Songs About Girls (2007)
  • #willpower (2013)

Мини-альбомдарӨңдеу

This Is Love (Remixes)(2012)

ЖинақӨңдеу

The Black Eyed Peas Family Best (2008)

The Black Eyed Peas құрамындаӨңдеу

Студиялық альбомдар
  • Behind the Front (1998)
  • Bridging the Gap (2000)
  • Elephunk (2003)
  • Monkey Business (2005)
  • The E.N.D. (2009)
  • The Beginning (2010)
  • Masters of the Sun Vol. 1 (2018)
  • Translation (2020)

СинглдарӨңдеу

Негізгі орындаушыӨңдеу

Жыл Атауы Альбом
2007 «I Got It from My Mama» Songs About Girls
2008 «Heartbreaker»

(Шерил Коул қатысуымен)

«One More Chance»
2010 «Check It Out»

(Ники Минажбен бірге)

2011 «T.H.E. (The Hardest Ever)»

(Мик Джагерр және Дженнифер Лопес қатысуымен)

2012 «This Is Love»

(Ева Симонс қатысуымен)

#willpower
«Scream & Shout»

(Бритни Спирс қатысуымен)

2013 «#thatPOWER»

(Джастин Бибер қатысуымен)

2014 «It's My Birthday»

(Коди Вайс қатысуымен)

ПромосинглдарӨңдеу

Жыл Атауы Альбом
2007 «The Donque Song»

(Снуп Догг қатысуымен)

Songs About Girls
2008 «Here I Come»

(Ферги will.i.am қатысуымен)

The Dutchess
2009 «I Wanna Go Crazy»

(Давид Гетта will.i.am қатысуымен)

One Love
2012 «Great Times»
«Reach for the Stars (Mars edition)»
2013 «Fall Down»

(will.i.am Майли Сайрус қатысуымен)

#willpower
«Feelin' Myself»

(will.i.am Майли Сайрус, Френч Монтана, Уиз Халифа және DJ Mustard қатысуымен)

Саяси синглдарӨңдеу

Жыл Атауы Альбом
2008 «Yes We Can» Change Is Now:Renewing America's Promise
«We Are the Ones»
«It's a New Day»
2009 «America's Song»
«The Jackass Song»

Шақырылған орындаушы ретіндеӨңдеу

Жыл Атауы Альбом
2001 «Vocal Artillery»

(Ozomatli Medusa, will.i.am және Kanetic Source қатысуымен)

Embrace the Chaos
2005 «CB (Sangue Bom)»

(Marcelo D2 will.i.am қатысуымен)

Acústico MTV
«La Patte»

(Saïan Supa Crew will.i.am қатысуымен)

Hold Up
«Beep»

(Pussycat Dolls will.i.am қатысуымен)

PCD
2006 «I Love My Chick»

(Баста Раймс Келис және will.i.am қатысуымен)

The Big Bang
«Fergalicious»

(Фёрги will.i.am қатысуымен)

The Dutchess
«Hip Hop Is Dead»

(Nas will.i.am қатысуымен)

Hip Hop Is Dead
«A Dream»

(Common және will.i.am)

Freedom Writers
2007 «Baby Love»

(Николь Шерзингер will.i.am қатысуымен)

Her Name Is Nicole
«Hot Thing»

(Талиб Квели will.i.am қатысуымен)

Eardrum
«Wait a Minute (Just a Touch)»

(Estelle will.i.am қатысуымен)

Shine
«Be OK»

(Крисетт Мишель will.i.am қатысуымен)

I Am
«I Want You»

(Common will.i.am қатысуымен)

Finding Forever
2008 «The Girl Is Mine 2008»

(Майкл Джексон will.i.am қатысуымен)

Thriller 25
«In the Ayer»

(Флоу Райда will.i.am қатысуымен)

Mail on Sunday
«What's Your Name»

(Ашер will.i.am қатысуымен)

Here I Stand
«All My Life (In the Ghetto)»

(Jay Rock Lil Wayne және will.i.am қатысуымен)

Follow Me Home
2009 «3 Words»

(Шерил Коул will.i.am қатысуымен)

3 Words
2010 «OMG»

(Ашер will.i.am қатысуымен)

Raymond v. Raymond
2011 «Free»

(Natalia Kills will.i.am қатысуымен)

Perfectionist
«Forever»

(Вольфганг Гартнер will.i.am)

Weekend in America
2012 «Hall of Fame»

(The Script при участии will.i.am қатысуымен)

3
«In My City»

(Приянка Чопра will.i.am қатысуымен)

2013 «Crazy Kids»

(Ke$ha will.i.am қатысуымен)

Warrior
«Something Really Bad»

(Диззи Раскал will.i.am қатысуымен)

The Fifth

ДереккөздерӨңдеу

  1. Will.i.am Internet Movie Database сайтында