Корея Республикасының премьер-министрлердің тізімі

Оңтүстік Кореяның премьер-министрлері (кор. 국무총리?, 國務總理?) Ұлттық Ассамблеяның мақұлдау тұсында Мемлекет президентімен тағайындалады. Оңтүстік Корея премьер-министрі парламент мүшесі болуға міндетті емес.[1].

Төменде Бірінші Кореядан Алтыншы Республикаға дейінгі Оңтүстік Корея премьер-министрлерінің тізімі келтірілген. Бірінші бағанда қатарынан Премьер-Министр қызметін атқарған тұлғалар, ал екінші бағанда Премьер-Министрдің қызмет мерзімдері немесе әкімшілігі дәйектелген.

Премьер-министрлер тізіміӨңдеу

      Консервативті (қол жетімді: Тегін Корея)       Либералды (ағымдағы: Бірлескен демократиялық партия)       Уридан       Әскери       Тәуелсіз

Премьер-министр Өкілеттік мерзімі Саяси партия Мемлекет басшысы
Сурет Аты Жұмысқа кірісу Тапсырманы қалдырмаңыз Ұзақтығы
Бірінші республикалық премьер-министрлер
1   Ли Бом Сок

I. Beomseok
이범석 / 李範奭

31 шілде

1948

21 сәуір

1950

628 Тәуелсіз  

Ли Сың Ман

  Ұлттық қорғаныс министрі

Син Сон Мо
Sin Seongmo
신성모 / 申性模

21 сәуір

1950

23 қараша

1950

216 Тәуелсіз
  Ұлттық қорғаныс министрі

Пэк Нак Чун(Уақытша)
Paek Nak-chun
백낙준 / 白樂濬

3 қараша

1950

15 қараша

1950

12 Тәуелсіз
2   Чан Мён

Jang Myeon
장면 / 張勉

23 қараша

1950

24 сәуір

1952

518 Тегін Корея
  Салоннан сыртқа қарау

Хо Джон (Уақытша)
Ho Chong
허정 / 許政

6 қараша

1951

9 сәуір

1952

155 Тегін Корея
  емес-кабинет министрлері

Ли Юн Ён (Уақытша)
I. Yunyeong
이윤영 / 李允榮

24 сәуір

1952

6 мамыр

1952

27 Тегін Корея
3   Чан Тхэк Сан

Jang Taeksang
장택상 / 張澤相

6 мамыр

1952

6 қазан

1952

153 Тегін Корея
  Стратегия және қаржы министрі

Пэк Ту Джин (Уақытша)
Baek Dujin
백두진 / 白斗鎭

9 қазан

1952

24 сәуір

1953

200 Тегін Корея
4 Пэк Ту Джин

Baek Dujin
백두진 / 白斗鎭

24 сәуір

1953

17 маусым

1954

419
5   Пён Ён Тхэ

Byeon Yeongtae
변영태 / 卞榮泰

28 маусым

1954

28 қараша

1954

164 Тегін Корея
  Ішкі істер министрі

Пэк Хан Сон (Уақытша)
Baek Hanseong
백한성 / 白漢成

28 қараша

1954

28 қараша

1954

0 Тегін Корея
Билік алынып тасталды (28 қараша 1954 – 27 сәуір 1960)
Екінші республикалық кезеңнің премьер-министрлері
Билік қалпына келтірілді
6   Хо Джон

Heo Jeong
허정 / 許政

15 маусым

1960

18 тамыз

1960

64 Бірлескен демократиялық партия  

Юн Бо Сон

(2)   Чан Мён

Jang Myeon
장면 / 張勉
(2nd time)

18 тамыз

1960

18 мамыр

1961

273 Бірлескен демократиялық партия
Билік алынып тасталды (18 мамыр 1961 – 17 желтоқсан 1963)
Ұлттық қайта құру жөніндегі Жоғарғы Кеңестің Президенті
  Бас штаб бастығы

Чан До Ён
Jang Doyeong
장도영 / 張都暎

21 мамыр

1961

3 шілде

1961

43 Әскери  

Юн Бо Сон

  Бас штаб бастығы

Сон Ё Чхан
Song Yochan
송요찬 / 宋堯讚

3 шілде

1961

16 маусым

1962

348 Әскери
  Бас генерал

Пак Чон Хи
Bak Jeonghui
박정희 / 朴正熙

18 маусым

1962

10 шілде

1962

24 Әскери  

Пак Чон Хи

  Ұлттық қайта құру жөніндегі Жоғарғы Кеңестің Президенті

Ким Хён-чул
Gim Hyeoncheol
김현철 / 金顯哲

10 шілде

1962

16 желтоқсан

1963

525 Тәуелсіз
Үшінші республиканың премьер-министрі
Билік қалпына келтірілді
7   И Юнь-Ён

Choe Duseon
최두선 / 崔斗善

17 желтоқсан

1963

10 мамыр

1964

145 Bağımsız  

Пак Чоң Хи

8   Чон Иль Гвон

Jeong Ilgwon
정일권 / 丁一權

10 мамыр

1952

20 желтоқсан

1970

2415 Тәуелсіз
(4)   Пэк Ту Джин

Baek Dujin
백두진 / 白斗鎭
(2. рет)

20 желтоқсан

1970

4 маусым

1971

166 Тәуелсіз
9   Ким Джон Пхиль

Gim Jongpil
김종필 / 金鍾泌

4 маусым

1971

19 желтоқсан

1975

1659 Тәуелсіз
Төртінші республикалық премьер-министрлер
  Чхве Гю Ха (Уақытша)

Choe Gyuha
최규하 / 崔圭夏

9 желтоқсан

1975

13 наурыз

1976

85 Тәуелсіз  

Пак Чоң Хи

10 13 наурыз

1976

6 желтоқсан

1979

1363
11   Син Хён Хвак

Sin Hyeonhwak
신현확 / 申鉉碻

12 желтоқсан

1979

22 мамыр

1980

168 Тәуелсіз  

Чхве Гю Ха

  Пак Чхун Хун (Уақытша)

Bak Chunghun
박충훈 / 朴忠勳

22 мамыр

1980

2 қыркүйек

1980

103 Әскери  

Чон Ду Хван

  Нам Док У (Уақытша)

Nam Deogu
남덕우 / 南德祐

2 қыркүйек

1980

22 қыркүйек

1980

20 Тегін Корея)
12 22 қыркүйек

1980

4 қаңтар

1982

469
Бесінші республикалық премьер-министрлер
  Ю Чхан Сун (Уақытша)

Yu Changsun
유창순 / 劉彰順

4 қаңтар

1982

23 қаңтар

1982

19 Тегін Корея)  

Чон Ду Хван

13 Ю Чхан Сун

Yu Changsun
유창순 / 劉彰順

23 қаңтар

1982

24 маусым

1982

152
  Ким Сан Хёп (Уақытша)

Gim Sanghyeop 김상협 / 金相浹

24 маусым

1982

20 қыркүйек

1982

88 Тегін Корея)
14 21 қыркүйек

1982

14 қазан

1983

389
  Чин И-Чонг (Уақытша)

Jin Uijong
진의종 / 陳懿鍾

Үлгі:Küçük

1983

Үлгі:Küçük

1983

3 Тегін Корея)
15 Чин И-Чонг

Jin Uijong
진의종 / 陳懿鍾

17 қазан

1983

11 қараша

1984

397
  Шин Бён Хён (Уақытша)

{Sin Byeonghyeon
신병현 / 申秉鉉

11 қараша

1984

18 ақпан

1985

93 Тегін Корея
  Но Син Ён (Уақытша)

No Sinyeong
노신영 / 盧信永

18 ақпан

1985

16 мамыр

1985

87 Тегін Корея)
16 16 мамыр

1985

26 мамыр

1987

740
  Ли Хан Ги (Уақытша)

I. Hangi
이한기 / 李漢基

26 мамыр

1987

14 шілде

1987

49 Тегін Корея
  Ким Джон Нёль (Уақытша)

Gim Jeongryeol
김정렬 / 金貞烈

14 шілде

1987

7 тамыз

1987

24 Тәуелсіз
17 7 тамыз

1987

25 ақпан

1988

202
Алтыншы республикалық дәуірдің премьер-министрлері
  Ли Хён Джэ (Уақытша)

I. Hyeonjae
이현재 / 李賢宰

25 ақпан

1988

2 желтоқсан

1988

281 Тәуелсіз  

Ро Дэ У

18 2 наурыз

1988

5 желтоқсан

1988

278
  Кан Ён Хун

Gang Yeonghun
강영훈 / 姜英勛

5 желтоқсан

1988

16 желтоқсан

1988

11 Демократиялық Республикалық партия (1988-1990)

Тегін Корея (1990)

19 16 желтоқсан

1988

27 желтоқсан

1990

741
  Но Джэ Бон (Уақытша)

No Jaebong
노재봉 / 盧在鳳

23 қаңтар

1991

5 желтоқсан

1992

26 Тегін Корея
20 Хён Сын Джон

Hyun Soongjong
노재봉 / 盧在鳳

8 қазан

1992

24 ақпан

1993

139
  Хван Ин Сон (Уақытша)

Hyun Soongjong
정원식 / 鄭元植

24 мамыр

1991

16 желтоқсан

1991

295 Тәуелсіз
21 Ли Хвечхан

Lee Hoichang
정원식 / 鄭元植

17 желтоқсан

1993

21 сәуір}}

1994

125
22   Ли Ён Док

Lee Yungdug
현승종 / 玄勝鍾

21 сәуір

1994

16 желтоқсан

1994

239 Тәуелсіз
23   Ли Хон Гу

Lee Hongkoo
황인성 / 黃寅性

17 желтоқсан

1994

17 желтоқсан

1995

365 Тегін Корея  

Ким Ёң Сам

24   Ли Су Сон

Lee Soosung
이회창 / 李會昌

17 желтоқсан

1995

4 наурыз

1997

443 Тегін Корея
25   Го Гон

Goh Kun
이영덕 / 李榮徳

4 наурыз

1997

2 наурыз

1998

362 Тегін Корея
26   Ким Джон Пхиль

Kim Jongpil
이홍구 / 李洪九

2 наурыз

1998

12 қаңтар

2000

681 Тегін Корея
27   Пак Тхэджун

I. Suseong
이수성 / 李壽成

12 қаңтар

2000

18 мамыр

2000

127 Тегін Корея
28   Ли Хан Дон

Lee HanDong
이한동 / 李汉东

23 мамыр

2000

28 маусым

2000

Тәуелсіз 36
29 маусым

2000

10 шілде

2002

741 Бірлескен демократиялық партия  
Ким Дэ Чжун
(9)   Чан Сан

Chang Sang
장상 / 張裳

11 шілде

2002

31 шілде

2002

20 Тәуелсіз
29   Чан Дэ Хван

Chang Daewhan
장대환 / 장대환

9 тамыз

2002

28 тамыз

2002

19 Бірлескен демократиялық партия
  Чон Юн Чурл

Jeon Yunchurl
김석수 / 金硕洙

29 тамыз

2002

9 қыркүйек

2002

11 Бірлескен демократиялық партия
30   Ким Сок Су(Уақытша)

Kim Suksoo
김숙수 / 金硕洙

10 қыркүйек

2002

4 қазан

2002

24 Тәуелсіз
10 мамыр

2002

26 ақпан

2003

(2-і рет)   Го Гон

Goh Kun
고건 / 高建

27 ақпан

2003

24 ақпан

2004

452 Тәуелсіз
  Ли Хэчхан

Lee Haechan
이해찬 / 李海瓚

30 маусым

2004

15 наурыз

2006

623 Бірлескен демократиялық партия
37   Хан Мёнсук

Han Myeongsook
한명숙 / 韓明淑

20 сәуір

2006

7 наурыз

2007

321 Уридан
38   Хан Доксу

Han Ducksoo
한덕수 / 韩惪洙

3 сәуір

2007

28 ақпан

2008

331 Тәуелсіз  
Но Му Хён
35   Хан Сынсу

Han Seungsu
한승수 / 韓昇洙

26 ақпан

2008

28 қыркүйек

2009

577 Тегін Корея  
Ли Мёң Бак
36   Чон Унчхан

Jeong Unchan
정운찬 / 鄭雲燦

28 қыркүйек

2009

11 тамыз

2010

317 Тегін Корея
  Стратегия және қаржы министрі

Юн Джун-хён (Уақытша)
Yun Jeunghyeon
윤증현 / 尹增鉉

11 тамыз

2010

1 қазан

2010

51 Тегін Корея
37   Ким Хвансик

Gim Hwangsik
김황식 / 金滉植

1 қазан

2010

26 ақпан

2013

879 Тәуелсіз
38   Чон Хонвон

Jeong Hongwon
정홍원 / 鄭烘原

26 ақпан

2013

16 ақпан

2015

720 Тегін Корея  

Пак Кын Хе

39   Ли Вангу

I. Wangu
이완구 / 李完九

16 ақпан

2015

27 сәуір

2015

70 Тегін Корея (Жаңа майдан)
  Премьер-министрдің орынбасары

Чхве Гён хван (Уақытша)
Choe Gyeonghwan
최경환 / 崔炅煥

27 сәуір

2015

18 маусым

2015

52 Тегін Корея (Жаңа майдан)
40   Хуаң Гё Ан

Hwang Gyoan
황교안 / 黃敎安

18 маусым

2015

10 наурыз

2017

2042 Тәуелсіз
10 наурыз

2017

11 мамыр

2017

 

Хуаң Гё Ан
(Уақытша)

  Премьер-министрдің орынбасары'

Ю Иль Хо (Уақытша)
Yu Ilho
유일호 / 柳一鎬

11 мамыр

2017

31 мамыр

2017

20 Тегін Корея  

Мұн Же Ен

41   Ли Нак Ён

I. Nakyeon
이낙연 / 李洛淵

31 мамыр

2017

14 қаңтар

2020

958 Бірлескен демократиялық партия
42   Чон Се Гюн

Chung Syekyun
정세균 / 丁世均

14 қаңтар

2020

Қазіргі уақыт 371 күн Бірлескен демократиялық партия

ДереккөздерӨңдеу

Ортаққорда бұған қатысты медиа файлдар бар: Category:Prime ministers of South Korea

Сыртқы сілтемелерӨңдеу