Нұртас Абайұлы Адамбаев

Нұртас Абайұлы Адамбаев (1981 жылы 14 желтоқсанда Жамбыл, қазіргі Тараз қаласында дүниеге келген) — Қазақстанның танымал комедия актёрі, шоумен, режиссёр, продюсер және сценаристі. КВН-ның жоғарғы лигасында «Астана.kz» ұлттық құрама командасында өнер көрсеткен. «ҚызыҚ радиосы» және «Наша KZаша» атты скетчкомдарда түскен.

Нұртас Абайұлы Адамбаев
Қызметі

2003 жылдан бастап

Туған күні

14 желтоқсан 1981(1981-12-14) (38 жас)

Туған жері

Тараз

Азаматтығы

 Қазақстан

Ұлты

қазақ

ӨмірбаяныӨңдеу

2002 жылы Абылай хан атындағы Қазақ Халықаралық Қатынастар және Әлем Тілдері Университетін бітірген. КВН-ның жоғарғы лигасында ұзақ уақыт өнер көрсеткен. 2012 жылы Алматыда бес жыл бұрын өз көлігімен қаққан Мақсат Құбандықовтың отбасы Нұртасты көлікпен қаққан үшін соттап 400 млн теңге көлемінде қаржы талап етті, жәбірленген азамат апаттан кейін соқыр болып, шетелдегі емшілерді керек етті. 2012 жылы «Forbes» журналы «Наша KZаша» қатысушыларын қазақстандағы шоу-бизнес өкілдері ішіндегі үшінші орынға ие деп санады. 2015 жылы "Халықтың сүйіктісі" атты Ұлттык премия лауреатына ие болды.

ФильмографияӨңдеу

Жыл Атауы Рөлі
2009 Фильм Қайрат — чемпион немесе күнаға батпаған номер бір Серік
2009 Сериал Есікті аш — мен бақытпын Бақыт
2010 Фильм Жұлқыну түсініктемеші
2010 Фильм Ғашық жүрек клипмейкер
2011 Сериал Ауылдан қашу Ербол
2012 Сериал Ауылдан қашу 2 Ербол
2012 Сериал KZландия Бикош Қаймақов, Чайка Жанел, Асылбек Қадырұлы
2013 Сериал Ауылдан қашу: Париждегі оқиға Ербол
2014 Фильм Сабина келін Сабина

ТелевизияӨңдеу

  1. 2008 жылдан бастап — Наша Казаша — әртүрлі рөлдер
  2. 2009 жыл — Қызық радиосы
  3. 2012 жылдан бастап— KZландия — әртүрлі рөлдер

Наша Казаша жобасындағы рөлдерӨңдеу

  1. Бахтияр Бахтиярұлы Котшелеков — бизнесмен
  2. Аға лейтенант Тенгебаев — полиция қызметкері-жемқор
  3. Мұғалім шала-казақ тілі
  4. Камилла — «Шағала»
  5. Апшуберов Ербол — гопник
  6. Жозе — гитарист
  7. Серик Серикұлы — заманауи ақын
  8. Тусқанов Марат
  9. Дольшекперов отбасының отағасы — әке
  10. Сабина келін

ДереккөздерӨңдеу