Халықаралық спорт ұйымдарының тізімі

Олимпиада ойындарындағы спорт түрлеріӨңдеу

Спорт Федерация Аббревиатура Штаб-пәтердің орналасуы Ресми сайты
Атлетика Халықаралық жеңіл атлетика федерациясы IAAF   Монако www.iaaf.org
Есу Халықаралық есу федерациясы FISA   Швейцария www.worldrowing.com
Бадминтон Халықаралық бадминтон федерациясы BWF   Малайзия www.worldbadminton.net
Бейсбол Халықаралық бейсбол федерациясы IBAF   Швейцария www.baseball.ch
Баскетбол Халықаралық баскетбол федерациясы FIBA   Швейцария www.fiba.com
Биатлон Халықаралық биатлоншылар одағы IBU   Аустрия www.biathlonworld.com
Бобслей Халықаралық бобслей және тобоган федерациясы FIBT   Италия www.bobsleigh.com
Бокс Халықаралық әуесқой бокс ассоциациясы AIBA   Швейцария www.aiba.org
Есу спорты Халықаралық каноэ федерациясы ICF   Швейцария www.canoeicf.com
Кёрлинг Дүниежүзілік кёрлинг федерациясы WCF   Шотландия www.worldcurling.org
Велосипед спорты Халықаралық велосипедшілер одағы UCI   Швейцария www.uci.ch
Семсерлесу Халықаралық семсерлесу федерациясы FIE   Швейцария www.fie.ch
Футбол Халықаралық футбол федерациясы FIFA   Швейцария www.fifa.com
Гимнастика Халықаралық гимнастика федерациясы FIG   Швейцария www.fig-gymnastics.com
Ауыр атлетика Халықаралық ауыр атлетика федерациясы IWF   Мажарстан www.iwf.net
Гандбол Халықаралық гандбол федерациясы IHF   Швейцария www.ihf.info
көгалдағы хоккей Халықаралық көгалдағы хоккей федерациясы IHF   Швейцария www.worldhockey.org
Шайбалы хоккей Fédération internationale de hockey sur glace IIHF   Швейцария www.iihf.com
Дзюдо Халықаралық дзюдо федерациясы IJF   Мажарстан www.ijf.org
Шана спорты Халықаралық шана спорты федерациясы FIL   Германия www.fil-luge.org
Күрес Халықаралық әуесқой күрес федерациясы FILA   Швейцария www.fila-wrestling.com
Жүзу Халықаралық жүзу федерациясы FINA   Швейцария www.fina.org
Қазіргі бессайыс Халықаралық қазіргі бессайыс одағы UIPM   Монако www.pentathlon.org
Шаңғы спорты Халықаралық шаңғы спорты федерациясы FIS   Швейцария www.fis-ski.com
Софтбол Халықаралық софтбол федерациясы ISF   Швейцария www.internationalsoftball.com
Ат спорты Халықаралық ат спорты федерациясы FEI   Швейцария www.horsesport.org
Таеквондо Дүниежүзілік таеквондо WTF   Корея Республикасы www.wtf.org
Теннис Халықаралық теннис федерациясы ITF   Ұлыбритания www.itftennis.com
Үстел теннисі Халықаралық үстел теннисі федерациясы ITTF   Швейцария www.ittf.com
Ату спорты Халықаралық ату спорты федерациясы ISSF   Германия www.issf-shooting.org
Садақтан ату Дүниежізілік садақтан ату федерациясы WA   Швейцария www.archery.org
Триатлон Халықаралық триатлон одағы ITU   Канада www.triathlon.org
Желкенді спорт Халықаралық желкенді спорт федерациясы ISAF   Ұлыбритания www.sailing.org
Волейбол Халықаралық волейбол федерациясы FIVB   Швейцария www.fivb.ch

Олимпиадалық емес спорт түрлеріӨңдеу

(толықтырылады)

Спорт түрі Федерация Аббревиатура Штаб-пәтердің орналасуы Сайты
Альпинизм Халықаралық альпинисттік ассоциациялар одағы UIAA   Швейцария www.uiaa.ch
Допты хоккей Халықаралық допты хоккей федерациясы FIB   Ресей www.internationalbandy.com
Боулинг Халықаралық боулерлер федерациясы FIQ   Филиппиндер www.fiq.org
Спорттық бағдарлау Халықаралық спорттық бағдарлау федерациясы IOF   Финляндия
Құзға шығу Халықаралық құзға шығу федерациясы IFSC   Швейцария,   Италия www.ifsc-climbing.org
Крикет Халықаралық крикет кеңесі ICC   БАӘ www.icc-cricket.com
Шахмат Халықаралық шахмат федерациясы FIDE   Грекия www.fide.com
Флорбол Халықаралық флорбол федерациясы IFF   Финляндия www.floorball.org
Футзал Дүниежүзілік футзал ассоциациясы AMF   Парагвай www.amfutsal.com.py
Корфбол Халықаралық корфбол федерациясы IKF   Нидерланд
Нетбол Халықаралық нетбол федерациясы IFNA   Англия www.netball.org
Пелота Халықаралық пелота федерациясы FIPV   Испания www.fipv.net
Петанк Халықаралық петанк федерациясы FIPJP   Франция www.fipjp.com
Поло Халықаралық поло федерациясы FIP   Франция [1]
Самбо Халықаралық әуесқой самбо федерациясы FIAS   Ресей [2]
Скрэббл Халықаралық скрэббл федерациясы FISF www.fisf.net
Автомобиль спорты Халықаралық автомобиль спорты федерациясы FIA   Франция
Сквош Дүниежүзілік сквош федерациясы WSF   Англия
Сумо Халықаралық сумо федерациясы IFS   Жапония
Сёрфинг Халықаралық сёрфинг ассоциациясы ISA   АҚШ

Тағы қараңызӨңдеу