Басты мәзірді ашу

Бокстан орта салмақта әлем чемпиондарының тізімі

Үлгі:Координациялық тізім

Бокстан орташа салмақта чемпион — атақ, спортшы-боксшыларға беріледі.

Қазіргі уақыттағы орташа салмақтағы лимит 160 фунт (72,57 кг).

Қазіргі уақытта атақты бере алатын ұйымдар

Атақ иегерлеріӨңдеу

Чемпиондықтың басы Аяғы чемпионства Чемпион Атақ Қорғаулар саны
Бірыңғай (сондай-ақ NYSAC және NBA)
30 шілде 1884 14 қаңтар 1891   Теңдесіз Джек Демпси Бірыңғай 3
14 қаңтар 1891 26 қыркүйек 1894   Боб Фицсиммонс[1] Бірыңғай 2
26 желтоқсан 1896 17 желтоқсан 1897   Кид Маккой[1] Бірыңғай 1
24 қазан 1898 28 мамыр 1907   Томми Райан[1] Бірыңғай 9
2 қыркүйек 1907 7 қыркүйек 1908   Стенли Кетчел Бірыңғай 5
7 қыркүйек 1908 26 қараша 1908   Билли Папке Бірыңғай 0
26 қараша 1908 10 маусым 1910   Стенли Кетчел[1] Бірыңғай 1
22 ақпан 1912 11 қазан 1913   Фрэнк Клаус Бірыңғай 3
11 қазан 1913 7 сәуір 1914   Джордж Чип Бірыңғай 4
7 сәуір 1914 14 қараша 1917   Эл Маккой Бірыңғай 1/6
14 қараша 1917 6 мамыр 1920   Майк О'Дауд Бірыңғай 9
6 мамыр 1920 31 тамыз 1923   Джонни Уилсон Бірыңғай 4
31 тамыз 1923 26 ақпан 1926   Гарри Греб Бірыңғай 4
26 ақпан 1926 3 желтоқсан 1926   Тайгер Фловерс Бірыңғай 1
3 желтоқсан 1926 29 қазан 1929   Микки Уокер[1] Бірыңғай 4
25 қаңтар 1932 11 маусым 1932   Горилла Джонс NBA 1
11 маусым 1932 4 шілде 1932   Марсель Тиль[1] NBA 1
13 қаңтар 1933 9 тамыз 1933   Бен Джеби NYSAC 2
9 тамыз 1933 30 қазан 1933   Лу Бруйар NYSAC 0
30 қазан 1933 11 қыркүйек 1934   Винс Данди Бірыңғай (NYSAC және NBA) 2
11 қыркүйек 1934 19 қыркүйек 1935   Тедди Ярош Бірыңғай (NYSAC және NBA) 0
19 қыркүйек 1935 11 шілде 1936   Бейб Риско Бірыңғай (NYSAC және NBA) 1
11 шілде 1936 26 шілде 1938   Фредди Стил Бірыңғай (NYSAC және NBA) 5
26 шілде 1938 1 қараша 1938   Эл Хостак NBA 0
1 қараша 1938 27 маусым 1939   Солли Кригер NBA 0
18 қараша 1938 2 қазан 1939   Фред Апостоли NYSAC 0
27 маусым 1939 19 шілде 1940   Эл Хостак NBA 1
2 қазан 1939 23 мамыр 1940   Сеферино Гарсия NYSAC 1
23 мамыр 1940 9 мамыр 1941   Кен Оверлин NYSAC 2
19 шілде 1940 16 шілде 1947   Тони Зэйл NBA 4
9 мамыр 1941 1941   Билли Суз NYSAC 0
28 қараша 1941 16 шілде 1947   Тони Зэйл NYSAC 1
16 шілде 1947 10 маусым 1948   Рокки Грациано NBA 0
10 маусым 1948 21 қыркүйек 1948   Тони Зэйл NBA 0
21 қыркүйек 1948 16 маусым 1949   Марсель Сердан NBA 0
16 маусым 1949 14 ақпан 1951   Джейк Ламотта NBA 1
12 шілде 1950 14 ақпан 1951   Джейк Ламотта NYSAC 1
14 ақпан 1951 10 шілде 1951   Шугар Рэй Робинсон Бірыңғай 0
10 шілде 1951 12 қыркүйек 1951   Рэнди Турпин Бірыңғай 0
12 қыркүйек 1951 16 сәуір 1952   Шугар Рэй Робинсон[1] Бірыңғай 2
21 қазан 1953 9 желтоқсан 1955   Бобо Олсон Бірыңғай 3
9 желтоқсан 1955 2 қаңтар 1957   Шугар Рэй Робинсон Бірыңғай 1
2 қаңтар 1957 1 мамыр 1957   Джин Фуллмер Бірыңғай 0
1 мамыр 1957 23 қыркүйек 1957   Шугар Рэй Робинсон Бірыңғай 0
23 қыркүйек 1957 25 наурыз 1958   Кармен Базилио Бірыңғай 0
25 наурыз 1958 22 қаңтар 1960   Шугар Рэй Робинсон Бірыңғай 0
22 қаңтар 1960 11 шілде 1961   Пол Пендер Бірыңғай 3
11 шілде 1961 7 сәуір 1962   Терри Доунс Бірыңғай 0
7 сәуір 1962 7 мамыр 1963   Пол Пендер[1] Бірыңғай 0
1963 жылы екі ұйымға WBC және WBA бөлінді.
WBC
Атақ бекітілді
10 тамыз 1963 7 желтоқсан 1963   Дик Тайгер WBC 0
7 желтоқсан 1963 21 қазан 1965   Джои Джиарделло WBC 1
21 қазан 1965 25 сәуір 1966   Дик Тайгер WBC 0
25 сәуір 1966 17 сәуір 1967   Эмиль Гриффит WBC 2
17 сәуір 1967 29 қыркүйек 1967   Нино Бенвенути WBC 0
29 қыркүйек 1967 4 наурыз 1968   Эмиль Гриффит WBC 0
4 наурыз 1968 7 қараша 1970   Нино Бенвенути WBC 4
7 қараша 1970 9 ақпан 1974   Карлос Монсон[2] WBC 9
25 мамыр 1974 26 маусым 1976   Родриго Вальдес WBC 4
26 маусым 1976 29 тамыз 1977   Карлос Монсон[1] WBC 1
5 қараша 1977 22 сәуір 1978   Родриго Вальдес WBC 0
22 сәуір 1978 30 маусым 1979   Уго Пастор Корро WBC 2
30 маусым 1979 16 наурыз 1980   Вито Антуофермо WBC 1
16 наурыз 1980 27 қыркүйек 1980   Алан Минтер WBC 1
27 қыркүйек 1980 6 сәуір 1987   Марвин Хаглер WBC 12
6 сәуір 1987 мамыр 1987   Шугар Рэй Леонард[1] WBC 0
29 қазан 1987 6 маусым 1988   Томас Хирнс WBC 0
6 маусым 1988 24 ақпан 1989   Айрен Баркли WBC 0
24 ақпан 1989 1990   Роберто Дюран[1] WBC 0
24 қараша 1990 8 мамыр 1993   Джулиан Джексон WBC 4
8 мамыр 1993 1994   Джеральд Макклеллан[1] WBC 3
17 наурыз 1995 19 тамыз 1995   Джулиан Джексон WBC 0
19 тамыз 1995 16 наурыз 1996   Кинси Тейлор WBC 0
16 наурыз 1996 2 мамыр 1998   Кит Холмс WBC 2
2 мамыр 1998 24 сәуір 1999   Асен Шерифи WBC 0
24 сәуір 1999 14 сәуір 2001   Кит Холмс WBC 2
14 сәуір 2001 16 шілде 2005   Бернард Хопкинс WBC 7
16 шілде 2005 29 қыркүйек 2007   Джермен Тейлор WBC 4
29 қыркүйек 2007 17 сәуір 2010   Келли Павлик WBC 3
17 сәуір 2010 қаңтар 2011   Серхио Мартинес[2] WBC 1
қаңтар 2011 4 маусым 2011   Себастьян Збик WBC 0
4 маусым 2011 15 қыркүйек 2012   Хулио Сесар Чавес-младший WBC 3
15 қыркүйек 2012 7 маусым 2014   Серхио Мартинес WBC 1
7 маусым 2014 қазіргі уақытта   Мигель Котто WBC 1
WBA
Атақ бекітілді
23 қазан 1962 7 желтоқсан 1963   Дик Тайгер WBC 2
7 желтоқсан 1963 21 қазан 1965   Джои Джиарделло WBC 1
21 қазан 1965 25 сәуір 1966   Дик Тайгер WBC 0
25 сәуір 1966 17 сәуір 1967   Эмиль Гриффит WBC 2
17 сәуір 1967 29 қыркүйек 1967   Нино Бенвенути WBC 0
29 қыркүйек 1967 4 наурыз 1968   Эмиль Гриффит WBC 0
4 наурыз 1968 7 қараша 1970   Нино Бенвенути WBC 4
7 қараша 1970 29 тамыз 1977   Карлос Монсон[1] WBA 14
5 қараша 1977 22 сәуір 1978   Родриго Вальдес WBA 0
22 сәуір 1978 30 маусым 1979   Уго Пастор Корро WBA 2
30 маусым 1979 16 наурыз 1980   Вито Антуофермо WBA 1
16 наурыз 1980 27 қыркүйек 1980   Алан Минтер WBA 1
27 қыркүйек 1980 1987   Марвин Хаглер[2] WBA 12
23 қазан 1987 1989   Сумбу Каламбай[2] WBA 3
10 мамыр 1989 1991   Майк Маккаллум[1] WBA 3
22 сәуір 1992 1 қазан 1993   Реджи Джонсон WBA 3
1 қазан 1993 тамыз 1994   Джон Дэвид Джексон[1] WBA 0
12 тамыз 1994 19 желтоқсан 1995   Хорхе Фернандо Кастро WBA 4
19 желтоқсан 1995 24 маусым 1996   Синдзи Такехара WBA 0
24 маусым 1996 23 тамыз 1997   Уильям Джоппи WBA 2
23 тамыз 1997 31 қаңтар 1998   Хулио Сесар Грин WBA 0
31 қаңтар 1998 12 мамыр 2001   Уильям Джоппи WBA 5
12 мамыр 2001 29 қыркүйек 2001   Феликс Тринидад WBA 0
29 қыркүйек 2001 16 шілде 2005   Бернард Хопкинс WBA 6
17 қараша 2001 13 желтоқсан 2003   Уильям Джоппи WBA 1
1 мамыр 2004 11 наурыз 2006   Маселино Маси WBA 0
16 шілде 2005 14 желтоқсан 2006   Джермен Тейлор[2] WBA 1
11 наурыз 2006 15 шілде 2006   Феликс Штурм WBA 0
15 шілде 2006 28 сәуір 2007   Хавьер Кастильехо WBA 1
28 сәуір 2007 1 қыркүйек 2012   Феликс Штурм WBA 12
2010 қазіргі уақытта   Геннадий Головкин WBA 14
1 қыркүйек 2012 қазан 2012   Дэниэл Гил[2] WBA 0
9 тамыз 2014 қазіргі уақытта   Дэниел Джейкобс WBA 1
IBF
Атақ бекітілді
27 мамыр 1983 6 сәуір 1987   Марвин Хаглер[2] IBF 5
10 қазан 1987 28 шілде 1988   Фрэнк Тейт IBF 1
28 шілде 1988 10 мамыр 1991   Майкл Нанн IBF 5
10 мамыр 1991 13 ақпан 1993   Джеймс Тони[1] IBF 6
22 мамыр 1993 18 қараша 1994   Рой Джонс-младший[1] IBF 1
29 сәуір 1995 16 шілде 2005   Бернард Хопкинс IBF 20
16 шілде 2005 11 қазан 2005   Джермен Тейлор[1] IBF 0
10 желтоқсан 2005 11 шілде 2009   Артур Абрахам[1] IBF 10
19 қыркүйек 2009 7 мамыр 2011   Себастьян Сильвестр IBF 3
7 мамыр 2011 17 тамыз 2013   Дэниэл Гил IBF 4
17 тамыз 2013 7 желтоқсан 2013   Даррен Баркер IBF 0
7 желтоқсан 2013 31 мамыр 2014   Феликс Штурм IBF 0
31 мамыр 2014 8 қазан 2014   Сэм Солиман IBF 0
8 қазан 2014 ақпан 2015   Джермен Тейлор[2] IBF 0
WBO
Атақ бекітілді
18 сәуір 1989 29 сәуір 1990   Даг Девитт WBO 1
29 сәуір 1990 18 қараша 1990   Найджел Бенн WBO 1
18 қараша 1990 маусым 1991   Крис Юбенк[1] WBO 3
20 қараша 1991 1992   Джеральд Макклеллан[1] WBO 0
19 мамыр 1993 11 мамыр 1994   Крис Пайет WBO 2
11 мамыр 1994 наурыз 1995   Стив Коллинз[1] WBO 0
19 мамыр 1995 1997   Лонни Брэдли[1] WBO 6
13 желтоқсан 1997 1998   Отис Грант[1] WBO 1
30 қаңтар 1999 қараша 1999   Берт Шенк[2] WBO 1
қараша 1999 27 қараша 1999   Джейсон Мэттьюз WBO 0
27 қараша 1999 6 сәуір 2002   Арманд Крайнц WBO 3
6 сәуір 2002 2003   Гарри Саймон[1] WBO 0
2003 13 қыркүйек 2003   Эктор Хавьер Веласко WBO 0
13 қыркүйек 2003 5 маусым 2004   Феликс Штурм WBO 1
5 маусым 2004 18 қыркүйек 2004   Оскар Де Ла Хойя WBO 0
18 қыркүйек 2004 16 шілде 2005   Бернард Хопкинс WBO 1
16 шілде 2005 29 қыркүйек 2007   Джермен Тейлор WBO 4
29 қыркүйек 2007 17 сәуір 2010   Келли Павлик WBO 3
17 сәуір 2010 маусым 2010   Серхио Мартинес[2] WBO 0
31 шілде 2010 тамыз 2012   Дмитрий Пирог[2] WBO 3
тамыз 2012 20 қазан 2012   Хассан Н'Дам Н'Жикам WBO 0
20 қазан 2012 қыркүйек 2014   Питер Куиллин[1] WBO 3
13 желтоқсан 2014 қазіргі уақытта   Энди Ли WBO 0


ҚайнарыӨңдеу

  1. a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z Оставил титул.
  2. a b c d e f g h i j k Лишён титула.


СілтемелерӨңдеу