ЖІӨ бойынша қалалар тізімі

Әлем қалаларының ІЖӨ бойынша тізімі (2008)Өңдеу

ЖІӨ мен халқын есепке алғанда тек урбандық аймақтары алынып, қаланың сырты ескерілмеген. Дегенмен кейбір қалалар урбандық аймағы кең ауқымды алғандықтан жан басына шаққанда төмен ЖІӨ көрсетсе басқа қалаларда іскер халықтары кішкене ғана урбан ауданында тұрғандықтан жоғары ӘЖӨ көрсететді.

Үлгі:Inc-up

Қала Ел PWC рейтингісі PWC
2008 est.($BN)[1]
Ресми есеп Жыл Басқа да есептер Жыл
Анкара   Түркия 94 $ 58
Афина   Грекия 67 $ 96
Атланта   АҚШ 17 $ 304 $ 242.383[2] 2005
Окланд   Жаңа Зеландия 98 $ 55
Балтимор   АҚШ 45 $ 137 $ 118.063[2] 2005
Бангалор   Үндістан 84 $ 69
Бангкок   Тайланд 54 $ 119
Барселона   Испания 35 $ 177
Бейжің   Қытай 38 $ 166
Belo Horizonte   Бразилия 90 $ 61
Берлин   Германия 69 $ 95
Бирмингем   Ұлыбритания 72 $ 90
Богота   Колумбия 64 $ 100
Бостон   АҚШ 12 $ 363 $ 261.086[2] 2005
Бразилиа   Бразилия 56 $ 110
Брюссель   Бельгия 75 $ 83
Будапешт   Мажарстан 100 $ 53
Буенос Айрэс   Аргентина 13 $ 362
Бусан   Оңтүстік Корея 52 $ 121
Әл Қаһира   Мысыр 42 $ 145
Кейп Таун   Оңт. Африка 62 $ 103
Chennai   Үндістан 87 $ 66
Чмкаго   АҚШ 4 $ 574 $ 461.374[2] 2005
Chongqing   Қытай 97 $ 57
Cleveland   АҚШ 55 $ 112 $ 99.338[2] 2005
Даллас   АҚШ 14 $ 338 $ 315.544[2] 2005
Дели   Үндістан 37 $ 167
Denver   АҚШ 39 $ 165 $ 131.551[2] 2005
Detroit   АҚШ 23 $ 253 $ 198.630[2] 2005
Dhaka   Бангладеш 77 $ 78
Dublin   Ирландия 91 $ 61
East Rand   Оңт. Африка 99 $ 54
Fukuoka   Жапония 73 $ 88
Guadalajara   Мексика 76 $ 81
Guangzhou   Қытай 44 $ 143
Hamburg   Германия 79 $ 74
Helsinki   Финляндия 96 $ 58
Ho Chi Minh City   Вьетнам 95 $ 58
Hong Kong   Қытай 16 $ 320 $ 307.3[3] 2008
Houston   АҚШ 19 $ 297 $ 316.332[2] 2005
Hyderabad   Үндістан 93 $ 60
Istanbul   Түркия 34 $ 182
Jakarta   Индонезия 70 $ 92
Jeddah   Сауд Арабиясы 81 $ 72
Johannesburg   Оңт. Африка 58 $ 110
Kansas City   АҚШ 91.17[2] 2005
Karachi   Пәкістан 78 $ 78
Kolkata   Үндістан 61 $ 104 $ 150[4] 2009
Leeds   Ұлыбритания 92 $ 60
Lima   Перу 59 $ 109
Lisbon   Португалия 66 $ 98
London   Ұлыбритания 5 $ 565
Los Angeles   АҚШ 3 $ 792 $ 632.407[2] 2005
Lyon   Франция 83 $ 69
Madrid   Испания 26 $ 230
Manchester   Ұлыбритания 74 $ 85
Metro Manila   Филиппиндер 40 $ 149
Melbourne   Аустралия 36 $ 172
Miami   АҚШ 20 $ 292 $ 231.806[2] 2005
Milan   Италия 46 $ 136
Monterrey   Мексика 63 $ 102
Montreal   Канада 41 $ 148
Мәскеу   Ресей 15 $ 321 $ 459[5][6] 2008
Mexico City   Мексика 8 $ 390
Minneapolis   АҚШ 32 $ 194 $ 171.61[2] 2005
Mumbai   Үндістан 29 $ 209 $ 74.16[7] 2008
Munich   Германия 89 $ 64
New York City   АҚШ 2 $ 1406 $ 1056.381[2] 2005
Osaka/Kobe   Жапония 7 $ 417
Paris   Франция 6 $ 564 $ 731[8] 2009
Philadelphia   АҚШ 9 $ 398 2005
Phoenix   АҚШ 31 $ 200 $ 160.028[2] 2005
Pittsburgh   АҚШ 65 $ 99 $ 102.053[2] 2005
Portland   АҚШ 57 $ 110 $ 95.573[2] 2005
Porto Alegre   Бразилия 88 $ 66
Rio de Janeiro   Бразилия 30 $ 201
Riyadh   Сауд Арабиясы 60 $ 107
Rome   Италия 43 $ 144
St. Louis   АҚШ 48 $ 126 $ 116.215[2] 2005
Санкт-Петербург   Ресей 71 $ 91
San Francisco   АҚШ 18 $ 301 $ 268.300[2] 2005
San Diego   АҚШ 33 $ 191 $ 146.341[2] 2005
Santiago   Чили 53 $ 120
São Paulo   Бразилия 10 $ 388
Seattle   АҚШ 24 $ 235 $ 182.170[2] 2005
Seoul   Оңтүстік Корея 21 $ 291 $ 657[9] 2009
Shanghai   Қытай 25 $ 233 $ 200 approx.[10] 2009 $ 200.0[11] 2008
Singapore   Сингапур 27 $ 215 $ 257.4185[12] 2008 $ 237.9[13] 2008
Stockholm   Швеция 82 $ 70
Sydney   Аустралия 28 $ 213
Taipei   Қытай Республикасы $ 172.5[14] 2009
Tampa   АҚШ 49 $ 123 $ 100.952[2] 2005
Tehran   Иран 47 $ 127
Tel Aviv   Израиль 51 $ 122
Tianjin   Қытай 80 $ 74
Tokyo   Жапония 1 $ 1479 $ 1900 approx.[15] 2007
Toronto   Канада 22 $ 253
Turin   Италия 86 $ 68
Vancouver   Канада 68 $ 95
Vienna   Аустрия 50 $ 122
Варшава   Польша 85 $ 68
Washington D.C.   АҚШ 11 $ 375 $ 347.631[2] 2005

Аймақтар бойынша үздік бестікӨңдеу

Бұл рейтинг аймақтар бойынша үздік 5 қалаларды (мүмкін болса) көрсететеді.

Африка, СолтүстікӨңдеу

Орны Қала Ел ЖІӨ $ID BN Жұрт саны (MIL)[16]
1 Әл-Қаһира   Мысыр $ 145 11.001
2 Александрия   Мысыр $ 46 4.387
3 Алжир   Алжир $ 45 2.800
4 Khartoum   Судан $ 35 5.172
5 Касабланка   Марокко $ 33 3.284

Африка, Суб-СахараӨңдеу

Орны Қала Ел ЖІӨ $ID BN Population (MIL)[16]
1 Johannesburg   Оңт. Африка $ 110 3.670
2 Cape Town   Оңт. Африка $ 103 3.405
3 East Rand   Оңт. Африка $ 54 3.202
4 Lagos   Нигерия $ 35 10.578
5 Luanda   Ангола $ 33 4.772

Америка, СолтүстікӨңдеу

Орны Қала Ел ЖІӨ $ID BN Population (MIL)[16]
1 New York City   АҚШ $ 1466 19.425
2 Лос Анжелес   АҚШ $ 792 12.762
3 Чикаго   АҚШ $ 574 9.204
4 Мехико   Мексика $ 390 19.460
5 Philadelphia   АҚШ $ 388 5.626

Америка, ОңтүстікӨңдеу

Орны Қала Ел ЖІӨ $ID BN Population (MIL)[16]
1 São Paulo   Бразилия $ 388 20.262
2 Buenos Aires   Аргентина $ 362 13.074
3 Rio de Janeiro   Бразилия $ 201 11.950
4 Santiago   Чили $ 120 5.952
5 Brasília   Бразилия $ 110 3.905

Азия, ОңтүстікӨңдеу

Орны Қала Ел ЖІӨ $ID BN Population (MIL)[16]
1 Mumbai   Үндістан $ 209 20.041
2 Delhi   Үндістан $ 167 22.157
3 Kolkata   Үндістан $ 104 15.552
4 Dhaka   Бангладеш $ 78 14.648
5 Karachi   Пәкістан $ 78 13.125

Азия, ШығысӨңдеу

Орны Қала Ел ЖІӨ $ID BN Population (MIL)[16]
1 Токио   Жапония $ 1479 36.669
2 Осака   Жапония $ 417 11.337
3 Гонконг   Қытай $ 320 7.069
4 Сеул   Оңтүстік Корея $ 291 9.773
5 Шанхай   Қытай $ 233 16.575

Азия, ОңтүстікшығысӨңдеу

Орны Қала Ел ЖІӨ $ID BN Population (MIL)[16]
1 Singapore   Сингапур $ 215 4.837
2 Manila   Филиппиндер $ 149 11.628
3 Bangkok   Тайланд $ 119 6.976
4 Jakarta   Индонезия $ 92 9.210
5 Ho Chi Minh City   Вьетнам $ 58 6.167

Азия, БатысӨңдеу

Орны Қала Ел ЖІӨ $ID BN Population (MIL)[16]
1 Tehran   Иран $ 127 7.241
2 Tel Aviv   Израиль $ 122 3.272
3 Riyadh   Сауд Арабиясы $ 107 4.848
4 Jeddah   Сауд Арабиясы $ 72 3.234
5 Baghdad   Ирак $ 24 5.891

Еуропа, ШығысӨңдеу

Орны Қала Ел ЖІӨ $ID BN Population (MIL)[16]
1 Мәскеу   Ресей $ 321 10.550
2 Iстанбул   Түркия $ 187 10.525
3 Санкт-Петербург   Ресей $ 91 4.575
4 Варшава   Польша $ 68 1.712
5 Budapest   Мажарстан $ 53 1.706

Еуропа, ОңтүстікӨңдеу

Орны Қала Ел ЖІӨ $ID BN Population (MIL)[16]
1 Мадрид   Испания $ 230 5.851
2 Барселона   Испания $ 177 5.083
3 Рим   Италия $ 144 3.362
4 Милан   Италия $ 136 2.967
5 Лиссабон   Португалия $ 98 2.824

Еуропа, СолтүстікӨңдеу

Орны Қала Ел ЖІӨ $ID BN Population (MIL)[16]
1 Лондон   Ұлыбритания $ 565 8.631
2 Париж   Франция $ 564 10.485
3 Вена   Аустрия $ 122 1.706
4 Берлин   Германия $ 95 3.450
5 Бирмингем   Ұлыбритания $ 90 2.302

ОкеанияӨңдеу

Орны Қала Ел ЖІӨ $ID BN Population (MIL)[16]
1 Сидней   Аустралия $ 213 4.429
2 Мелбурн   Аустралия $ 172 3.853
3 Брисбейн   Аустралия $ no data 1.970
4 Perth   Аустралия $ no data 1.599
5 Окланд   Жаңа Зеландия $ 55 1.404

Top 10 cities in the European UnionӨңдеу

Rank City State GDP in $ID B Population M (LUZ) GDP per capita $ID K Eurozone
1 London   Ұлыбритания $ 565 11.92 $ 66.0 N
2 Paris   Франция $ 564 11.09 $ 57.0 Y
3 Madrid   Испания $ 230 5.80 $ 44.5 Y
4 Barcelona   Испания $ 177 4.97 $ 40.0 Y
5 Rome   Италия $ 144 3.46 $ 55.4 Y
6 Vienna   Аустрия $ 122 2.18 $ 71.8 Y
7 Milan   Италия $ 115 3.08 $ 87.8 Y
8 Lisbon   Португалия $ 98 2.44 $ 34.9 Y
9 Athens   Грекия $ 96 4.01 $ 25.5 Y
10 Berlin   Германия $ 95 4.97 $ 28.5 Y

Top 10 cities in the United StatesӨңдеу

Rank Metropolitan Area (MSA) State Nominal GDP in 2010 ($BN)[17] Population 2010 Census (Mlns)[18] GDP per capita 2010 (Thousands) Area
1 New York City   New York $ 1,280 18.90 $ 67.7 M
2 Los Angeles Үлгі:Country data California $ 735 12.82 $ 57.5 M
3 Chicago Үлгі:Country data Illinois $ 532 9.46 $ 56.3 M
4 Washington, D.C. Үлгі:Country data District of Columbia $ 425 5.58 $ 76.2 M
5 Houston Үлгі:Country data Texas $ 384 5.95 $ 64.6 M
6 Dallas Үлгі:Country data Texas $ 374 6.37 $ 58.7
7 Philadelphia Үлгі:Country data Pennsylvania $ 346 5.96 $ 58.2
8 San Francisco Үлгі:Country data California $ 325 4.33 $ 75.2 C
9 Boston Үлгі:Country data Massachusetts $ 313 4.55 $ 68.9 M
10 Atlanta Үлгі:Country data Georgia (U.S. state) $ 272 5.27 $51.7 M

See alsoӨңдеу

ReferencesӨңдеу

  1. Global city GDP rankings 2008-2025. Pricewaterhouse Coopers. Тексерілді, 16 желтоқсан 2009.
  2. a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w Metropolitan Area Gross Dosmestic Product: 2005 (USA). Demographia. Тексерілді, 16 желтоқсан 2009.
  3. CIA World Factbook: Hong Kong. CIA. Тексерілді, 22 желтоқсан 2009.
  4. GDP: The top 10 cities in India. Тексерілді, 28 наурыз 2011.
  5. Moscow Gross Regional Product, RosStat (3 наурыз 2010). Тексерілді 11 наурыздың 2010.
  6. Russia GDP and PPP conversion rate, IMF Russia Economy (11 наурыз 2010). Тексерілді 11 наурыздың 2010.
  7. GDP growth: Surat fastest, Mumbai largest, The Financial Express (29 қаңтар 2008). Тексерілді 5 қыркүйектің 2009.
  8. http://www.insee.fr/fr/ppp/bases-de-donnees/donnees-detaillees/cnat-region/pib_reg.xls €533,564 million according to the INSEE Excel table, i.e. US$731.3 billion at current exchange rates, using the 2007 euro/dollar exchange rate used by the IMF
  9. Statistics Korea
  10. Shanghai GDP. Shanghai Municipal Government. Тексерілді, 25 желтоқсан 2009.
  11. Chenghao, Fu Global woes pinch rise in city GDP. ShanghaiDaily (22 қаңтар 2009). Тексерілді, 25 желтоқсан 2009.
  12. Singapore: Economic Indicators. Statistics Singapore. Тексерілді, 25 желтоқсан 2009.
  13. CIA World Factbook: Singapore. CIA. Тексерілді, 22 желтоқсан 2009.
  14. http://www.cens.com.tw/cens/html/en/news/news_inner_26710.html
  15. GDP of Tokyo Metropolitan Area (Prefecture of Tokyo, Kanagawa, Saitama and Chiba) is 165 trillion yen (approximately US$1.9 trillion). Cabinet Office, Government of Japan. Retrieved 8 маусым 2010.
  16. a b c d e f g h i j k l World Urbanization Prospects: The 2009 Revision Population Database. United Nations Population Division. Тексерілді, 10 қаңтар 2011.
  17. http://www.bea.gov/newsreleases/regional/gdp_metro/gdp_metro_newsrelease.htm
  18. http://factfinder2.census.gov/faces/tableservices/jsf/pages/productview.xhtml?pid=DEC_10_NSRD_GCTPL2.US24PR&prodType=table