Басты мәзірді ашу

АҚШ Бірінші ханымдарының тізімі

АҚШ Бірінші ханымы (ағылш. First Lady of the United States) — АҚШ президентінің жұбайы. Титул ресми түрде мемлекеттік маңыздылыққа ие болмағанымен, қоғамдық өмірде маңызды рөл атқарады[1]. Бірінші ханым ресми және салтанатты іс-шараларда жолдасымен бірге болады.

2017 жылдың 20 қаңтарынан бастап АҚШ Бірінші ханымы Меланья Трамп, яғни жаңадан сайланған Дональд Трамптың жұбайы. Оған дейін Ақ үй бәйбішесі Мишель Обама болған.

АҚШ Бірінші ханымдарының тізіміӨңдеу

Бірінші ханым Өмір сүрген жылдары Неке қиған күні Президент Ақ Үйдегі жұмысының басталуы Ақ Үйдегі жұмысының аяқталуы
1 Марта Уошингтон[2][3]
(қыз кезіндегі тегі — Дэндридж)
2 маусым 1731

22 мамыр 1802
6 қаңтар 1759 Джордж Уошингтон 30 сәуір 1789 4 наурыз 1797
2   Эбигейл Адамс[4][5]
(қыз кезіндегі тегі — Смит)
11 қараша 1744

28 қазан 1818
25 қазан 1764 Джон Адамс 4 наурыз 1797 4 наурыз 1801
3   Марта Джефферсон Рендольф[6]
(Президенттің қызы)
27 қыркүйек 1772

10 қазан 1836
Президенттің қызы Томас Джефферсон (әкесі) 4 наурыз 1801 4 наурыз 1809
4   Долли Мэдисон[7][8]
(қыз кезіндегі тегі — Пейнэ)
20 мамыр 1768

12 шілде 1849
14 қыркүйек 1794 Джеймс Мэдисон 4 наурыз 1809 4 наурыз 1817
5   Элизабет Монро[9][10]
(қыз кезіндегі тегі — Кортрайт)
30 маусым 1768

23 қыркүйек 1830
16 ақпан 1786 Джеймс Монро 4 наурыз 1817 4 наурыз 1825
6   Луиза Адамс[11][12]
(қыз кезіндегі тегі — Джонсон)
12 ақпан 1775

15 мамыр 1852
26 шілде 1797 Джон Куинси Адамс 4 наурыз 1825 4 наурыз 1829
7   Эмили Донельсон[13]
(Президенттің жиен қарындасы)
1 шілде 1807

19 желтоқсан 1836
Президенттің жиен қарындасы Эндрю Джексон 4 наурыз 1829 19 желтоқсан 1836
8   Сара Джексон[13]
(Президенттің жиен қарындасы)
16 шілде 1803

23 тамыз 1887
Президенттің жиен қарындасы Эндрю Джексон 19 желтоқсан 1836 4 наурыз 1837
9   Анжелика Ван Бюрен
(Президент келіні)
13 ақпан 1818

29 желтоқсан 1877
Президент келіні Мартин Ван Бюрен 4 наурыз 1837 4 наурыз 1841
10   Анна Гаррисон[14][15]
(қыз кезіндегі тегі — Татхилл Симмс)
25 шілде 1775

25 ақпан 1864
22 қараша 1795 Уильям Генри Гаррисон 4 наурыз 1841 4 сәуір 1841
11   Летиция Кристиан Тайлер[16][17]
(қыз кезіндегі тегі — Кристиан)
12 қараша 1790

10 қыркүйек 1842
29 наурыз 1813 Джон Тайлер 4 сәуір 1841 10 қыркүйек 1842
12   Джулия Тайлер[18][19]
(қыз кезіндегі тегі — Гардинер)
23 шілде 1820

10 шілде 1889
26 маусым 1844 26 маусым 1844 4 наурыз 1845
13   Сара Чайлдресс Полк[20][21]
(қыз кезіндегі тегі — Чилдресс)
4 қыркүйек 1803

14 тамыз 1891
1 қаңтар 1824 Джеймс Нокс Полк 4 наурыз 1845 4 наурыз 1849
14   Маргарет Тейлор[22][23]
(қыз кезіндегі тегі — Мэккалл-Смит)
21 қыркүйек 1788

14 тамыз 1852
21 маусым 1810 Закари Тейлор 4 наурыз 1849 9 шілде 1850
15   Эбигейл Филлмор[24][25]
(қыз кезіндегі тегі — Пауэр)
13 наурыз 1798

30 наурыз 1853
5 ақпан 1826 Миллард Филлмор 9 шілде 1850 4 наурыз 1853
16   Джейн Пирс[26][27]
(қыз кезіндегі тегі — Минс Эпплтон)
12 наурыз 1806

2 желтоқсан 1863
19 қараша 1834 Франклин Пирс 4 наурыз 1853 4 наурыз 1857
17   Харриет Лэйн[28][29]
(Президенттің жиен қарындасы)
9 мамыр 1830

3 шілде 1903
Президенттің жиен қарындасы Джеймс Бьюкенен 4 наурыз 1857 4 наурыз 1861
18   Мэри Тодд Линкольн[30][31]
(қыз кезіндегі тегі — Тодд)
13 желтоқсан 1818

16 шілде 1882
4 қараша 1842 Авраам Линкольн 4 наурыз 1861 15 сәуір 1865
19   Элиза Маккардл Джонсон[32][33]
(қыз кезіндегі тегі — Маккардл)
4 қазан 1810

15 қаңтар 1876
17 мамыр 1827 Эндрю Джонсон 15 сәуір 1865 4 наурыз 1869
20   Джулия Грант[34][35]
(қыз кезіндегі тегі — Дент)
26 қаңтар 1826

14 желтоқсан 1902
22 тамыз 1848 Улисс Симпсон Грант 4 наурыз 1869 4 наурыз 1877
21   Люси Хейз[36][37]
(қыз кезіндегі тегі — Уэбб)
28 тамыз 1831

25 маусым 1889
30 желтоқсан 1852 Резерфорд Хейз 4 наурыз 1877 4 наурыз 1881
22   Лукреция Гарфилд[38][39]
(қыз кезіндегі тегі — Рудольф)
19 сәуір 1832

14 наурыз 1918
11 қараша 1858 Джеймс Гарфилд 4 наурыз 1881 19 қыркүйек 1881
22   Эллен Артур[40][41]
(қыз кезіндегі тегі — Льюис Херндон)
30 тамыз 1837

12 қаңтар 1880
25 қазан 1859 Честер Алан Артур
23   Мэри Макэлрой[13]
(Президенттің әпкесі)
5 шілде 1841

8 қаңтар 1917
Президенттің әпкесі Честер Алан Артур 19 қыркүйек 1881 4 наурыз 1885
24   Роуз Кливленд[13]
(Президенттің әпкесі)
13 маусым 1846

22 қараша 1918
Президенттің әпкесі Стивен Гровер Кливленд 4 наурыз 1885 2 маусым 1886
25   Френсис Кливленд[42][43]
(қыз кезіндегі тегі — Фолсом)
21 шілде 1864

29 қазан 1947
2 маусым 1886 Стивен Гровер Кливленд 2 маусым 1886 4 наурыз 1889
26   Кэролайн Гаррисон[44][45]
(қыз кезіндегі тегі — Скотт)
1 қазан 1832

25 қазан 1892
20 қазан 1853 Бенджамин Гаррисон 4 наурыз 1889 25 қазан 1892
27   Мэри Гаррисон[13]
(Президенттің қызы)
3 сәуір 1858

28 қараша 1930
Президенттің қызы Бенджамин Гаррисон 25 қазан 1892 4 наурыз 1893
28   Френсис Кливленд[42][43]
(қыз кезіндегі тегі — Фолсом)
21 шілде 1864
29|10|1947|4}}
2 маусым 1886 Стивен Гровер Кливленд 4 наурыз 1893 4 наурыз 1897
29   Ида Мак-Кинли[46][47]
(қыз кезіндегі тегі — Сэкстон)
8 маусым 1847

26 мамыр 1907
25 қаңтар 1871 Уильям Мак-Кинли 4 наурыз 1897 14 қыркүйек 1901
30   Эдит Рузвельт[48][49]
(қыз кезіндегі тегі — Кэроу)
6 тамыз 1861

30 қыркүйек 1948
2 желтоқсан 1886 Теодор Рузвельт 14 қыркүйек 1901 4 наурыз 1909
31   Хелен Тафт[50][51]
(қыз кезіндегі тегі — Херрон)
2 маусым 1861

22 мамыр 1943
19 маусым 1886 Уильям Тафт 4 наурыз 1909 4 наурыз 1913
32   Эллен Вильсон[52][53]
(қыз кезіндегі тегі — Акссон)
15 мамыр 1860

6 тамыз 1914
24 маусым 1885 Томас Вудро Вильсон 4 наурыз 1913 6 тамыз 1914
33   Эдит Вильсон[54][55]
(қыз кезіндегі тегі — Боллинг)
15 қазан 1872

28 желтоқсан 1961
18 желтоқсан 1915 18 желтоқсан 1915 4 наурыз 1921
34   Флоренс Гардинг[56][57]
(қыз кезіндегі тегі — Клинг)
15 тамыз 1860

21 қараша 1924
8 шілде 1891 Уоррен Гардинг 4 наурыз 1921 2 тамыз 1923
35   Грейс Кулидж[58][59]
(қыз кезіндегі тегі — Гудхью)
3 қаңтар 1879

8 шілде 1957
4 қазан 1905 Калвин Кулидж 2 тамыз 1923 4 наурыз 1929
36   Лу Гувер[60][61]
(қыз кезіндегі тегі — Генри)
29 наурыз 1874

7 қаңтар 1944
10 ақпан 1899 Герберт Кларк Гувер 4 наурыз 1929 4 наурыз 1933
37   Элеонора Рузвельт[62][63]
(қыз кезіндегі тегі — Рузвельт)
11 қазан 1884

7 қараша 1962
17 наурыз 1905 Франклин Рузвельт 4 наурыз 1933 12 сәуір 1945
38   Бесс Трумэн[64][65]
(қыз кезіндегі тегі — Уолесс)
13 ақпан 1885

18 қазан 1982
28 маусым 1919 Гарри Трумэн 12 сәуір 1945 20 қаңтар 1953
39   Мейми Эйзенхауэр[66][67]
(қыз кезіндегі тегі — Дэуд)
14 қараша 1896

1 қараша 1979
1 қаңтар 1916 Дуайт Дэвид Эйзенхауэр 20 қаңтар 1953 20 қаңтар 1961
40   Жаклин Кеннеди[68][69]
(қыз кезіндегі тегі — Бувье)
28 шілде 1929

19 мамыр 1994
12 қыркүйек 1953 Джон Кеннеди 20 қаңтар 1961 22 қараша 1963
41   Клодия Алта «Леди Бёрд» Джонсон[70][71]
(қыз кезіндегі тегі — Тейлор)
22 желтоқсан 1912

11 шілде 2007
17 қараша 1934 Линдон Бэйнс Джонсон 22 қараша 1963 20 қаңтар 1969
42   Пэт Никсон[72][73]
(қыз кезіндегі тегі — Раян)
16 мамыр 1912

22 маусым 1993
21 маусым 1940 Ричард Милхауз Никсон 20 қаңтар 1969 9 тамыз 1974
43   Элизабет «Бетти» Энн Форд[74][75]
(қыз кезіндегі тегі — Блумер)
8 сәуір 1918

8 шілде 2011
15 қазан 1948 Джеральд Форд 9 тамыз 1974 20 қаңтар 1977
44   Розалин Картер[76][77]
(қыз кезіндегі тегі — Смит)
18 тамыз 1927 7 шілде 1946 Джимми Картер 20 қаңтар 1977 20 қаңтар 1981
45   Нэнси Рейган[78][79]
(қыз кезіндегі тегі — Роббинс)
6 шілде 1921

6 наурыз 2016
6 наурыз 1952 Рональд Рейган 20 қаңтар 1981 20 қаңтар 1989
46   Барбара Буш[80][81]
(қыз кезіндегі тегі — Пирс)
8 маусым 1925 жылы туған 6 қаңтар 1945 Джордж Г. У. Буш 20 қаңтар 1989 20 қаңтар 1993
47   Хиллари Клинтон[82][83]
(қыз кезіндегі тегі — Родэм)
26 қазан 1947 жылы туған 11 қазан 1975 Билл Клинтон 20 қаңтар 1993 20 қаңтар 2001
48   Лора Буш[84][85]
(қыз кезіндегі тегі — Уэлч)
4 қараша 1946 жылы туған 5 қараша 1977 Джордж У. Буш 20 қаңтар 2001 20 қаңтар 2009
49   Мишель Обама[86][87]
(қыз кезіндегі тегі — Робинсон)
17 қаңтар 1964 жылы туған 3 қазан 1992 Барак Обама 20 қаңтар 2009 20 қаңтар 2017
50   Меланья Трамп
(қыз кезіндегі тегі — Кнавс)
26 сәуір 1970 жылы туған 22 қаңтар 2005 Дональд Трамп 20 қаңтар 2017

ДереккөздерӨңдеу

  1. First lady
  2. Biography of Martha Washington. Washington, D.C.: The White House. Басты дереккөзінен мұрағатталған 25 сәуір 2012. Тексерілді, 11 наурыз 2010. (ағыл.)
  3. First Lady Biography: Martha Washington. Canton, Ohio: National First Ladies' Library. Басты дереккөзінен мұрағатталған 25 сәуір 2012. Тексерілді, 11 наурыз 2010. (ағыл.)
  4. Biography of Abigail Adams. Washington, D.C.: The White House. Басты дереккөзінен мұрағатталған 25 сәуір 2012. Тексерілді, 11 наурыз 2010. (ағыл.)
  5. First Lady Biography: Abigail Adams. Canton, Ohio: National First Ladies' Library. Басты дереккөзінен мұрағатталған 25 сәуір 2012. Тексерілді, 11 наурыз 2010. (ағыл.)
  6. Biography of Martha Jefferson. Washington, D.C.: The White House. Басты дереккөзінен мұрағатталған 25 сәуір 2012. Тексерілді, 11 наурыз 2010. (ағыл.)
  7. Biography of Dolley Madison. Washington, D.C.: The White House. Басты дереккөзінен мұрағатталған 25 сәуір 2012. Тексерілді, 11 наурыз 2010. (ағыл.)
  8. First Lady Biography: Dolley Madison. Canton, Ohio: National First Ladies' Library. Басты дереккөзінен мұрағатталған 25 сәуір 2012. Тексерілді, 11 наурыз 2010. (ағыл.)
  9. Biography of Elizabeth Monroe. Washington, D.C.: The White House. Басты дереккөзінен мұрағатталған 25 сәуір 2012. Тексерілді, 11 наурыз 2010. (ағыл.)
  10. First Lady Biography: Elizabeth Monroe. Canton, Ohio: National First Ladies' Library. Басты дереккөзінен мұрағатталған 25 сәуір 2012. Тексерілді, 11 наурыз 2010. (ағыл.)
  11. Biography of Louisa Adams. Washington, D.C.: The White House. Басты дереккөзінен мұрағатталған 25 сәуір 2012. Тексерілді, 11 наурыз 2010. (ағыл.)
  12. First Lady Biography: Louisa Adams. Canton, Ohio: National First Ladies' Library. Басты дереккөзінен мұрағатталған 25 сәуір 2012. Тексерілді, 11 наурыз 2010. (ағыл.)
  13. a b c d e Неофициальная леди
  14. Biography of Anna Harrison. Washington, D.C.: The White House. Басты дереккөзінен мұрағатталған 25 сәуір 2012. Тексерілді, 11 наурыз 2010. (ағыл.)
  15. First Lady Biography: Anna Harrison. Canton, Ohio: National First Ladies' Library. Басты дереккөзінен мұрағатталған 25 сәуір 2012. Тексерілді, 11 наурыз 2010. (ағыл.)
  16. Biography of Letitia Tyler. Washington, D.C.: The White House. Басты дереккөзінен мұрағатталған 25 сәуір 2012. Тексерілді, 11 наурыз 2010. (ағыл.)
  17. First Lady Biography: Letitia Tyler. Canton, Ohio: National First Ladies' Library. Басты дереккөзінен мұрағатталған 25 сәуір 2012. Тексерілді, 11 наурыз 2010. (ағыл.)
  18. Biography of Julia Tyler. Washington, D.C.: The White House. Басты дереккөзінен мұрағатталған 25 сәуір 2012. Тексерілді, 11 наурыз 2010. (ағыл.)
  19. First Lady Biography: Julia Tyler. Canton, Ohio: National First Ladies' Library. Басты дереккөзінен мұрағатталған 25 сәуір 2012. Тексерілді, 11 наурыз 2010. (ағыл.)
  20. Biography of Sarah Polk. Washington, D.C.: The White House. Басты дереккөзінен мұрағатталған 25 сәуір 2012. Тексерілді, 11 наурыз 2010. (ағыл.)
  21. First Lady Biography: Sarah Polk. Canton, Ohio: National First Ladies' Library. Басты дереккөзінен мұрағатталған 25 сәуір 2012. Тексерілді, 11 наурыз 2010. (ағыл.)
  22. Biography of Margaret Taylor. Washington, D.C.: The White House. Басты дереккөзінен мұрағатталған 25 сәуір 2012. Тексерілді, 11 наурыз 2010. (ағыл.)
  23. First Lady Biography: Margaret Taylor. Canton, Ohio: National First Ladies' Library. Басты дереккөзінен мұрағатталған 25 сәуір 2012. Тексерілді, 11 наурыз 2010. (ағыл.)
  24. Biography of Abigail Fillmore. Washington, D.C.: The White House. Басты дереккөзінен мұрағатталған 25 сәуір 2012. Тексерілді, 11 наурыз 2010. (ағыл.)
  25. First Lady Biography: Abigail Fillmore. Canton, Ohio: National First Ladies' Library. Басты дереккөзінен мұрағатталған 25 сәуір 2012. Тексерілді, 11 наурыз 2010. (ағыл.)
  26. Biography of Jane Pierce. Washington, D.C.: The White House. Басты дереккөзінен мұрағатталған 25 сәуір 2012. Тексерілді, 11 наурыз 2010. (ағыл.)
  27. First Lady Biography: Jane Pierce. Canton, Ohio: National First Ladies' Library. Басты дереккөзінен мұрағатталған 25 сәуір 2012. Тексерілді, 11 наурыз 2010. (ағыл.)
  28. Biography of Harriet Lane. Washington, D.C.: The White House. Басты дереккөзінен мұрағатталған 25 сәуір 2012. Тексерілді, 11 наурыз 2010. (ағыл.)
  29. First Lady Biography: Harriet Lane. Canton, Ohio: National First Ladies' Library. Басты дереккөзінен мұрағатталған 25 сәуір 2012. Тексерілді, 11 наурыз 2010. (ағыл.)
  30. Biography of Mary Lincoln. Washington, D.C.: The White House. Басты дереккөзінен мұрағатталған 25 сәуір 2012. Тексерілді, 11 наурыз 2010. (ағыл.)
  31. First Lady Biography: Mary Lincoln. Canton, Ohio: National First Ladies' Library. Басты дереккөзінен мұрағатталған 25 сәуір 2012. Тексерілді, 11 наурыз 2010. (ағыл.)
  32. Biography of Eliza McCardle Johnson. Washington, D.C.: The White House. Басты дереккөзінен мұрағатталған 25 сәуір 2012. Тексерілді, 11 наурыз 2010. (ағыл.)
  33. First Lady Biography: Eliza Johnson. Canton, Ohio: National First Ladies' Library. Басты дереккөзінен мұрағатталған 25 сәуір 2012. Тексерілді, 11 наурыз 2010. (ағыл.)
  34. Biography of Julia Grant. Washington, D.C.: The White House. Басты дереккөзінен мұрағатталған 25 сәуір 2012. Тексерілді, 11 наурыз 2010. (ағыл.)
  35. First Lady Biography: Julia Grant. Canton, Ohio: National First Ladies' Library. Басты дереккөзінен мұрағатталған 25 сәуір 2012. Тексерілді, 11 наурыз 2010. (ағыл.)
  36. Biography of Lucy Hayes. Washington, D.C.: The White House. Басты дереккөзінен мұрағатталған 25 сәуір 2012. Тексерілді, 11 наурыз 2010. (ағыл.)
  37. First Lady Biography: Lucy Hayes. Canton, Ohio: National First Ladies' Library. Басты дереккөзінен мұрағатталған 25 сәуір 2012. Тексерілді, 11 наурыз 2010. (ағыл.)
  38. Biography of Lucretia Garfield. Washington, D.C.: The White House. Басты дереккөзінен мұрағатталған 25 сәуір 2012. Тексерілді, 11 наурыз 2010. (ағыл.)
  39. First Lady Biography: Lucretia Garfield. Canton, Ohio: National First Ladies' Library. Басты дереккөзінен мұрағатталған 25 сәуір 2012. Тексерілді, 11 наурыз 2010. (ағыл.)
  40. Biography of Ellen Arthur. Washington, D.C.: The White House. Басты дереккөзінен мұрағатталған 25 сәуір 2012. Тексерілді, 11 наурыз 2010. (ағыл.)
  41. First Lady Biography: Ellen Arthur. Canton, Ohio: National First Ladies' Library. Басты дереккөзінен мұрағатталған 25 сәуір 2012. Тексерілді, 11 наурыз 2010. (ағыл.)
  42. a b Biography of Frances Cleveland. Washington, D.C.: The White House. Басты дереккөзінен мұрағатталған 25 сәуір 2012. Тексерілді, 11 наурыз 2010. (ағыл.)
  43. a b First Lady Biography: Frances Cleveland. Canton, Ohio: National First Ladies' Library. Басты дереккөзінен мұрағатталған 25 сәуір 2012. Тексерілді, 11 наурыз 2010. (ағыл.)
  44. Biography of Caroline Harrison. Washington, D.C.: The White House. Басты дереккөзінен мұрағатталған 25 сәуір 2012. Тексерілді, 11 наурыз 2010. (ағыл.)
  45. First Lady Biography: Caroline Harrison. Canton, Ohio: National First Ladies' Library. Басты дереккөзінен мұрағатталған 25 сәуір 2012. Тексерілді, 11 наурыз 2010. (ағыл.)
  46. Biography of Ida McKinley. Washington, D.C.: The White House. Басты дереккөзінен мұрағатталған 25 сәуір 2012. Тексерілді, 11 наурыз 2010. (ағыл.)
  47. First Lady Biography: Ida McKinley. Canton, Ohio: National First Ladies' Library. Басты дереккөзінен мұрағатталған 25 сәуір 2012. Тексерілді, 11 наурыз 2010. (ағыл.)
  48. Biography of Edith Roosevelt. Washington, D.C.: The White House. Басты дереккөзінен мұрағатталған 25 сәуір 2012. Тексерілді, 11 наурыз 2010. (ағыл.)
  49. First Lady Biography: Edith Roosevelt. Canton, Ohio: National First Ladies' Library. Басты дереккөзінен мұрағатталған 25 сәуір 2012. Тексерілді, 11 наурыз 2010. (ағыл.)
  50. Biography of Helen Taft. Washington, D.C.: The White House. Басты дереккөзінен мұрағатталған 25 сәуір 2012. Тексерілді, 11 наурыз 2010. (ағыл.)
  51. First Lady Biography: Helen Taft. Canton, Ohio: National First Ladies' Library. Басты дереккөзінен мұрағатталған 25 сәуір 2012. Тексерілді, 11 наурыз 2010. (ағыл.)
  52. Biography of Ellen Wilson. Washington, D.C.: The White House. Басты дереккөзінен мұрағатталған 25 сәуір 2012. Тексерілді, 11 наурыз 2010. (ағыл.)
  53. First Lady Biography: Ellen Wilson. Canton, Ohio: National First Ladies' Library. Басты дереккөзінен мұрағатталған 25 сәуір 2012. Тексерілді, 11 наурыз 2010. (ағыл.)
  54. Biography of Edith Wilson. Washington, D.C.: The White House. Басты дереккөзінен мұрағатталған 25 сәуір 2012. Тексерілді, 11 наурыз 2010. (ағыл.)
  55. First Lady Biography: Edith Wilson. Canton, Ohio: National First Ladies' Library. Басты дереккөзінен мұрағатталған 25 сәуір 2012. Тексерілді, 11 наурыз 2010. (ағыл.)
  56. Biography of Florence Harding. Washington, D.C.: The White House. Басты дереккөзінен мұрағатталған 25 сәуір 2012. Тексерілді, 11 наурыз 2010. (ағыл.)
  57. First Lady Biography: Florence Harding. Canton, Ohio: National First Ladies' Library. Басты дереккөзінен мұрағатталған 25 сәуір 2012. Тексерілді, 11 наурыз 2010. (ағыл.)
  58. Biography of Grace Coolidge. Washington, D.C.: The White House. Басты дереккөзінен мұрағатталған 25 сәуір 2012. Тексерілді, 11 наурыз 2010. (ағыл.)
  59. First Lady Biography: Grace Coolidge. Canton, Ohio: National First Ladies' Library. Басты дереккөзінен мұрағатталған 25 сәуір 2012. Тексерілді, 11 наурыз 2010. (ағыл.)
  60. Biography of Lou Hoover. Washington, D.C.: The White House. Басты дереккөзінен мұрағатталған 25 сәуір 2012. Тексерілді, 11 наурыз 2010. (ағыл.)
  61. First Lady Biography: Lou Hoover. Canton, Ohio: National First Ladies' Library. Басты дереккөзінен мұрағатталған 25 сәуір 2012. Тексерілді, 11 наурыз 2010. (ағыл.)
  62. Biography of Eleanor Roosevelt. Washington, D.C.: The White House. Басты дереккөзінен мұрағатталған 25 сәуір 2012. Тексерілді, 11 наурыз 2010. (ағыл.)
  63. First Lady Biography: Eleanor Roosevelt. Canton, Ohio: National First Ladies' Library. Басты дереккөзінен мұрағатталған 21 қаңтар 2012. Тексерілді, 11 наурыз 2010. (ағыл.)
  64. Biography of Bess Truman. Washington, D.C.: The White House. Басты дереккөзінен мұрағатталған 25 сәуір 2012. Тексерілді, 11 наурыз 2010. (ағыл.)
  65. First Lady Biography: Bess Truman. Canton, Ohio: National First Ladies' Library. Басты дереккөзінен мұрағатталған 25 сәуір 2012. Тексерілді, 11 наурыз 2010. (ағыл.)
  66. Biography of Mamie Eisenhower. Washington, D.C.: The White House. Басты дереккөзінен мұрағатталған 25 сәуір 2012. Тексерілді, 11 наурыз 2010. (ағыл.)
  67. First Lady Biography: Mamie Eisenhower. Canton, Ohio: National First Ladies' Library. Басты дереккөзінен мұрағатталған 25 сәуір 2012. Тексерілді, 11 наурыз 2010. (ағыл.)
  68. Biography of Jacqueline Kennedy. Washington, D.C.: The White House. Басты дереккөзінен мұрағатталған 25 сәуір 2012. Тексерілді, 11 наурыз 2010. (ағыл.)
  69. First Lady Biography: Jackie Kennedy. Canton, Ohio: National First Ladies' Library. Басты дереккөзінен мұрағатталған 25 сәуір 2012. Тексерілді, 11 наурыз 2010. (ағыл.)
  70. Biography of Lady Bird Johnson. Washington, D.C.: The White House. Басты дереккөзінен мұрағатталған 25 сәуір 2012. Тексерілді, 11 наурыз 2010. (ағыл.)
  71. First Lady Biography: Lady Bird Johnson. Canton, Ohio: National First Ladies' Library. Басты дереккөзінен мұрағатталған 25 сәуір 2012. Тексерілді, 11 наурыз 2010. (ағыл.)
  72. Biography of Pat Nixon. Washington, D.C.: The White House. Басты дереккөзінен мұрағатталған 25 сәуір 2012. Тексерілді, 11 наурыз 2010. (ағыл.)
  73. First Lady Biography: Pat Nixon. Canton, Ohio: National First Ladies' Library. Басты дереккөзінен мұрағатталған 25 сәуір 2012. Тексерілді, 11 наурыз 2010. (ағыл.)
  74. Biography of Betty Ford. Washington, D.C.: The White House. Басты дереккөзінен мұрағатталған 25 сәуір 2012. Тексерілді, 11 наурыз 2010. (ағыл.)
  75. First Lady Biography: Betty Ford. Canton, Ohio: National First Ladies' Library. Басты дереккөзінен мұрағатталған 25 сәуір 2012. Тексерілді, 11 наурыз 2010. (ағыл.)
  76. Biography of Rosalynn Carter. Washington, D.C.: The White House. Басты дереккөзінен мұрағатталған 25 сәуір 2012. Тексерілді, 11 наурыз 2010. (ағыл.)
  77. First Lady Biography: Rosalynn Carter. Canton, Ohio: National First Ladies' Library. Басты дереккөзінен мұрағатталған 25 сәуір 2012. Тексерілді, 11 наурыз 2010. (ағыл.)
  78. Biography of Nancy Reagan. Washington, D.C.: The White House. Басты дереккөзінен мұрағатталған 25 сәуір 2012. Тексерілді, 11 наурыз 2010. (ағыл.)
  79. First Lady Biography: Nancy Reagan. Canton, Ohio: National First Ladies' Library. Басты дереккөзінен мұрағатталған 25 сәуір 2012. Тексерілді, 11 наурыз 2010. (ағыл.)
  80. Biography of Barbara Bush. Washington, D.C.: The White House. Басты дереккөзінен мұрағатталған 25 сәуір 2012. Тексерілді, 11 наурыз 2010. (ағыл.)
  81. First Lady Biography: Barbara Bush. Canton, Ohio: National First Ladies' Library. Басты дереккөзінен мұрағатталған 25 сәуір 2012. Тексерілді, 11 наурыз 2010. (ағыл.)
  82. Biography of Hillary Clinton. Washington, D.C.: The White House. Тексерілді, 11 наурыз 2010. (ағыл.)
  83. First Lady Biography: Hillary Clinton. Canton, Ohio: National First Ladies' Library. Басты дереккөзінен мұрағатталған 25 сәуір 2012. Тексерілді, 11 наурыз 2010. (ағыл.)
  84. Biography of Laura Bush. Washington, D.C.: The White House. Басты дереккөзінен мұрағатталған 25 сәуір 2012. Тексерілді, 11 наурыз 2010. (ағыл.)
  85. First Lady Biography: Laura Bush. Canton, Ohio: National First Ladies' Library. Басты дереккөзінен мұрағатталған 25 сәуір 2012. Тексерілді, 11 наурыз 2010. (ағыл.)
  86. Biography of Michelle Obama. Washington, D.C.: The White House. Басты дереккөзінен мұрағатталған 25 сәуір 2012. Тексерілді, 11 наурыз 2010. (ағыл.)
  87. First Lady Biography: Michelle Obama. Canton, Ohio: National First Ladies' Library. Басты дереккөзінен мұрағатталған 25 сәуір 2012. Тексерілді, 11 наурыз 2010. (ағыл.)