Полиция саны бойынша елдер тізімі

Полиция саны бойынша елдер тізімі — полиция қызметкерлер санын халық санына ара қатынасын әлем елдері бойынша салыстырады. 2006 жылғы БҰҰ анализінде орташа есеппен 300 полицейді 100 000 тұрғынға қарастырады[1]. БҰҰ полиция қызметкерлердің минималды санын 100 000 тұрғынға 222 деп ұсынады[2].

ТізімӨңдеу

Бұл толық тізім емес, 131 ел және мойындалмаған мемлекеттер.

Мемлекет Халқы Жыл Полиция қызметкерлерінің саны на
100 000 тұрғынға
  Аустралия &&&&&&&&&&049242.&&&&&049 242[3] 2009 &&&&&&&&&&&&0217.&&&&&0217
  Аустрия &&&&&&&&&&027500.&&&&&027 500[4] 2012 &&&&&&&&&&&&0326.&&&&&0326
  Америка Самоасы &&&&&&&&&&&&0200.&&&&&0200[5] 2012 &&&&&&&&&&&&0720.&&&&&0720
  Андорра &&&&&&&&&&&&0237.&&&&&0237[6] 2012 &&&&&&&&&&&&0278.&&&&&0278
  Антигуа және Барбуда Антигуа және Барбуда &&&&&&&&&&&&0600.&&&&&0600[7] 2012 &&&&&&&&&&&&0733.&&&&&0733
  Аргентина &&&&&&&&&0205902.&&&&&0205 902 2000 &&&&&&&&&&&&0558.&&&&&0558[8]
  Ауғанстан &&&&&&&&&0122000.&&&&&0122 000[9] 2012 &&&&&&&&&&&&0401.&&&&&0401
  Багамдар &&&&&&&&&&&03000.&&&&&03000[10] 2012 &&&&&&&&&&&&0848.&&&&&0848
  Бангладеш &&&&&&&&&0135000.&&&&&0135 000[11] 2012 &&&&&&&&&&&&&083.&&&&&083
  Барбадос &&&&&&&&&&&01394.&&&&&01394[12] 2012 &&&&&&&&&&&&0497.&&&&&0497
  Бельгия &&&&&&&&&&039861.&&&&&039 861[3] 2009 &&&&&&&&&&&&0373.&&&&&0373
  Белиз &&&&&&&&&&&01300.&&&&&01300[13] 2012 &&&&&&&&&&&&0415.&&&&&0415
  Бермудалар &&&&&&&&&&&&0469.&&&&&0469[14] 2012 &&&&&&&&&&&&0729.&&&&&0729
  Болгария &&&&&&&&&&030807.&&&&&030 807[3] 2009 &&&&&&&&&&&&0403.&&&&&0403
  Ботсвана &&&&&&&&&&&08500.&&&&&08500[15] 2012 &&&&&&&&&&&&0418.&&&&&0418
  Бразилия &&&&&&&&&0478001.&&&&&0478 001[16] 2001 &&&&&&&&&&&&0282.&&&&&0282
  Бруней &&&&&&&&&&&04400.&&&&&04400[17] 2012 &&&&&&&&&&&01076.&&&&&01076
  Вануату &&&&&&&&&&&&0575.&&&&&0575[5] 2012 &&&&&&&&&&&&0277.&&&&&0277
  Ватикан Ватикан &&&&&&&&&&&&0130.&&&&&0130[18] 2012 &&&&&&&&&&015625.&&&&&015 625
  Ұлыбритания &&&&&&&&&0167318.&&&&&0167 318[3] 2009 &&&&&&&&&&&&0307.&&&&&0307
  Венгрия &&&&&&&&&&033487.&&&&&033 487[3] 2009 &&&&&&&&&&&&0333.&&&&&0333
  Гаити &&&&&&&&&&012000.&&&&&012 000[19] 2012 &&&&&&&&&&&&0118.&&&&&0118
  Гамбия &&&&&&&&&&&05000.&&&&&05000[20] 2012 &&&&&&&&&&&&0280.&&&&&0280
  Гана Гана &&&&&&&&&&023000.&&&&&023 000[21] 2012 &&&&&&&&&&&&&094.&&&&&094
  Гвинея &&&&&&&&&&010000.&&&&&010 000[22] 2012 &&&&&&&&&&&&0100.&&&&&0100
  Германия &&&&&&&&&0245752.&&&&&0245 752[3] 2009 &&&&&&&&&&&&0298.&&&&&0298
  Гонконг &&&&&&&&&&027117.&&&&&027 117[23] 2007 &&&&&&&&&&&&0393.&&&&&0393
  Гренада &&&&&&&&&&&&0900.&&&&&0900[24] 2012 &&&&&&&&&&&&0818.&&&&&0818
  Грекия &&&&&&&&&&050798.&&&&&050 798[3] 2008 &&&&&&&&&&&&0452.&&&&&0452
  Дания &&&&&&&&&&013500.&&&&&013 500[25] 2012 &&&&&&&&&&&&0245.&&&&&0245
  Доминика &&&&&&&&&&&&0506.&&&&&0506[26] 2013 &&&&&&&&&&&&0709.&&&&&0709
  Доминикан Республикасы &&&&&&&&&&032000.&&&&&032 000[27] 2012 &&&&&&&&&&&&0376.&&&&&0376
  Зимбабве &&&&&&&&&&050000.&&&&&050 000[28] 2007 &&&&&&&&&&&&0401.&&&&&0401
  Израиль &&&&&&&&&&027000.&&&&&027 000[29] 2012 &&&&&&&&&&&&0339.&&&&&0339
  Үндістан &&&&&&&&01501890.&&&&&01 501 890 2009 &&&&&&&&&&&&0130.&&&&&0130[30]
  Индонезия &&&&&&&&&0579000.&&&&&0579 000[31] 2012 &&&&&&&&&&&&0243.&&&&&0243
  Иордания &&&&&&&&&&025000.&&&&&025 000[32] 2012 &&&&&&&&&&&&0404.&&&&&0404
  Иран &&&&&&&&&&060000.&&&&&060 000[33] 2012 &&&&&&&&&&&&&080.&&&&&080
  Ирландия &&&&&&&&&&012000.&&&&&012 000[34] 2012 &&&&&&&&&&&&0261.&&&&&0261
  Исландия &&&&&&&&&&&&0667.&&&&&0667[3] 2009 &&&&&&&&&&&&0211.&&&&&0211
  Испания &&&&&&&&&0231801.&&&&&0231 801[3] 2009 &&&&&&&&&&&&0511.&&&&&0511
  Италия &&&&&&&&&0245152.&&&&&0245 152[3] 2009 &&&&&&&&&&&&0417.&&&&&0417
  Кайман аралдары &&&&&&&&&&&&0343.&&&&&0343[35] 2012 &&&&&&&&&&&&0625.&&&&&0625
  Камбоджа &&&&&&&&&&064000.&&&&&064 000[36] 2012 &&&&&&&&&&&&0428.&&&&&0428
  Канада &&&&&&&&&&067425.&&&&&067 425[3] 2009 &&&&&&&&&&&&0202.&&&&&0202
  Кения &&&&&&&&&&035000.&&&&&035 000[37] 2012 &&&&&&&&&&&&&081.&&&&&081
  Кипр &&&&&&&&&&&05353.&&&&&05353[3] 2009 &&&&&&&&&&&&0678.&&&&&0678
  Кирибати &&&&&&&&&&&&0458.&&&&&0458[5] 2012 &&&&&&&&&&&&0442.&&&&&0442
  Қытай &&&&&&&&01600000.&&&&&01 600 000[38] 2007 &&&&&&&&&&&&0120.&&&&&0120
  Колумбия &&&&&&&&&0150000.&&&&&0150 000[39] 2012 &&&&&&&&&&&&0323.&&&&&0323
  Коморлар &&&&&&&&&&&&0500.&&&&&0500[40] 2012 &&&&&&&&&&&&&066.&&&&&066
  Коста-Рика &&&&&&&&&&014500.&&&&&014 500[41] 2012 &&&&&&&&&&&&0337.&&&&&0337
  Кувейт &&&&&&&&&&018000.&&&&&018 000[42] 2012 &&&&&&&&&&&&0504.&&&&&0504
  Латвия &&&&&&&&&&&07000.&&&&&07000[43] 2012 &&&&&&&&&&&&0195.&&&&&0195
  Лесото &&&&&&&&&&&02404.&&&&&02404[44] 2012 &&&&&&&&&&&&0116.&&&&&0116
  Либерия &&&&&&&&&&&04100.&&&&&04100[45] 2012 &&&&&&&&&&&&0108.&&&&&0108
  Литва &&&&&&&&&&010957.&&&&&010 957[3] 2009 &&&&&&&&&&&&0325.&&&&&0325
  Лихтенштейн &&&&&&&&&&&&&091.&&&&&091[46] 2012 &&&&&&&&&&&&0249.&&&&&0249
  Люксембург &&&&&&&&&&&01603.&&&&&01603[3] 2009 &&&&&&&&&&&&0331.&&&&&0331
  Макао &&&&&&&&&&&04101.&&&&&04101[47] 2012 &&&&&&&&&&&&0737.&&&&&0737
  Македония Республикасы &&&&&&&&&&&09905.&&&&&09905[3] 2008 &&&&&&&&&&&&0484.&&&&&0484
  Малайзия &&&&&&&&&0102000.&&&&&0102 000[48] 2012 &&&&&&&&&&&&0370.&&&&&0370
  Мали &&&&&&&&&&&07000.&&&&&07000[49] 2012 &&&&&&&&&&&&&048.&&&&&048
  Мальта Республикасы &&&&&&&&&&&01800.&&&&&01800[50] 2012 &&&&&&&&&&&&0397.&&&&&0397
  Маршалл аралдары &&&&&&&&&&&&0130.&&&&&0130[5] 2012 &&&&&&&&&&&&0191.&&&&&0191
  Мексика &&&&&&&&&0393084.&&&&&0393 084 2009 &&&&&&&&&&&&0366.&&&&&0366[51]
  Микронезия &&&&&&&&&&&&0500.&&&&&0500[5] 2012 &&&&&&&&&&&&0454.&&&&&0454
  Монако &&&&&&&&&&&&0500.&&&&&0500[52] 2012 &&&&&&&&&&&01374.&&&&&01374
  Мьянма &&&&&&&&&&093000.&&&&&093 000[53] 2012 &&&&&&&&&&&&0154.&&&&&0154
  Науру &&&&&&&&&&&&&080.&&&&&080[54] 2012 &&&&&&&&&&&&0800.&&&&&0800
  Непал &&&&&&&&&&060000.&&&&&060 000[55] 2012 &&&&&&&&&&&&0225.&&&&&0225
  Нигер &&&&&&&&&&&08700.&&&&&08700[56] 2012 &&&&&&&&&&&&&058.&&&&&058
  Нигерия &&&&&&&&&0350000.&&&&&0350 000[57] 2012 &&&&&&&&&&&&0205.&&&&&0205
  Нидерланд &&&&&&&&&&055000.&&&&&055 000[58] 2012 &&&&&&&&&&&&0328.&&&&&0328
  Ниуэ &&&&&&&&&&&&&016.&&&&&016[5] 2012 &&&&&&&&&&&&0800.&&&&&0800
  Жаңа Зеландия &&&&&&&&&&011000.&&&&&011 000[59] 2012 &&&&&&&&&&&&0247.&&&&&0247
  Жаңа Каледония &&&&&&&&&&&&0268.&&&&&0268[5] 2012 &&&&&&&&&&&&0106.&&&&&0106
  Норвегия &&&&&&&&&&011000.&&&&&011 000[60] 2012 &&&&&&&&&&&&0222.&&&&&0222
  Кука аралдары &&&&&&&&&&&&0100.&&&&&0100[5] 2012 &&&&&&&&&&&&0500.&&&&&0500
  Питкэрн аралдары &&&&&&&&&&&&&&01.&&&&&01[61] 2012 &&&&&&&&&&&01492.&&&&&01492
  Әулие Елена аралдары, Эсеншн және Тристан-да-Кунья &&&&&&&&&&&&&069.&&&&&069[62] 2012 &&&&&&&&&&&&0939.&&&&&0939
  Пәкістан &&&&&&&&&0354221.&&&&&0354 221[63] 2011 &&&&&&&&&&&&0207.&&&&&0207
  Палау &&&&&&&&&&&&&075.&&&&&075[5] 2012 &&&&&&&&&&&&0375.&&&&&0375
  Панама &&&&&&&&&&012000.&&&&&012 000[64][65] 2012 &&&&&&&&&&&&0333.&&&&&0333
  Папуа — Жаңа Гвинея &&&&&&&&&&&05311.&&&&&05311[5] 2012 &&&&&&&&&&&&0105.&&&&&0105
  Перу &&&&&&&&&0104000.&&&&&0104 000[3] 2009 &&&&&&&&&&&&0352.&&&&&0352
  Польша &&&&&&&&&0100000.&&&&&0100 000[66] 2012 &&&&&&&&&&&&0261.&&&&&0261
  Португалия &&&&&&&&&&049152.&&&&&049 152[3] 2009 &&&&&&&&&&&&0462.&&&&&0462
  Ресей 0Айтылым қатесі: Күтілмеген сан.Айтылым қатесі: Күтілмеген сан914 525[67][68] 2014 &&&&&&&&&&&&0565.&&&&&0565[69]
  Румыния &&&&&&&&&&060000.&&&&&060 000[70] 2012 &&&&&&&&&&&&0280.&&&&&0280
  Сан-Марино &&&&&&&&&&&&0160.&&&&&0160[71][72][73] 2012 &&&&&&&&&&&&0500.&&&&&0500
  Самоа &&&&&&&&&&&&0500.&&&&&0500[74] 2012 &&&&&&&&&&&&0257.&&&&&0257
  Сен-Бартелеми &&&&&&&&&&&&&011.&&&&&011[75] 2012 &&&&&&&&&&&&0137.&&&&&0137
  Сент-Винсент және Гренадиндер &&&&&&&&&&&&0691.&&&&&0691[76] 2012 &&&&&&&&&&&&0633.&&&&&0633
  Сент-Китс және Невис &&&&&&&&&&&&0450.&&&&&0450[77] 2012 &&&&&&&&&&&&0899.&&&&&0899
  Сент-Люсия &&&&&&&&&&&&0947.&&&&&0947[78] 2012 &&&&&&&&&&&&0557.&&&&&0557
  Сербия &&&&&&&&&&045000.&&&&&045 000[79] 2012 &&&&&&&&&&&&0631.&&&&&0631
  Сингапур &&&&&&&&&&040000.&&&&&040 000[80] 2012 &&&&&&&&&&&&0752.&&&&&0752
  Синт-Мартен &&&&&&&&&&&&0370.&&&&&0370[81] 2012 &&&&&&&&&&&&0528.&&&&&0528
  Словакия &&&&&&&&&&014498.&&&&&014 498[3] 2009 &&&&&&&&&&&&0268.&&&&&0268
  Словения &&&&&&&&&&&07842.&&&&&07842[3] 2009 &&&&&&&&&&&&0390.&&&&&0390
  Соломон аралдары &&&&&&&&&&&01442.&&&&&01442[5] 2012 &&&&&&&&&&&&0301.&&&&&0301
  Сомали &&&&&&&&&&020000.&&&&&020 000[82] 2012 &&&&&&&&&&&&0198.&&&&&0198
  Эсватини &&&&&&&&&&&04164.&&&&&04164[83] 2012 &&&&&&&&&&&&0351.&&&&&0351
  АҚШ &&&&&&&&&0794300.&&&&&0794 300[84] 2010 &&&&&&&&&&&&0256.&&&&&0256
  Тайланд &&&&&&&&&0230000.&&&&&0230 000[85] 2012 &&&&&&&&&&&&0344.&&&&&0344
  Того &&&&&&&&&&&04000.&&&&&04000[86] 2012 &&&&&&&&&&&&&072.&&&&&072
  Тонга &&&&&&&&&&&&0418.&&&&&0418[5] 2012 &&&&&&&&&&&&0413.&&&&&0413
  Тринидад және Тобаго &&&&&&&&&&&06500.&&&&&06500[87] 2012 &&&&&&&&&&&&0529.&&&&&0529
  Тувалу &&&&&&&&&&&&&072.&&&&&072[5] 2012 &&&&&&&&&&&&0720.&&&&&0720
  Түркия &&&&&&&&&0341770.&&&&&0341 770[3] 2008 &&&&&&&&&&&&0484.&&&&&0484
  Уоллис және Футуна &&&&&&&&&&&&&020.&&&&&020[5] 2012 &&&&&&&&&&&&0136.&&&&&0136
  Украина &&&&&&&&&0178000.&&&&&0178 000[88] 2014 &&&&&&&&&&&&0414.&&&&&0414
  Уругвай &&&&&&&&&&027000.&&&&&027 000[89] 2012 &&&&&&&&&&&&0813.&&&&&0813
  Фиджи &&&&&&&&&&&01970.&&&&&01970[5] 2012 &&&&&&&&&&&&0232.&&&&&0232
  Финляндия &&&&&&&&&&&07800.&&&&&07800[90] 2012 &&&&&&&&&&&&0143.&&&&&0143
  Франция &&&&&&&&&0220000.&&&&&0220 000[91] 2012 &&&&&&&&&&&&0356.&&&&&0356
  Француз Полинезиясы &&&&&&&&&&&&0220.&&&&&0220[5] 2012 &&&&&&&&&&&&&082.&&&&&082
  Хорватия &&&&&&&&&&020000.&&&&&020 000[92] 2012 &&&&&&&&&&&&0466.&&&&&0466
  Черногория &&&&&&&&&&&05250.&&&&&05250[93] 2012 &&&&&&&&&&&&0839.&&&&&0839
  Чехия &&&&&&&&&&040500.&&&&&040 500[94] 2012 &&&&&&&&&&&&0385.&&&&&0385
  Чили &&&&&&&&&&030300.&&&&&030 300[95] 2012 &&&&&&&&&&&&0182.&&&&&0182
  Швейцария &&&&&&&&&&017058.&&&&&017 058[3] 2009 &&&&&&&&&&&&0224.&&&&&0224
  Швеция &&&&&&&&&&019144.&&&&&019 144[3] 2009 &&&&&&&&&&&&0208.&&&&&0208
  Шри-Ланка &&&&&&&&&&089000.&&&&&089 000[96] 2012 &&&&&&&&&&&&0438.&&&&&0438
  Эквадор &&&&&&&&&&040000.&&&&&040 000[97] 2012 &&&&&&&&&&&&0262.&&&&&0262
  Эстония &&&&&&&&&&&03183.&&&&&03183[3] 2009 &&&&&&&&&&&&0237.&&&&&0237
  Оңтүстік Африка &&&&&&&&&0156489.&&&&&0156 489[98] 2012 &&&&&&&&&&&&0317.&&&&&0317
  Оңтүстік Корея &&&&&&&&&&093600.&&&&&093 600[2] 2004 &&&&&&&&&&&&0195.&&&&&0195
  Оңтүстік Судан &&&&&&&&&&052000.&&&&&052 000[99] 2012 &&&&&&&&&&&&0629.&&&&&0629
  Ямайка &&&&&&&&&&&08600.&&&&&08600[100] 2012 &&&&&&&&&&&&0297.&&&&&0297
  Жапония &&&&&&&&&0251939.&&&&&0251 939[3] 2006 &&&&&&&&&&&&0197.&&&&&0197

СілтемелерӨңдеу

ДереккөздерӨңдеу

  1. Twelfth United Nations Congress on Crime Prevention and Criminal Justice — page 19
  2. a b International Statistics on Crime and Criminal Justice — page 135
  3. a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x Crime and Criminal Justice - Police Officers. Eurostat (12 наурыз 2008). Басты дереккөзінен мұрағатталған 5 маусым 2013. Тексерілді, 14 ақпан 2011.
  4. Austria / Europe / Member countries / Internet / Home — INTERPOL
  5. a b c d e f g h i j k l m n o p Citation from the GunPolicy.org literature library
  6. UN Report — Andorra
  7. Antigua & Barbuda / Americas / Member countries / Internet / Home — INTERPOL
  8. Understanding High Crime Rates in Latin America: The Role of Social and Policy Factors — Table 9
  9. Afghanistan / Asia & South Pacific / Member countries / Internet / Home — INTERPOL
  10. Bahamas / Americas / Member countries / Internet / Home — INTERPOL
  11. Bangladesh / Asia & South Pacific / Member countries / Internet / Home — INTERPOL
  12. Barbados Police Report
  13. Belize / Americas / Member countries / Internet / Home — INTERPOL
  14. Bermuda Police Service Update | Bermuda Progressive Labour Party (PLP)
  15. Botswana / Africa / Member countries / Internet / Home — INTERPOL
  16. NAÇÕES UNIDAS contra Drogas e Crime Escritório Perfil das organizações policiais
  17. Brunei / Asia & South Pacific / Member countries / Internet / Home — INTERPOL
  18. Gendarme Corps
  19. Special Report
  20. Gambia / Africa / Member countries / Internet / Home — INTERPOL
  21. Ghana / Africa / Member countries / Internet / Home — INTERPOL
  22. Guinea / Africa / Member countries / Internet / Home — INTERPOL
  23. Singapore has fewer policemen per 100,000 people but lower crime rate than some cities — Channel NewsAsia
  24. Who We Are
  25. Denmark / Europe / Member countries / Internet / Home — INTERPOL
  26. Departments of the Ministry of National Security, Immigration and Labour
  27. Dominican Republic / Americas / Member countries / Internet / Home — INTERPOL
  28. Zimbabwe Nearly Doubling Size of Police Force Ahead of Elections. Voice of America (28 мамыр 2007).(қолжетпейтін сілтеме) Тексерілді, 9 наурыз 2009.
  29. Israel / Asia & South Pacific / Member countries / Internet / Home — INTERPOL
  30. The number of policemen per 100,000 people in India is 130 — Rediff News
  31. Indonesian National Police. The Washington Times (2006). Басты дереккөзінен мұрағатталған 5 маусым 2013. Тексерілді, 30 наурыз 2011.
  32. Jordan — Government — The Armed Forces
  33. Iran Security Forces Report
  34. Ireland / Europe / Member countries / Internet / Home — INTERPOL
  35. About Us
  36. Cambodia / Asia & South Pacific / Member countries / Internet / Home — INTERPOL
  37. Kenya / Africa / Member countries / Internet / Home — INTERPOL
  38. China to Unify Police Identity Card from Jan. 1 Xinhua News Agency January 1, 2007
  39. Columbia > Police Reform in Latin America
  40. About Comoros > U.S. State Department
  41. History, Organization, Budget, and Issues
  42. Gordon Rottman: Armies of the Gulf War (Osprey Military, London UK, 1993) p 31
  43. Latvia / Europe / Member countries / Internet / Home — INTERPOL
  44. Lesotho Country Profile
  45. Liberia / Africa / Member countries / Internet / Home — INTERPOL
  46. Annual Report 2011 > Total force - 85 officers, 6 cadets, and 34 civilian staff. Landespolizei. Басты дереккөзінен мұрағатталған 5 маусым 2013. Тексерілді, 18 маусым 2012.
  47. Annual Report
  48. Malaysia / Asia & South Pacific / Member countries / Internet / Home — INTERPOL
  49. Mali / Africa / Member countries / Internet / Home — INTERPOL
  50. Malta / Europe / Member countries / Internet / Home — INTERPOL
  51. On the trail of the traffickers, The Economist (5 наурыз 2009). Тексерілді 7 наурыздың 2009.
  52. Monaco / Europe / Member countries / Internet / Home — INTERPOL
  53. Myanmar / Asia & South Pacific / Member countries / Internet / Home — INTERPOL
  54. Introducing Nauru’s big blue line | thetelegraph.com.au
  55. Nepal / Asia & South Pacific / Member countries / Internet / Home — INTERPOL
  56. Niger / Africa / Member countries / Internet / Home — INTERPOL
  57. INTERPOL Nigeria. Басты дереккөзінен мұрағатталған 5 маусым 2013. Тексерілді, 25 қыркүйек 2012.
  58. Netherlands / Europe / Member countries / Internet / Home — INTERPOL
  59. New Zealand / Asia & South Pacific / Member countries / Internet / Home — INTERPOL
  60. Norway / Europe / Member countries / Internet / Home — INTERPOL
  61. Dynamic Drive
  62. About Us > National Police
  63. Reforming Pakistan‘s Police and Law Enforcement Infrastructure. United States Institute of Peace (ақпан 2011). Басты дереккөзінен мұрағатталған 5 маусым 2013. Тексерілді, 30 наурыз 2011.
  64. IISS_2012_397
  65. IISS_2012_398
  66. Poland / Europe / Member countries / Internet / Home — INTERPOL
  67. Указ Президента РФ 5 мамыр 2014 ж. № 300 «О некоторых вопросах Министерства внутренних дел Российской Федерации»
  68. В данное количество входят все сотрудники органов внутренних дел Российской Федерации.
  69. Олег Колесов В России больше всего полицейских на душу населения  (орыс.). Комсомольская правда (Үлгі:TranslateDate/ru). Тексерілді, 10 сәуір 2015.
  70. Romania / Europe / Member countries / Internet / Home — INTERPOL
  71. Yearly Gendarmerie Photo
  72. Public Security Forces > Civil Police
  73. Military units of San Marino > Fortress Guard
  74. Samoa / Asia & South Pacific / Member countries / Internet / Home — INTERPOL
  75. About Us — Police Territoriale
  76. Comparative Criminology | North America — Saint Vincent and the Grenadines
  77. St Kitts & Nevis / Americas / Member countries / Internet / Home — INTERPOL
  78. Royal Saint Lucia Police Force
  79. Serbia / Europe / Member countries / Internet / Home — INTERPOL
  80. Singapore / Asia & South Pacific / Member countries / Internet / Home — INTERPOL
  81. Sint Maarten / Americas / Member countries / Internet / Home — INTERPOL
  82. Somalia — Security Background
  83. Annul Report
  84. Bureau of Labor Statistics — Police and Detectives
  85. Thailand / Asia & South Pacific / Member countries / Internet / Home — INTERPOL
  86. Togo / Africa / Member countries / Internet / Home — INTERPOL
  87. Trinidad & Tobago / Americas / Member countries / Internet / Home — INTERPOL
  88. Количество милиционеров в Украине будет сокращено до 150 тысяч, — Аваков
  89. Uruguay / Americas / Member countries / Internet / Home — INTERPOL
  90. Finland / Europe / Member countries / Internet / Home — INTERPOL
  91. France / Europe / Member countries / Internet / Home — INTERPOL
  92. Croatia / Europe / Member countries / Internet / Home — INTERPOL
  93. Montenegro / Europe / Member countries / Internet / Home — INTERPOL
  94. Czech Republic / Europe / Member countries / Internet / Home — INTERPOL
  95. Chile / Americas / Member countries / Internet / Home — INTERPOL
  96. Sri Lanka / Asia & South Pacific / Member countries / Internet / Home — INTERPOL
  97. Ecuador / Americas / Member countries / Internet / Home — INTERPOL
  98. SAPS Police — Population Ratio Page
  99. UN Report
  100. Jamaica / Americas / Member countries / Internet / Home — INTERPOL