Басты мәзірді ашу

2012 жылғы нақты ЖІӨ өсу қарқыны бойынша елдер тізімі

Бұл тізім CIA World Factbook деректері бойынша 2012 жылғы жалпы ішкі өнімнің өсу қарқыны бойынша елдер тізімі. Бағалау 2012 жылғы көрсеткіш бойынша, кейбір елдерде басқа жылдардағы көрсеткіштері бойынша берілген[1]. Тізімде кейбір тәуелді территориялар еңгізілген.

ТізімӨңдеу

Реті Мемлекет немесе территория Нақты ЖІӨ өсу қарқыны (%)
1   Ливия 121.9
2   Сиерра-Леоне 21.3
3   Аумын 20.7 (2011 есептелген.)
4   Нигер 14.5
5   Моңғолия 12.7
6   Ауғанстан 11.0
7   Ирак 10.2
8   Шығыс Тимор 10.0
9   Бутан 9.9
10   Либерия 9.0
11   Панама 8.5
12   Лаос 8.3
13   Гана 8.2
14   Кот-д-Ивуар 8.1
15   Түрікменстан 8.0
16   Қытай 7.8
17   Руанда 7.7
18   Папуа — Жаңа Гвинея 7.7
19   Эритрея 7.5
20   Мозамбик 7.5
21   Өзбекстан 7.4
22   Соломон Аралдары 7.4
23   Чад 7.3
24   Конго Демократиялық Республикасы 7.1
25   Нигерия 7.1
26   Буркина-Фасо 7.0
27   Эфиопия 7.0
28   Шри-Ланка 6.8
29   Тәжікстан 6.8
30   Ангола 6.8
31   Камбоджа 6.5
32   Замбия 6.5
33   Танзания 6.5
34   Катар 6.3
35   Кувейт 6.3
36   Бирма 6.2
37   Ниуе 6.2 (2003 есептелген.)
38   Габон 6.1
39   Бангладеш 6.1
40   Индонезия 6.0
41   Сауд Арабиясы 6.0
42   Грузия 6.0
43   Гибралтар 6.0 (2008 есептелген.)
44   Перу 6.0
45   Палестина 5.7 (2011 есептелген.)
46   Экваторлық Гвинея 5.7
47   Венесуэла 5.7
48   Тайланд 5.6
49   Қазақстан 5.5
50   Үндістан 5.4
51   Мавритания Исламдық Республикасы 5.3
52   Ман аралы 5.2 (2005 есептелген.)
53   Вьетнам 5.1
54   Кения 5.1
55   Чили 5.0
56   Того 5.0
57   Оман 5.0
58   Боливия 5.0
59   Зимбабе 5.0
60   Туркс және Кайкос аралдары 4.9 (2000 есептелген.)
61   Конго Республикасы 4.9
62   Гвинея 4.8
63   Коста-Рика 4.8
64   Филиппиндер 4.8
65   Джибути 4.8
66   Кабо-Верде 4.8
67   Камерун 4.7
68   Бермудалар 4.6 (2004 есептелген.)
69   Непал 4.6
70   Латвия 4.5
71   Гайти 4.5
72   Сан-Томе және Принсипи 4.5
73   Малайзия 4.4
74   Беларусь 4.3
75   Колумбия 4.3
76   Лесото 4.3
77   Малави Республикасы 4.3
78   Уганда 4.2
79   Бурунди 4.2
80   Орталық Африка Республикасы 4.1
81   Намибия 4.0
82   Біріккен Араб Әмірліктері 4.0
83   Суринам 4.0
84   Эквадор 4.0
85   Доминикан Республикасы 4.0
86   Армения 3.8
87   Косово 3.8
88   Әзірбайжан 3.8
89   Ботсвана 3.8
90   Мексика 3.8
91   Гондурас 3.8
92   Никарагуа 3.7
93   Пәкістан 3.7
94   Сенегал 3.7
95   Гвиана 3.7
96   Ресей 3.6
97   Монтсеррат 3.5 (2008 есептелген.)
98   Мальдивтер 3.5
99   Кюрасао 3.5 (2008 есептелген.)
100   Уругвай 3.5
101   Бенин 3.5
102   Мауритиус 3.4
103   Аустралия 3.3
104   Норвегия 3.1
105   Гватемала 3.1
106   Молдова 3.0
107   Иордания 3.0
108   Украина 3.0
109   Түркия 3.0
110   Сейшель аралдары 3.0
111   Гренландия 3.0 (2011 есептелген.)
112   Гернси 3.0 (2005 есептелген.)
113   Самоа (АҚШ) 3.0 (2003 есептелген.)
114   Марокко 2.9
115   Израиль 2.9
116   Фарер аралдары 2.9 (2010 есептелген.)
117   Тунис 2.7
118   Исландия 2.7
119   Бруней 2.7
120   Франция Полинезиясы 2.7 (2005 есептелген.)
121   Литва 2.7
122   Оңтүстік Корея 2.7
123   Алжир 2.6
124   Аргентина 2.6
125   Вануату 2.6
126   Оңтүстік Африка Республикасы 2.6
127   Сомали 2.6 (2010 есептелген.)
128   Словакия 2.6
129   Кирибати 2.5
130   Монако 2.5 (2010 есептелген.)
131   Коморлар 2.5
132   Багамалар 2.5
133   Польша 2.4
134   Аруба 2.4 (2005 есептелген.)
135   Эстония 2.4
136   Белиз 2.3
137   Жапония 2.2
138   Америка Құрама Штаттары 2.2
139   Жаңа Зеландия 2.2
140   Сингапур 2.1
141   Фижи 2.0
142   Мысыр 2.0
143 Үлгі:Country data Virgin Islands 2.0 (2002 есептелген.)
144   Ливан 2.0
145   Бахрейн 2.0
146   Мадагаскар 1.9
147   Канада 1.9
148   Гонконг 1.8
149   Синт-Мартен 1.6 (2008 есептелген.)
150   Эль-Сальвадор Республикасы 1.5
151   Куба 1.5 (2010 есептелген.)
152   Самао 1.5
153   Тонга 1.4
154   Тайвань 1.3
155   Бразилия 1.3
156   Сент-Винсент және Гренадиндер 1.2
157   Мальта 1.2
158   Тувалу 1.2
159   Швеция 1.2
160   Кайман аралдары 1.1 (2008 есептелген.)
161   Болгария 1.0
162   Македония 1.0
163   Кокос (Килиң) аралдары 1.0
164   Қырғызстан 1.0
165   Антигуа және Барбуда 1.0
166   Германия 0.9
167   Румыния 0.9
168   Ямайка 0.9
169   Швейцария 0.8
170   КХДР 0.8 (2011 есептелген.)
171   Барбадос 0.7
172   Ирландия Республикасы 0.7
173   Сент-Лусия 0.7
174   Тринидад және Тобаго 0.7
175   Австрия 0.6
176   Албания 0.5
177   Гренада 0.5
178   Доминика 0.4
179   Микронезия Федерациялық Штаттары 0.3 (2005 есептелген.)
180   Финляндия 0.3
181   Люксембург 0.2
182   Черногория 0.2
183   Кук аралдары 0.1 (2005 есептелген.)
184   Франция 0.1
185   Бельгия 0.0
186   Босния және Герцеговина 0.0
187   Сент-Киттс және Невис 0.0
188   Ұлыбритания -0.1
189   Еуропалық одақ -0.2
190   Маршалл Аралдары -0.3 (2008 есептелген.)
191   Дания -0.4
192   Сербия -0.5
193   Парагвай -0.5
194   Нидерланд -0.5
195   Лихтенштейн -0.5 (2009 есептелген.)
196   Британ Вирджин Аралдары -0.6 (2008 есептелген.)
197   Иран -0.9
198   Чехия -1.0
199   Венгрия -1.0
200   Хорватия -1.1
201   Испания -1.5
202   Андорра -1.6
203   Гамбия -1.6
204   Йемен -1.9
205   Словения -2.2
206   Кипр -2.3
207   Италия -2.3
208   Сан-Марино -2.6
209   Гвинея-Бисау -2.8
210   Суазиланд -2.9
211   Португалия -3.0
212   Мали -4.5
213   Пуэрто-Рико -5.8 (2010 есептелген.)
214   Грекия -6.0
215   Ангилья -8.5 (2009 есептелген.)
216   Судан -11.2
217   Оңтүстік Судан -55.00

Көп уақыттық деректерді салыстыруӨңдеу

Мәлiметтерлердiң мөлшерлемелерін бiр жылға қарағанда көп жылдық ауқым бойынша экономикалық көрсеткіштерді салыстыруы тиімді болады.

 
1990-1998 және 1990-2006 жылдардағы кейбір елдерің нақты ЖІӨ өсу қарқындары.

ДереккөздерӨңдеу

  1. "Country Comparison : GDP - Real Growth Rate". CIA World Factbook. Тексерілді, 20 ақпан 2013.

ҚайнаркөздерӨңдеу

Сыртқы сілтемелерӨңдеу

Тағы қараңызӨңдеу