Басты мәзірді ашу

Ел тізімі (адамның өмір сүру ұзақтығы)

Адамның өмір сүру ұзақтығы — бұл бір жылы туған адамдар тобының орташа өмір сүру ұзақтығын көрсететін көрсеткіш. Бұл жағдайда әр жастағы адамдар тобындағы өлім деңгейі бір қалыпты қалады.

Кестеде әр елдегі жалпы адамның өмір сүру ұзақтығы және ерлер мен әйелдердің өмір сүру ұзақтығы жеке жазылған. Кестеге тәуелсіз елдермен қатар тәуелді аумақтар да кірді. Сандар елдегі медициналық қызметтің деңгейін және елдегі АИТВ (ВИЧ) инфекциясының таралуы мен соғыс әрекетінің болу факторларын көрсетеді. Бұл көрсеткіштер CIA World Factbook кітабы мен БҰҰ жасаған World Population Prospects (2005-2010 жылдар) тізімінен алынған. БҰҰ жасаған тізімде халық саны 100000 асатын елдер ғана кірген.

Жердегі адамның орташа өмір сүру ұзақтығы 67,2 жыл. БҰҰ көрсеткіші бойынша 67,2 (ерлер - 65, әйелдер - 69,5) және ОББ (ЦРУ) көрсеткіші бойынша 66,57 (ерлер - 64,52, әйелдер - 68,76).

Мазмұны

КестеӨңдеу

 
Ерлердің өмір сүру ұзақтығы
 
Әйелдердің өмір сүру ұзақтығы
Туғандағы өмір сүру үзақтығы[1]
Орны Мемлекет (мемлекет/аумақ) Жалпы Ерлер Әйелдер
1   Жапония 82.6 79.0 86.1
2   Гонконг (  Қытай) 82.2 79.4 85.1
3   Швейцария 82.1 80.0 84.2
4   Израиль 82.0 80.0 84.0
5   Исландия 81.8 80.2 83.3
6   Аустралия 81.2 78.9 83.6
7   Сингапур 81.0 79.0 83
8   Испания 80.9 77.7 84.2
9   Швеция 80.9 78.7 83.0
10   Макао (  Қытай) 80.7 78.5 82.8
11   Франция 80.7 77.1 84.1
12   Канада 80.7 78.3 82.9
13   Италия 80.5 77.5 83.5
13   Жаңа Зеландия 80.2 78.2 82.2
15   Норвегия 80.2 77.8 82.5
16   Аустрия 79.8 76.9 82.6
16   Нидерланд 79.8 77.5 81.9
18  Мартиника (  Франция) 79.5 76.5 82.3
18   Грекия 79.5 77.1 81.9
20   Бельгия 79.4 76.5 82.3
20   Мальта 79.4 77.3 81.3
20   Ұлыбритания 79.4 77.2 81.6
20   Германия 79.4 76.5 82.1
20   Вирджиндер (АҚШ) 79.4 75.5 83.3
25   Финляндия 79.3 76.1 82.4
26  Гваделупа (  Франция) 79.2 76.0 82.2
27 Норманд аралдары (  Джерси and   Гернси) 79.0 76.6 81.5
27   Кипр 79.0 76.5 81.6
29   Ирландия 78.9 76.5 81.3
30   Коста-Рика 78.8 76.5 81.2
31   Пуэрто-Рико 78.7 74.7 82.7
31   Люксембург 78.7 75.7 81.6
31   БАӘ 78.7 77.2 81.5
34   Корея Республикасы 78.6 75.0 82.2
34   Чили 78.6 75.5 81.5
36   Дания 78.3 76.0 80.6
36   Куба 78.3 76.2 80.4
36   АҚШ 78.3 75.6 80.8
39   Португалия 78.1 75.0 81.2
40   Словения 77.9 74.1 81.5
41   Кувейт 77.6 76.0 79.9
42   Барбадос 77.3 74.4 79.8
43   Бруней 77.1 75.0 79.7
44   Чехия 76.5 73.4 79.5
45  Реюньон (  Франция) 76.4 72.3 80.5
45   Албания 76.4 73.4 79.7
45   Уругвай 76.4 72.8 79.9
48   Мексика 76.2 73.7 78.6
49   Белиз 76.1 73.3 79.2
49   Жаңа Каледония (  Франция) 76.1 72.8 79.7
51  Француз Гвианасы (  Франция) 75.9 72.5 79.9
52   Хорватия 75.7 72.3 79.2
53   Оман 75.6 74.2 77.5
53   Бахрейн 75.6 74.3 77.5
53   Катар 75.6 75.2 76.4
53   Польша 75.6 71.3 79.8
57   Панама 75.5 73.0 78.2
58   Гуам 75.5 73.3 77.9
59   Аргентина 75.3 71.6 79.1
60   Антийлер (нед.) (  Нидерланд) 75.1 71.3 78.8
61   Эквадор 75.0 72.1 78.0
62   Босния және Герцеговина 74.9 72.2 77.4
63   Словакия 74.7 70.7 78.5
64   Черногория 74.5 72.4 76.8
65   Вьетнам 74.2 72.3 76.2
65   Малайзия 74.2 72.0 76.7
65   Аруба (  Нидерланд) 74.2 71.3 77.1
65   Македония 74.2 71.8 76.6
69   Сирия 74.1 72.3 76.1
69   Полинезия (фр.) (  Франция) 74.1 71.7 76.8
71   Сербия 74.0 71.7 76.3
71   Ливия 74.0 71.7 76.9
73   Тунис 73.9 71.9 76.0
74   Венесуэла 73.7 70.9 76.8
74   Сент-Лусия 73.7 71.8 75.6
76   Багам аралдары 73.5 70.6 76.3
77   Палестина 73.4 71.8 75.0
78   Мажарстан 73.3 69.2 77.4
78   Тонга 73.3 72.3 74.3
80   Болгария 73.0 69.5 76.7
80   Литва 73.0 67.5 78.3
80   Қытай 73.0 71.3 74.8
83   Никарагуа 72.9 69.9 76.0
83   Колумбия 72.9 69.2 76.6
85   Маврикий 72.8 69.5 76.2
85   Сауд Арабиясы 72.8[2] 70.9 75.3
87   Латвия 72.7 67.3 77.7
88   Ямайка 72.6 70.0 75.2
89   Иордания 72.5 70.8 74.5
89   Румыния 72.5 69.0 76.1
91   Шри-Ланка 72.4 68.8 76.2
91   Бразилия 72.4 68.8 76.1
93   Алжир 72.3 70.9 73.7
94   Доминикан Респ. 72.2 69.3 75.5
95   Ливан 72.0 69.9 74.2
95   Армения 72.0 68.4 75.1
97   Сальвадор 71.9 68.8 74.9
98   Түркия 71.8 69.4 74.3
98   Парагвай 71.8 69.7 73.9
100   Филиппиндер 71.7 69.5 73.9
100   Кабо-Верде 71.7 68.3 74.5
102   Сент-Винсент және Гренадиндер 71.6 69.5 73.8
103   Самоа 71.5 68.5 74.8
104   Перу 71.4 68.9 74.0
104   Эстония 71.4 65.9 76.8
106   Мысыр 71.3 69.1 73.6
107   Марокко 71.2 69.0 73.4
108   Грузия 71.0 67.1 74.8
108   Иран 71.0 69.4 72.6
110   Индонезия 70.7 68.7 72.7
111   Тайланд 70.6 66.5 75.0
112   Ресей 70.3 64.3 76.4
113   Гватемала 70.3 66.7 73.8
114   Суринам 70.2 67.0 73.6
115   Гондурас 70.2 66.9 73.7
116   Вануату 70.0 68.3 72.1
117   Тринидад және Тобаго 69.8 67.8 71.8
118   Беларусь 69.0 63.1 75.2
119   Молдова 68.9 65.1 72.5
120   Фиджи 68.8 66.6 71.1
121   Гренада 68.7 67.0 70.3
122   Микронезия 68.5 67.7 69.3
123   Мальдивтер 68.5 67.6 69.5
124   Украина 67.9 62.1 73.8
125   Әзірбайжан 67.5 63.8 71.2
126   КХДР 67.3 65.1 69.3
127   Өзбекстан 67.2 64.0 70.4
-  Жер 67.2 65.0 69.5
128   Қазақстан 67.0 61.6 72.4
129   Гайана 66.8 64.2 69.9
130   Моңғолия 66.8 63.9 69.9
131   Тәжікстан 66.7 64.1 69.4
132   Батыс Сахара 65.9 64.3 68.1
133   Қырғызстан 65.9 62.0 69.9
134   Бутан 65.6 64.0 67.5
135   Боливия 65.6 63.4 67.7
136   Сан-Томе және Принсипи 65.5 63.6 67.4
137   Пәкістан 65.5 65.2 65.8
138   Комор аралдары 65.2 63.0 67.4
139   Үндістан 64.7 63.2 66.4
140   Лаос 64.4 63.0 65.8
141   Мавритания 64.2 62.4 66.0
142   Бангладеш 64.1 63.2 65.0
143   Непал 63.8 63.2 64.2
144   Соломон аралдары 63.6 62.7 64.5
145   Түрікменстан 63.2 59.0 67.5
146   Сенегал 63.1 61.0 65.1
147   Йемен 62.7 61.1 64.3
148   Мьянма 62.1 59.0 65.3
149   Гаити 60.9 59.1 62.8
150   Тимор-Лесте 60.8 60.0 61.7
151   Гана 60.0 59.6 60.5
152   Камбоджа 59.7 57.3 61.9
153   Ирак 59.5 57.8 61.5
154   Гамбия 59.4 58.6 60.3
155   Мадагаскар 59.4 57.7 61.3
156   Судан 58.6 57.1 60.1
157   Того 58.4 56.7 60.1
158   Эритрея 58.0 55.6 60.3
159   Папуа — Жаңа Гвинея 57.2 54.6 60.4
160   Нигер 56.9 57.8 56.0
161   Габон 56.7 56.4 57.1
161   Бенин 56.7 55.6 57.8
163   Гвинея 56.0 54.4 57.6
164   Конго Республикасы 55.3 54.0 56.6
165   Джибути 54.8 53.6 56.0
166   Мали 54.5 52.1 56.6
167   Кения 54.1 53.0 55.2
168   Эфиопия 52.9 51.7 54.3
168   Намибия 52.9 52.5 53.1
170   Танзания 52.5 51.4 53.6
171   Буркина-Фасо 52.3 50.7 53.8
172   Экваторлық Гвинея 51.6 50.4 52.8
173   Уганда 51.5 50.8 52.2
174   Ботсвана 50.7 50.5 50.7
175   Чад 50.6 49.3 52.0
176   Камерун 50.4 50.0 50.8
177   Бурунди 49.6 48.1 51.0
178   Оңт. Африка 49.3 48.8 49.7
179   Кот-д’Ивуар 48.3 47.5 49.3
179   Малави 48.3 48.1 48.4
181   Сомали 48.2 46.9 49.4
182   Нигерия 46.9 46.4 47.3
183   Конго Демократиялық Республикасы 46.5 45.2 47.7
184   Гвинея-Бисау 46.4 44.9 47.9
185   Руанда 46.2 44.6 47.8
186   Либерия 45.7 44.8 46.6
187   Орт. Африка 44.7 43.3 46.1
188   Ауғанстан 43.8 43.9 43.8
189   Зимбабве 43.5 44.1 42.6
190   Лесото 42.6 42.9 42.3
190   Сьерра-Леоне 42.6 41.0 44.1
192   Замбия 42.4 42.1 42.5
193   Суазиланд 39.6 39.8 39.4
194   Мозамбик 39.2 38.3 39

CIA World Factbook жасаған тізім (2011 жыл).Өңдеу

 
CIA World Factbook бойынша өмір сүру ұзақтығы (2011 жыл).      +80      +77.5      +75      +72.5      +70      +67.5      +65      +60      +55      +50      +45      +40      - 40
БҰҰ мүше
елдерінің
алатын орны
ОББ
бойынша
Мемлекет Жалпы Ерлер Әйелдер
1 1   Монако[3] 89.73 85.77 93.69
2   Макао[3] 84.41 81.45 87.52
2 3   Сан-Марино[3] 83.01 80.5 85.74
3 4   Андорра[3] 82.43 80.35 84.64
4 5   Жапония[3] 82.25 78.96 85.72
6   Гернси[3] 82.16 79.5 84.95
5 7   Сингапур[3] 82.14 79.53 84.96
- 8   Гонконг[3] 82.04 79.32 84.97
6 9   Аустралия[3] 81.81 79.4 84.35
7 10   Италия[3] 81.77 79.16 84.53
11   Джерси[3] 81.38 78.96 83.94
8 12   Канада[3] 81.38 78.81 84.1
9 13   Франция[3] 81.19 78.02 84.54
10 14   Испания[3] 81.17 78.16 84.37
11 15   Швейцария[3] 81.07 78.24 84.05
12 16   Швеция[3] 81.07 78.78 83.51
13 17   Израиль[3] 80.96 78.79 83.24
14 18   Исландия[3] 80.9 78.72 83.17
19   Ангилья[3] 80.87 78.32 83.51
20   Қаймандар[3] 80.68 78.02 83.39
21   Бермудалар[3] 80.71 77.49 83.99
22   Мэн аралы[3] 80.64 79.09 82.32
15 23   Жаңа Зеландия[3] 80.59 78.61 82.67
16 24   Лихтенштейн[3] 80.31 76.86 83.77
17 25   Норвегия[3] 80.2 77.53 83.02
18 26   Ирландия[3] 80.19 77.96 82.55
19 27   Германия[3] 80.07 77.82 82.44
20 28   Ұлыбритания[3] 80.05 77.95 82.25
21 29   Иордания[3] 80.05 78.73 81.45
22 30   Грекия[3] 79.92 77.36 82.65
31   Сен-Пиер және Микелон 79.87 77.61 82.26
23 32   Аустрия 79.78 76.87 82.84
33   Фарерлер[3] 79.72 77.25 82.35
24 34   Мальта[3] 79.72 77.45 82.12
25 35   Нидерланд[3] 79.68 77.06 82.44
26 36   Люксембург[3] 79.61 76.36 83.08
27 37   Бельгия[3] 79.51 76.35 82.81
38   Вирджиндер (АҚШ)[3] 79.33 76.29 82.55
28 39   Финляндия[3] 79.27 75.79 82.89
40   Туркс және Кайкос[3] 79.11 76.39 81.97
29 41   Корея Республикасы[3] 79.05 75.84 82.49
42   Уоллис және Футуна[3] 78.98 76 82.11
43   Пуэрто-Рико[3] 78.92 75.31 82.71
44   Еуроодақ 78.82 75.7 82.13
30 45   Босния және Герцеговина[3] 78.81 75.25 82.63
46   Әулие Елена аралы[3] 78.76 75.83 81.83
47   Гибралтар[3] 78.68 75.84 81.72
31 48   Дания[3] 78.63 76.25 81.14
33 49   Португалия[3] 78.54 75.28 82.01
34 50   АҚШ[3] 78.37 75.92 80.93
51   Тайвань [3] 78.32 75.5 81.36
35 52   Бахрейн[3] 78.15 76.03 80.33
36 53   Кипр[3] 77.82 75.04 80.74
37 54   Панама[3] 77.79 75.02 80.68
38 55   Коста-Рика[3] 77.72 75.10 80.46
39 56   Чили[3] 77.70 74.44 81.13
40 57   Куба[3] 77.70 75.46 80.08
41 58   Ливия[3] 77.65 75.34 80.08
59   Вирджиндер (брит.)[3] 77.63 76.32 78.99
42 60   Албания[3] 77.41 74.82 80.30
43 61   Доминикан Респ.[3] 77.31 75.16 79.55
44 62   Словения[3] 77.30 73.64 81.20
45 63   Чехия[3] 77.19 73.93 80.66
46 64   Грузия[3] 77.12 73.80 80.82
65   Полинезия (фр.) (  Франция)[3] 77.10 74.62 79.70
47 66   Кувейт[3] 77.09 75.95 78.3
67   Солтүстік Мариана Аралдары[3] 77.08 74.45 79.87
48 68   Аргентина[3] 76.95 73.71 80.36
49 69   Сент-Лусия[3] 76.84 74.15 79.68
70   Жаңа Каледония (  Франция)[3] 76.75 72.67 81.03
71   Антийлер (нед.) (  Нидерланд) 76.65 74.33 79.09
50 72   БАӘ 76.51 73.94 79.22
51 73   Мексика 76.47 73.65 79.43
52 74   Уругвай 76.35 73.1 79.72
53 75   Парагвай 75.77 73.19 78.49
54 76   Сауд Арабиясы 76.3 74.23 78.48
55 77   Польша 76.28 73.12 79.44
56 78   Тунис 75.78 73.98 77.7
57 79   Бруней 75.74 73.52 78.07
58 80   Доминика 75.55 72.61 78.64
59 81   Словакия 75.4 71.47 79.53
60 82   Хорватия 75.35 71.72 79.18
61 83   Катар 75.35 71.66 77.14
62 84   Эквадор 75.3 72.37 78.37
85   Аруба (  Нидерланд) 75.28 72.25 78.38
63 86   Шри-Ланка 75.14 73.08 77.28
64 87   Литва 74.9 69.98 80.1
65 88   Мажарстан 74.79 71.04 78.76
89   Антигуа және Барбуда 74.76 72.81
66 90   Македония 74.68 72.18 77.38
91   Палестина
Иорданның Батыс Жағалауы
74.54 72.54 76.65
92   Кук аралдары 74.22 71.46 77.13
67 93   Оман 74.16 71.87 76.55
68 94   Алжир 74.02 72.35 75.77
69 95   Маврикий 74 70.53 77.65
70 96   Мальдивтер 73.97 71.78 76.28
71 97   Барбадос 73.94 71.65 76.26
72 98   Сербия 73.9 71.09 76.89
73 99   Суринам 73.73 71 76.65
100   Самоа (АҚШ) 73.72 70.8 76.82
74 101   Соломон аралдары 73.69 71.14 76.37
75 102   Ливан 73.66 71.15 76.31
76 103   Сент-Винсент және Гренадиндер 73.65 71.82 75.54
77 104   Венесуэла 73.61 70.54 76.83
78 105   Ямайка 73.53 71.83 75.3
79 106   Қытай 73.47 71.61 75.52
107   Палестина
Газа Секторы
73.42 71.82 75.12
80 108   Малайзия 73.29 70.56 76.21
81 109   Сент-Китс және Невис 73.2 70.33 76.25
82 110   Тайланд 73.1 70.77 75.55
83 111   Болгария 73.09 69.48 76.91
84 112   Сейшельдер 73.02 68.33 77.85
85 113   Эстония 72.82 67.45 78.53
86 114   Колумбия 72.81 68.98 76.76
115   Монтсеррат 72.76 74.74 70.68
87 116   Армения 72.68 69.06 76.81
88 117   Румыния 72.45 68.95 76.16
89 118   Сальвадор 72.33 68.72 76.11
90 119   Латвия 72.15 66.98 77.59
91 120   Мысыр 72.12 69.56 74.81
92 121   Бразилия 71.99 68.43 75.73
93 122   Түркия 71.96 70.12 73.89
94 123   Өзбекстан 71.96 68.95 75.15
95 124   Самоа 71.86 69.03 74.84
96 125   Марокко 71.8 69.42 74.3
97 126   Кабо-Верде 71.61 68.27 75.05
98 127   Вьетнам 71.58 68.78 74.57
99 128   Никарагуа 71.5 69.35 73.75
100 129   Палау 71.22 68.08 74.54
101 130   Маршалл аралдары 71.19 69.15 73.34
102 131   Сирия 71.19 69.8 72.68
103 132   Иран 71.14 69.65 72.72
104 133   Филиппиндер 71.09 68.17 74.15
105 134   Микронезия 70.94 69.06 72.93
106 135   Тринидад және Тобаго 70.86 67.98 73.82
107 136   Молдова 70.8 67.1 74.71
108 137   Индонезия 70.76 68.26 73.38
109 138   Перу 70.74 68.33 68.88
110 139   Фиджи 70.73 68.18 73.41
111 140   Тонга 70.73 68.18 73.41
112 141   Беларусь 70.63 64.95 76.67
113 142   Ресей 70.3 64.3 76.4
114 144   Гватемала 70.29 68.49 72.19
144   Гренландия (  Дания) 70.07 67.44 72.85
115 145   Ирак 69.94 68.6 71.34
116 146   Үндістан 69.89 67.46 72.61
117 147   Қырғызстан 69.43 65.43 73.64
118 148   Гондурас 69.4 67.86 71.02
119 149   Тувалу 69.29 66.99 71.7
120 150   Сан-Томе және Принсипи 68.32 66.65 70.04
121 151   Украина 68.25 62.37 74.5
122 152   Белиз 68.2 66.44 70.05
123 153   Қазақстан 67.87 62.58 73.47
124 154   Түрікменстан 67.87 64.94 70.95
125 155   Моңғолия 67.65 65.23 70.19
126 156   Тимор-Лесте 67.27 64.92 69.75
127 157   Боливия 66.89 64.2 69.72
128 158   Гайана 66.68 64.09 69.4
129 159   Әзірбайжан 66.66 62.53 71.34
- -  Жер 66.57 64.52 68.76
130 160   Папуа — Жаңа Гвинея 66.34 64.08 68.72
131 161   Бутан 66.13 65.33 66.97
132 162   Гренада 65.95 64.06 67.85
133 163   Багам аралдары 65.78 62.63 68.98
134 164   Непал 65.46 64.3 66.67
135 165   Тәжікстан 65.33 62.29 68.52
136 166   Пәкістан 64.49 63.4 65.64
137 167   Науру 64.2 60.58 68.01
138 168   Вануату 63.98 62.37 65.66
139 169   КХДР 63.81 61.23 66.53
140 170   Комор аралдары 63.47 61.07 65.94
141 171   Мьянма 63.39 61.17 65.74
142 172   Йемен 63.27 61.3 65.33
143 173   Кирибати 63.22 60.14 66.45
174   Майотт (  Франция) 62.91 60.65 65.24
144 175   Мадагаскар 62.89 60.93 64.91
145 176   Камбоджа 62.1 60.03 64.27
146 177   Ботсвана 61.85 61.72 61.99
147 178   Эритрея 61.78 59.71 63.9
148 179   Экваторлық Гвинея 61.61 60.71 62.54
149 180   Гаити 60.78 59.13 62.48
150 181   Мавритания 60.37 58.22 62.59
151 182   Бангладеш 60.25 57.57 63.03
152 183   Гана 59.85 58.98 60.75
153 184   Бенин 59 57.83 60.23
154 185   Сенегал 59 57.12 60.93
155 186   Того 58.69 56.56 60.88
156 187   Кения 57.86 57.49 58.24
157 188   Гвинея 57.09 55.63 58.6
158 189   Лаос 56.68 54.56 58.9
159 190   Кот-д’Ивуар 55.45 54.64 56.28
160 191   Эфиопия 55.41 52.92 57.97
161 192   Гамбия 55.35 53.43 57.34
162 193   Конго Демократиялық Республикасы 54.36 52.58 56.2
194   Батыс Сахара 54.32 52 56.73
163 195   Конго Республикасы 54.15 52.9 55.43
164 196   Камерун 53.69 52.89 54.52
165 197   Габон 53.11 52.19 54.05
166 198   Буркина-Фасо 52.95 51.04 54.91
167 199   Уганда 52.72 51.66 53.81
168 200   Нигер 52.6 51.39 53.85
169 201   Бурунди 52.09 51.2 53.01
170 202   Танзания 52.01 50.56 53.51
171 203   Судан 51.42 50.49 52.4
172 204   Намибия 51.24 51.61 50.86
173 205   Руанда 50.52 49.25 51.83
174 206   Мали 50.35 48.38 52.38
175 207   Сомали 49.63 47.78 51.53
176 208   Оңт. Африка 48.98 49.81 48.13
177 209   Гвинея-Бисау 47.9 46.07 49.79
178 210   Чад 47.7 46.67 48.77
179 211   Нигерия 46.94 46.16 47.76
180 212   Зимбабве 45.77 46.36 45.16
181 213   Ауғанстан 45.02 44.79 45.25
182 214   Орт. Африка 44.47 44.4 44.54
183 215   Малави 43.82 44.07 43.57
184 216   Джибути 43.37 41.89 44.89
185 217   Либерия 41.84 40.71 43
186 218   Сьерра-Леоне 41.24 38.92 43.64
187 219   Мозамбик 41.18 41.83 40.53
188 220   Лесото 40.38 41.18 39.54
189 221   Замбия 38.63 38.53 38.73
190 222   Ангола 38.2 37.24 39.22
191 223   Суазиланд 31.88 31.62 32.15
 
БҰҰ World Population Prospects - 2006 ж. Туғандағы өмір сүру үзақтығы.
     80-нен көп      77.5-80.0      75.0-77.5      72.5-75.0      70.0-72.5      67.5-70.0      65.0-67.5      60-65      55-60      50-55      45-50      45 жасқа дейін      белгісіз

Тағы қараңызӨңдеу

Сыртқы сілтемелерӨңдеу

ДереккөздерӨңдеу

  1. United Nations World Population Prospects: 2006 revision – Table A.17 for 2005-2010
  2. Official government estimate based on the 2004 Census shows a value of 74.3 (2005) growing at 0.1 per year. Source: Central Department of Statistics, Ministry of Planning.
  3. a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z aa ab ac ad ae af ag ah ai aj ak al am an ao ap aq ar as at au av aw ax ay az ba bb bc bd be bf bg bh bi bj bk bl bm bn bo CIA - The World Factbook. Cia.gov. Тексерілді, 22 наурыз 2012.